اقتصاد ۲۴-در اولین روز سال ۲۰۲۲ میلادی ریاست دورهای اتحادیه اروپا برای شش ماه به فرانسه میرسد. اما این ریاست موقت به چه معناست؟ شورای اروپا چه نقشی در استراتژیهای اتحادیه اروپا دارد؟
«راه اندازی دوباره، قدرت و احساس تعلق»، این شعاری است که فرانسه برای ریاست بعدی خود بر شورای اتحادیه اروپا (PFUE) انتخاب کرده است. وظیفه اصلی پاریس یافتن راهی برای سازش و تعامل ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا خواهد بود.
سیزده سال پس از آخرین ریاست فرانسه بر اتحادیه اروپا، این کشور بار دیگر ریاست جلسات شورای اتحادیه اروپا را بر عهده خواهد گرفت. ریاستی که با دوران انتخابات ریاست جمهوری فرانسه همراه خواهد شد.
حال باید دید رهبری شورای اروپا به انتخاب مجدد ماکرون در مقام ریاست جمهوری کمک خواهد کرد یا به ضرر او تمام خواهد شد.
شورای اتحادیه اروپا چیست؟
شورای اتحادیه اروپا که به عنوان شورای وزیران اتحادیه اروپا نیز شناخته میشود، یک نهاد مهم اروپایی است. شورای اتحادیه اروپا در ۱۰ زمینه مختلف وزرای متفاوت ۲۷ کشور را در چندین نوبت در سال گردهم جمع میکند. از شناخته شدهترین زمینهها میتوان به شورای کشاورزی و ماهیگیری، شورای امور خارجه یا شورای امور اقتصادی و مالی هستند.
بیشتر بخوانید: اسکناسهای جدید یورو چه زمانی به جریان میافتد؟
شورای اتحادیه اروپا با در همکاری مشترک با پارلمان اروپا، وظیفه مذاکره و سپس تصویب پیشنهادهای قانونی کمیسیون اروپا و همچنین بودجه اتحادیه اروپا را دارد. این سازمان سیاستهای ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا را به ویژه در مسائل اقتصادی و بودجه سالانه هماهنگ کرده و سیاستهای خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا را طراحی و سپس اجرا میکند.
شورای اتحادیه اروپا با شورای اروپا متفاوت است. شورای اروپا هر سه ماه یک بار، رهبران بیست و هفت کشور را گرد هم میآورد تا اولویتهای اتحادیه اروپا را مشخص کند. شورای اروپا نهادی از اتحادیه اروپا نیست بلکه یک سازمان بین المللی متشکل از ۴۷ کشور است.
ریاست بر شورای اتحادیه اروپا
در راس اتحادیه اروپا، فرانسه ریاست جلسات تشکیلات موضوعی شورا را بر عهده خواهد داشت. از اول ژانویه تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۲. همچنین فرانسه نماینده شورای اتحادیه اروپا در سایر نهادهای اروپایی مانند پارلمان و کمیسیون، نهاد اجرایی اتحادیه اروپا خواهد بود.
تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا بصورت دورهای ریاست شورای اتحادیه اروپا را عهده دار خواهند بود و طبیعتا همه این کشورها اولویتهای سیاسی و اقتصادی خود را در دوره شش ماهه در جلسات تصمیم گیری وزرا پیگیری میکنند. یکی از مهمترین اولویتهای فرانسه در شش ماهه آینده تشکیل ارتش مشترک اروپایی خواهد بود. پروژهای که یک سال پیش از سوی امانوئل ماکرون مطرح شد و حمایت آنگلا مرکل، صدراعظم وقت آلمان را داشت.
یورونیوز