تاریخ انتشار: ۱۱:۵۳ - ۰۵ آذر ۱۴۰۰
اختلاف فرانسه و بریتانیا بر سر کنترل و رصد کانال مانش بالا گرفت

مرگ دست‌کم ۲۷ مهاجر در مانش

مقامات بریتانیا از پاریس به دلیل رد پیشنهاد آن‌ها برای گشت‌زنی مشترک پلیس و نیرو‌های مرزی بریتانیا با پلیس فرانسه در امتداد سواحل فرانسه انتقاد می‌کنند و مقامات فرانسوی نیز می‌گویند که لندن با عدم اصلاح قوانینش به این بحران دامن می‌زند

اقتصاد ۲۴-مرگ دست‌کم ۲۷ نفر از مهاجرانی که سعی داشتند با گذشتن از کانال مانش خود را به خاک بریتانیا برسانند، به اختلافات میان لندن و پاریس بر سر چگونگی ممانعت از عبور مهاجران از شلوغ‌ترین آبراه اروپا بیش از پیش دامن زده است.
با وجود تعهد بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا و امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه بر انجام «هر کار ممکن» برای جلوگیری از فعالیت قاچاقچیان در این مسیر و به خطر افتادن جان مهاجران، سیاستمداران در هر دو سوی کانال مانش، همکاران خود در کشور مقابل را به دلیل ناتوانی در جلوگیری از بروز فاجعه روز چهارشنبه سرزنش کرده‌اند.

مقامات بریتانیا از پاریس به دلیل رد پیشنهاد آن‌ها برای گشت‌زنی مشترک پلیس و نیرو‌های مرزی بریتانیا با پلیس فرانسه در امتداد سواحل فرانسه انتقاد می‌کنند و مقامات فرانسوی نیز می‌گویند که لندن با عدم اصلاح قوانینش به این بحران دامن می‌زند؛ زیرا مهاجران می‌دانند اگر موفق به عبور از این کانال شوند، پروسۀ ماندن در خاک بریتانیا و یافتن کاری در آنجا برایشان آسانتر خواهد بود.


بیشتر بخوانید: یک چهارم پناهندگان به انگلیس از راه دریا، ایرانی هستند


برای حل این مشکل، قرار است روز پنج‌شنبه قانونگذاران بریتانیا موضوع تعداد فزاینده مهاجرانی که با قایق‌های کوچک از کانال عبور می‌کنند را به بحث بگذارند و امانوئل ماکرون نیز این موضوع را با مقامات اتحادیه اروپا مطرح کند.
بنا بر آمار‌های رسمی بریتانیا، بیش از ۲۵ هزار مهاجر در سال جاری میلادی از کانال مانش عبور کرده‌اند که تقریباً سه برابر کل آمار مهاجران غیرقانونی این مسیر در سال ۲۰۲۰ میلادی است.
بوریس جانسون روز چهارشنبه با اشاره به وعده دولت بریتانیا در تابستان امسال مبنی بر کمک چند میلیون پوندی برای تقویت گشت‌های ساحلی فرانسه، اعلام کرد که با توجه به فجایع اخیر روشن است عملیات فرانسه برای جلوگیری از حرکت قایق‌های مهاجران از سواحل خود «کافی نبوده است».

اما پی‌یرهنری دومونت، وکیل فرانسوی فعال در شهر کاله فرانسه می‌گوید که گشت‌های بیشتر «چیزی را تغییر نمی‌دهند»؛ زیرا نظارت ۲۴ ساعته بر ساحلی به طول حدود ۳۰۰ کیلومتر ممکن نیست.
او در گفتگو با شبکه خبری بی‌بی‌سی جهانی تاکید کرد که بهتر است مقامات دو کشور به جای سرزنش یکدیگر، از طریق مذاکره به راه حلی واقعی دست یابند و نه راه حل‌هایی تنش‌آفریق همچون گشت‌زنی‌های بیشتر یا فرستادن ارتش بریتانیا به سواحل فرانسه.

یورونیوز

ارسال نظر