تاریخ انتشار: ۱۲:۵۴ - ۰۵ آذر ۱۴۰۰
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد:

جزئیاتی از بازار پرسود لوازم جانبی کامپیوتر

کافی است سری به بازار رضا بزنید تا متوجه قیمت‌های متفاوت و بالای لوازم جانبی کامپیوتر شوید؛ حتی اگر کالای مشخص با برند خاصی را بخواهید.

اقتصاد ۲۴ - میناسادات حسینی: بنا به اعلام بسیاری از فروشندگان کامپیوتر بیشتر سود حاصل از کامپیوتر به سود لوازم جانبی آن بر می‌گردد، سود‌هایی که ۵۰۰ درصد در مواردی محاسبه می‌شود. در این بازار مکاره خریداران بی اطلاع از قیمت واقعی، لوازم جانبی را با چندین برابر قیمت اصلی آن خریداری می‌کنند. از سویی دیگر برخی شهروندان گلایه دارند که روند رسیدگی به شکایت از طریق اتحادیه این صنف هم آنقدر سخت است که از ادامه پیگیری شکایت خود منصرف می‌شوند و عطای آن را به لقایش می‌بخشند.

فروش یک کالا با سه برابر سود

برای آنکه موضوع را از نزدیک مورد ارزیابی قرار دهیم سری به به یکی از خیابان‌های سطح شهر که یکی از مراکز اصلی خرید کامپیوتر و لوازم جانبی است، می‌زنیم. بنا به گفته فروشندگان، مرکز خرید مذکور جزو مراکزی است که کالای مربوط را با قیمتی پایین‌تر از برخی مراکز خرید دیگر به فروش می‌رساند و در تهران مرکز خرید درجه اول محسوب می‌شود. مشاهدات میدانی اقتصاد ۲۴ نشان می‌دهد بیشتر مغازه‌ها نه تنها برچسب قیمت روی کالا ندارند، بلکه یک کالای مشخص و ویژه را حتی با تفاوت قیمتی حدود سه برابر هم به فروش می‌رسانند. برای متوجه شدن تفاوت قیمت ها، قیمت یک ماوس بی سیم با برند‌ای فورتک مدل G۳-۲۸۰ NS را سوال می‌کنیم. قیمت این نوع از ماوس از ۲۹۰ تا ۴۰۰ هزار تومان متغیر است. قاب محافظ گوشی هم بین ۱۰۰ تا ۱۸۰ هزار تومان تفاوت قیمت دارد.

در زیر جزئیات گزارش میدانی اقتصاد ۲۴ را می‌خوانید:

قیمت لوازم جانبی کامپیوتر نسبت به مشتری فرق می‌کند

با ورود به چند مغازه و پرسیدن قیمت یک کالای خاص مشخص می‌شود که فروشندگان قیمت ثابتی را اعلام نمی‌کنند. وارد یکی از مغازه‌های بزرگی می‌شوم که مشتریان زیادی دارد. یکی از فروشندگان پشت میز می‌گوید: «قیمت محافظ کیبورد با حروف فارسی مناسب برای لپ تاپ ایسوس۱۲۰ هزار تومان است.». وقتی از او علت تفاوت قیمت‌ها را جویا می‌شوم، می‌گوید: «قیمت دست خود فروشنده است و می‌تواند روی آن مانور بدهد. اتحادیه هم ایراد نمی‌گیرد، چون هر چقدر بخواهیم می‌توانیم سود بگیریم.»


بیشتر بخوانید: قیمت All-in-One اپل، MSI و لنوو امروز + جدول


فروشنده دیگری می‌گوید: «در این موارد خود مشتری مقصر است. مثلا قیمت محافظ کیبورد را که ۵۰ هزار تومان اعلام می‌کنیم، مشتری به ما می‌گوید که قیمت این جنس در مغازه‌های دیگر ۱۰۰ هزار تومان است و شما چرا این قدر قیمت کم می‌دهید؟ خود مشتری باعث این اتفاق‌ها می‌شود و از این موارد زیاد است.»

لوازم جانبی چینی به اسم ایرانی فروش می‌رود

برخی فروشندگان از سود‌های زیادی که از طریق فروش لوازم جانبی به دست می‌آورند، صحبت می‌کنند. یکی از فروشنده‌ها به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: «تسکو یا فراسو از برند‌های معروف بازار لوازم جانبی کامپیوترند که همه مردم تصور می‌کنند ایرانی هستند. این برند‌ها انواع و اقسام لوازم جانبی کامپیوتر را دارند، اما جالب است بدانید که کالای این برند‌ها چینی است و در چین لیبل می‌خورد.

این فروشنده ادامه می‌دهد: از ماوس، پد ماوس بگیر تا هدفون و اسپیکر ایرانی تسکو همه را به نام ایرانی می‌خری، ولی جنس چینی است. در چین لیبل ایرانی را می‌زنند و فقط برخی مواقع بسته بندی در ایران انجام می‌شود.»

قیمت لوازم جانبی کامپیوتر سه برابر شده است

یک فروشنده دیگر در بازار رضا واقع در خیابان ولیعصر می‌گوید: «قیمت تجهیزات کامپیوتر از سال گذشته تاکنون سه برابر شده است. دلیل آن هم افزایش قیمت دلار است. هرچند در این بازار قیمت لوازم جانبی با افزایش دلار به صورت لحظه‌ای بالا نمی‌رود، اما به تدریج این گرانی، روی بازار نمود پیدا می‌کند.»

این فروشنده در گفتگو با اقتصاد ۲۴ ادامه داد: «یکی از انواع ماوس بی سیم دایانا که سال گذشته ۱۶۰ هزار تومان بود الان ۳۷۰ هزار تومان به فروش می‌رود.»

فراوانی قاچاق در بازار لوازم جانبی کامپیوتر

فروشنده دیگری با اذعان به اینکه در بازار لوازم جانبی کامپیوتر قاچاق زیاد است، گفت: «ماوس یا هر لوازم جانبی اقلام ریزی هستند که به راحتی قاچاق می‌شوند.»

این فروشنده با بیان اینکه برند‌های لاجیتک و‌ ای فورتک برند‌های مشهور لوازم جانبی کامپیوتر هستند، به اقتصاد ۲۴ گفت: «قیمت‌ها نسبت به سال گذشته سه برابر شده است.»

قیمت‌های نجومی وبکم و دوربین کامپیوتر

یکی از فعالان بازار کامپیوتر با بیان اینکه با آمدن کرونا قیمت دوربین کامپیوتر نجومی شد، گفت:‌ این در حالی است که وبکم‌ها قبل از کرونا ارزش چندانی نداشت و از ۳۰ هزار تومان در بازار به فروش می‌رسید. اما با آمدن کرونا و آغاز آموزش آنلاین، قیمت دوربین‌های کامپیوتر به سرعت گران شد.

این فروشنده به اقتصاد ۲۴ گفت: با آغاز آموزش آنلاین دانش آموزان‌ها تمام دوربین‌های مانده در انبار‌ها فروخته شدند. به طوری که وبکمی که قبل کرونا ۳۵ هزار تومان بود در حال حاضر ۶۰۰ هزار تومان به فروش می‌رود.

ارسال نظر