تاریخ انتشار: ۱۷:۱۸ - ۱۸ آذر ۱۴۰۰

خطر افزایش ابتلا به کرونا در هوای آلوده

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: در همه شرایط باید جامعه را به انجام ورزش و تحرکات بدنی توصیه کنیم، اما در شرایط آلودگی هوا، تقاضا داریم که افراد تا حد امکان از تردد در فضای باز که آن‌ها را بیشتر در معرض آلاینده‌های هوا قرار می‌دهد، خودداری کنند.

اقتصاد ۲۴- محسن فرهادی گفت: شرایط اقلیمی به ویژه در شهر تهران و بسیاری از کلانشهر‌ها به گونه‌ای است که در این فصل از سال و سردی هوا، امکان وارونگی هوا فراهم می‌شود. زمان وارونگی هوا، شاهد انباشت آلاینده‌های مختلف هستیم که از دو جنبه مهم است؛ یکی اینکه افراد با بیماری‌های زمینه ای، سالمندان، زنان باردار و افرادی که حساسیت دارند، آسیب‌های جدی می‌بینند.

وی ادامه داد: دومین نکته مهم در شرایط کنونی وارونگی هوا این است که در شرایط اپیدمی کرونا هستیم. در دنیا ثابت شده که آلودگی هوا و انباشت آلاینده‌های هوا، خطر ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد. به عبارت دیگر آسیب به دستگاه تنفسی باعث می‌شود که زمینه و بستر جولان بیماری کرونا فراهم شود.

فرهادی تصریح کرد: وزارت بهداشت قبل از ورود به شرایط آلودگی و وارونگی هوا، توصیه‌هایی را به دستگاه‌های ذیربط از جمله سازمان محیط زیست، شهرداری ها، وزارت کشور و تمام دستگاه‌های سهیم، اعلام کرده است. زمانی که آلاینده‌های هوا افزایش می‌یابد، باید به سمت اقدامات کوتاه مدت و مسکّن گونه برویم تا بتواند شرایط را مقداری تعدیل کند.

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: توصیه‌های وزارت بهداشت در مورد حفاظت از افراد در شرایط آلودگی هوا است. سالمندان، بیماران قلبی، تنفسی، زنان باردار و افراد پرریسک در این شرایط تا حد امکان از منازل خود خارج نشوند.


بیشتر بخوانید: مرگ ۱۲۵۱ تهرانی درپی آلودگی هوای تهران


فرهادی یادآور شد: در شرایط کرونا، اکثریت مردم از ماسک استفاده می‌کنند، اما ماسک‌های کرونا، برای شرایط آلودگی هوا، کارآمدی زیادی ندارند. ماسک‌های فیلتردار FFP ۲ و یا N ۹۵ باید حتما در شرایط آلودگی هوا استفاده شود و ماسک‌های پزشکی سه لایه، نمی‌توانند به میزان بالایی حفاظت فردی در مقابل آلودگی هوا ایجاد کنند.

وی عنوان کرد: دستگاه‌های مسئول باید در شرایط آلودگی هوا، محدودیت‌هایی را اعمال کنند و کمیته مقابله با آلودگی هوا استانداری تهران نیز مصوباتی داشته که اعلام کرده است. نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان نماینده سه دانشگاه‌های علوم پزشکی مستقر در تهران، در جلسات این کمیته شرکت می‌کنند. اقداماتی مانند عدم انجام ورزش‌های سنگین در فضای باز، تعطیلی موقت معادن شن و ماسه به ویژه در حومه شهر، محدود کردن تردد کامیون‌ها در سطح شهر به ویژه کامیون‌های با سوخت دیزل، تاکید ویژه بر دارا بودن معاینه فنی خودرو‌ها و موتورسیکلت‌ها می‌تواند موجب بهبود شرایط کنونی به صورت مقطعی باشد.

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: تهران و کلانشهر‌ها برای مقابله با آلودگی هوا، نیازمند اقدامات میان مدت و بلندمدت مانند تقویت سیستم حمل و نقل عمومی درون شهری به ویژه مترو، گسترش خطوط اتوبوسرانی به ویژه اتوبوس‌های دوستدار محیط زیست با سوخت گاز و برق و اصلاح سیستم سوخت خودرو‌ها هستند.

فرهادی تصریح کرد: در همه شرایط باید جامعه را به انجام ورزش و تحرکات بدنی توصیه کنیم، اما در شرایط آلودگی هوا، تقاضا داریم که افراد تا حد امکان از تردد در فضای باز که آن‌ها را بیشتر در معرض آلاینده‌های هوا قرار می‌دهد، خودداری کنند.

وی اظهار داشت: امیدواریم که انباشت آلاینده‌های هوا، بیشتر نشود، اما اگر روند انباشت آلاینده‌ها ادامه داشته باشد، محدودیت‌های شدیدتر مانند دورکاری کارکنان، تعطیلی مدارسی که حضوری برگزار می‌شوند و در صورت لزوم، اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل اعمال خواهد شد. چون میزان انباشت آلاینده‌های هوا در شرایط کنونی، کمتر از AQI ۲۰۰ است، محدودیت‌های شدید اعمال نمی‌شود و امیدواریم که به مرز و بالاتر از این مقدار نرسیم که شاهد تشدید محدودیت‌ها باشیم.

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تاکید کرد: هر قدر میزان انباشت آلاینده‌ها افزایش پیدا کند و از مرز ۲۰۰ AQI بگذرد، نمی‌توان با توصیه و خواهش کاری را پیش برد و باید محدودیت‌ها تشدید و حمل و نقل شهری و شخصی را کمتر کرد.

فرهادی یادآور شد: سه روز قبل از بارندگی آخر هفته گذشته، محدودیت‌هایی مانند غیرحضوری شدن مدارس تهران و تعطیلی موقت معادن شن و ماسه اجرایی و از تردد کامیون‌های با سوخت دیزل و خودرو‌ها و موتورسیکلت‌های بدون معاینه فنی ممانعت شد.

منبع: وبدا

ارسال نظر