تاریخ انتشار: ۰۹:۴۷ - ۰۹ آذر ۱۴۰۰

بازار سرمایه در بلاتکلیفی محض

یک کارشناس بازار سهام گفت: به طور کلی بازار سرمایه تا انتهای سال مستعد رشد است و می‌شود انتظار داشت شاخص کل در انتهای سال تا محدوده ۱٫۶ میلیون واحد رشد کند.

اقتصاد ۲۴- مهدی احمدپور گفت: متزلزل بودن مسئولین در سخنان و اقدامات‌شان، مذاکرات برجام و بودجه ۱۴۰۱ از مهمترین عوامل بی‌رمقی این روز‌های بازار سرمایه است. نبود نقدینگی قدرتمند در بازار کاملا مشهود است و بازار به شدت از این مسئله رنج می‌برد. فشار فروش در بازار دیده نمی‌شود، آن چیزی که حس می‌شود نبود خریدار قوی است.

این کارشناس بازار سهام ادامه داد: سرمایه‌گذاران به دلیل متزلزل بودن مسئولین در اقدامات و سخنانشان، فروش اوراق دولتی، افزایش نرخ سود بین بانکی و … اعتمادشان را به بازار سرمایه از دست داده‌اند. ارزش معاملات خرد به طور قابل توجهی در روز‌ها و هفته‌های اخیر، کاهش پیدا کرده که این امر نتیجه اقدامات دولت است.

احمدپور ادامه داد: مهمترین شرط یک سرمایه‌گذار برای سرمایه‌گذاری در هر بازاری، داشتن چشم‌اندازی روشن برای آن بازار، است. چیزی که متاسفانه برخی مسئولین با اقدامات و تصمیمات خود آن را از بازار سرمایه گرفتند. این یک سم مهلک برای بازار سرمایه است. به عنوان مثال، شایعات و گمانه‌زنی‌ها درباره تصمیم ستاد تنظیم بازار برای اعلام قیمت خودرو باعث شده بازار سرمایه در بلاتکلیفی به سر ببرد. حال سوال پیش می‌آید چرا ستاد تنظیم بازار قیمت خودرو را هر چه سریع‌تر اعلام نمی‌کند؟


بیشتر بخوانید:پیش‌بینی بورس امروز ۹ آذر


این کارشناس بازار سهام عنوان کرد: برجام و مذاکرات آن، از دیگر مسائلی است که در روز‌های اخیر بیشتر از گذشته بازار سرمایه را تحت تاثیر خود قرار داده و بورس را در بلاتکلیفی گذاشته است. به نظر می‌آید در ابتدا یک توافق موقت صورت بگیرد که این امر می‌تواند گشایش‌های اقتصادی در کشور بوجود آورد. در صورت توافق موقت، قیمت سهام یکسری از گروه‌ها در بازار سرمایه رشد نسبتا خوبی خواهند کرد. اما قیمت برخی شرکت‌های بورسی در کوتاه‌مدت با رکود مواجه می‌شود.

مالیات صنایع افزایش می‌یابد؟

وی افزود: مسئله بعدی که بازار سرمایه نسبت به آن بلاتکلیف است و به آن چشم دوخته، بودجه سال ۱۴۰۱ است. از مهمترین مواردی که در بودجه ۱۴۰۱ برای فعالان بازار سرمایه و سرمایه‌گذاران اهمیت دارد، می‌توان به برنامه دولت برای فروش اوراق در سال آینده، مشخص شدن سیاست‌های مالیاتی دولت، نرخ هزینه برق و گاز صنایع، نرخ تسعیر ارز و … اشاره کرد.

احمدپور عنوان کرد: به عنوان نمونه در مسئله مالیات باید اشاره کنم، با توجه به اینکه تیم اقتصادی دولت اذعان دارد که درآمد‌های مالیاتی باید جایگزین نفت در بودجه شود، از این رو به نظر می‌رسد مسئله مالیات شرکت‌ها و صنایع بورسی در بودجه ۱۴۰۱ و همچنین میزان مالیات بر نقل و انتقال سهام در سال آینده برای فعالان بازار سرمایه و سرمایه‌گذاران مسئله مهمی قلمداد شود.

این کارشناس بازار سهام تصریح کرد: به طور کلی بازار سرمایه تا انتهای سال مستعد رشد است و می‌شود انتظار داشت شاخص کل در انتهای سال تا محدوده ۱٫۶ میلیون واحد رشد کند. اما با وجود اینکه اکثر سهام شرکت‌های بورسی در قیمت‌های بسیار ارزنده‌ای هستند، چیزی که گریبان‌گیر بازار سرمایه شده است، بلاتکلیفی محض است.

ارسال نظر