تاریخ انتشار: ۱۶:۲۰ - ۲۰ آذر ۱۴۰۰

آمریکا از وجود گزینه‌های نظامی برای مهار ایران سخن گفت

ژنرال کنت مکنزی، رئیس فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) اعلام کرد که ایالات متحده تعداد زیادی «گزینه نظامی» برای مهار ایران را در اختیار دارد.

اقتصاد ۲۴-مکنزی در مصاحبه‌ای با روزنامه فایننشال تایمز خاطرنشان کرد ایالات متحده "مجموعه‌ای بسیار قدرتمند از گزینه‌های نظامی" برخوردار است.
رئیس فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا گفت " اگر ایران فکر کند می‌تواند به حملات در عراق و سوریه ادامه دهد و در عین حال به مذاکره (بر سر توافق هسته ای) بدون هیچ عواقبی ادامه دهد، به طور جدی ما را دست کم گرفته است... ما این توانایی را داریم که در صورت لزوم به سرعت تقویت شویم و من فکر می‌کنم که ایران این واقعیت را به خوبی درک کرده است".

گفتنی است ایران به دعوت رسمی سوریه از دمشق در مبارزه با تروریسم حمایت مستشاری می‌کند.
به گفته منبع روزنامه فایننشال تایمز، مقامات پنتاگون در ماه اکتبر به جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید درباره گزینه‌های نظامی که مانع از "تولید تسلیحات هسته‌ای" در ایران شوند، اطلاع دادند.


بیشتر بخوانید: وال استریت ژورنال: آمریکا آماده تشدید تحریم‌ها علیه ایران است


با این حال مکنزی تاکید کرد، این دیپلماسی است که باید "اولین و بهترین" راه برای پاسخ به توسعه تسلیحات ایران باشد.
ژنرال آمریکایی افزود: "من می‌خواهم تصریح کنم که قصد و نیت ما این است که همه از دیپلماسی پیروی کنند. این بهترین راه برای حرکت به جلو است و لازم است ایران این را درک کند. "
جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، پیشتر گفته بود که اگر دیپلماسی کارساز نباشد، ایالات متحده آماده "اقدامات بیشتر" علیه ایران است. ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده معتقد است که توافق هسته‌ای با ایران قابل بازیابی است، اما در حال گفتگو با متحدان خود برای راه حل‌های جایگزین است.
این بیانیه در حالی ایراد شده که در وین دور هفتم مذاکرات بر سر بازگرداندن توافق هسته‌ای از سر گرفته شده که ایالات متحده در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ از آن خارج گردیده است. پرایس افزود که ایالات متحده جدول زمانی برای مذاکرات تعیین نمی‌کند، اما هشدار داده است که پنجره فرصت برای دستیابی به توافق به آرامی بسته می‌شود.

بتازگی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد طرف ایرانی هنوز پیشنهادات سازنده‌ای از غرب در مورد توافق هسته‌ای دریافت نکرده و تردید دارد که کشور‌های غربی قصد لغو تحریم‌ها علیه تهران را داشته باشند.


بیشتر بخوانید: روز پر تنش رئیس موساد در آمریکا/ آیا سخنرانی جنگ طلبانه سیاست بایدن درمورد برجام را تغییر می‌دهد؟


توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های بزرگ جهان که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته می‌شود، سال ۲۰۱۵ میان ایران و کشور‌های عضو گروه ۱+۵ متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان منعقد شد. برپایه این توافق، در برابر محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور لغو یا تعلیق شد.
هشتم ماه مه سال ۲۰۱۸، دونالد ترامپ، رئیس جمهورسابق امریکا اعلام کرد که از برجام خارج می‌شود و و به دنبال آن تحریم‌های واشنگتن علیه ایران احیا و تشدید شدند. حالا جوزف بایدن، رئیس جمهور فعلی آمریکا اعلام می‌کند قصد دارد به برجام بازگردد.
جمهوری اسلامی ایران هشتم ماه مه ۲۰۱۹ در نخستین سالگرد خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای، اعلام کرد در پاسخ به بازگشت تحریم‌های آمریکا و عدم تحقق وعده‌های کشور‌های باقی مانده در توافق برای جبران آثار منفی این تحریم‌ها، به مرور تعهد خود را به توافق هسته‌ای کاهش می‌دهد.

اسپوتنیک

ارسال نظر