تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۱۰ آذر ۱۴۰۰

بیانیه نصر تهران در انتقاد از اجباری شدن اینماد

سه کمیسیون فین‌تک، پرداخت‌یاری و تجارت الکترونیکی در رسته‌ی خدمات فناوری اطلاعات سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در مخالفت با اجباری شدن اینماد بیانیه‌ای صادر کردند.

اقتصاد ۲۴ - در این بیانیه آمده است: «آینده‌ی ایران در گرو رشد پرسرعت زیست بوم نوآوری کشور است. اولویت امروز ما، باید تسهیل مضاعف فضای کسب‌وکار، ایجاد امید و حفظ نخبگان و کارآفرینان باشد. در شرایطی که جنگ اقتصادی از هر سو کشورمان را فرا گرفته است، وظیفه‌ی ما تلاش تمام عیار برای توسعه‌ی فضای باز اقتصادی و ترسیم آینده‌ای روشن برای ایران در منطقه است. در این میان هرگونه اقدام غیرکارشناسی که مانعی در شروع یا تداوم فعالیت کسب‌وکار‌های تحول آفرین باشد از دست دادن فرصت‌ها به رقبای منطقه‌ای و در نهایت تضعیف ایران در عرصه جهانی است».

در ادامه‌ی این بیانیه آمده است: «تبدیل شدن اینماد از یک نشان اختیاری به نهاد تنظیم‌گر تمامی کسب‌وکار‌های فضای مجازی، با روش جلوگیری از شروع فعالیت حوزه‌های تحول آفرین که هنوز تنظیم‌گری نشده‌اند اقدامی است که به صورت کامل برخلاف رویکرد رسمی اصناف کشور و مجلس شورای اسلامی به‌عنوان بالاترین نهاد تقنینی است.

اساساْ ایجاد یک رگولاتور بخشی با چند بند از یک مصوبه‌ی هیأت وزیران که شامل کلیه‌ی کسب‌وکار‌های اینترنتی اعم از خرد و کلان، کالایی یا خدماتی باشد با این گستردگی اختیارات، نیازمند مصوبه‌ی مجلس شورای اسلامی است».

در این بیانیه تأکید شده است: «باید توجه داشت که تجمیع اختیاراتی با این ابعاد همچون احراز صلاحیت کسب‌وکار، امکان ممانعت از شروع فعالیت اقتصادی، امکان نظارت و حتی تعلیق مجوز صادر شده برخلاف فرمایشات مکرر مقام معظم رهبری بوده و به صورت جدی منجر به از بین رفتن امید در جوانان مستعد و متعهد کشور و کارآفرینان شده و با تشدید مهاجرت ایشان آینده کشور را به خطر خواهد انداخت».

این بیانیه با اشاره به موضوع مهاجرت کارآفرینان افزوده است: «امروز بزرگترین تهدید کشور، خروج کارآفرینان و عدم توسعه‌ی اقتصادی و فناورانه‌ی ایران است. راهکار کنترل ریسک در محیط کسب‌وکار، انسداد در شروع فعالیت یا جلوگیری از افزایش تعداد کسب‌و‌کار‌ها نیست، بلکه تنظیم‌گری به موقع توسط نهاد‌های متصدی با رویکرد توسعه است و در شرایط تحریمی، به هیچ وجه نباید دچار تحریم‌های داخلی شد».

در انتهای این بیانیه کمیسیون‌های رسته‌ی خدمات فناوری اطلاعات سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران اعلام کرده‌اند: «ایجاد یک سامانه‌ی مجوزبنیان فراگیر جدید و تغییر ماهیت اینماد از یک نشان اعتباربخش اختیاری به رگولاتور کسب‌وکار‌های فضای مجازی تبعات جدی در فرآیند توسعه‌ی نوآوری و گسترش کسب‌و‌کار‌های خرد و نوآورانه داشته است. سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران بر بازگشت نماد اعتماد الکترونیک به وظیفه‌ی اصلی خود یعنی احراز هویت و ثبت نظر کاربران به صورت اختیاری توصیه‌ی اکید می‌کند».

منبع: روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران

ارسال نظر