اقتصاد ۲۴- علاوه بر این، نتایج مطالعات نشان میدهد قرار گرفتن مزمن و طولانی مدت در معرض ذرات آلاینده به خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی و تنفسی کمک میکند و به طور خاص با فشار خون بالا مرتبط است.
در این مطالعه تاثیر آلایندههای ذرات معلق بر بروز طولانی مدت عارضه فشار خون در اسپانیا مورد ارزیابی قرار گرفت که تایید کننده ضرورت بهبود کیفیت هوا تا حد ممکن به منظور کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی متابولیک است.
در این بررسی ۱۱۰۳ فرد ۱۸ تا ۸۳ ساله شرکت داشتند. هیچ یک از شرکت کنندگان در شروع مطالعه (۲۰۱۰-۲۰۰۸) به عارضه فشار خون بالا مبتلا نبودند و وضعت سلامت آنان تا سال ۲۰۱۷-۲۰۱۶ تحت کنترل بود.
در چندین مطالعه که پیش از این انجام گرفته ارتباط کوتاهمدت و بلندمدت آلایندههای هوای محیط با فشار خون و سطح فشار خون توضیح داده شده، اما مطالعات کمی به ارتباط بین قرار گرفتن طولانیمدت در معرض این ذرات و بروز فشار خون بالا به شیوهای آیندهنگر پرداختهاند.
بیشتر بخوانید: مبتلایان به سنگ کلیه چی بخورند؟
طی مراحل مطالعه، شرکت کنندگان تحت معاینه پزشکی قرار گرفتند و نمونه خون آنان آزمایش شد. همچنین آنان به پرسشهای مربوط به سن، جنسیت، سطح تحصیلات، قومیت، مصرف سیگار، مصرف الکل و سایر متغیرها پاسخ دادند. میزان مصرف غذا با استفاده از پرسشنامه پایبندی به رژیم غذایی مدیترانهای تعیین شد، همچنین سطح فعالیت بدنی آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و شاخص توده بدنی محاسبه شد.
به گزارش ایسنا به نقل از نیوز مدیکال، محقان اظهار داشتند: دادههای ما با شواهد زیادی مطابقت دارد که نشان میدهد آلودگی هوا ممکن است در بروز عارضه فشار خون بالا نقش داشته باشد. همچنین تایید کننده این واقعیت است که ذرات آلاینده بزرگترین تهدید برای سیستم قلبی عروقی است.