تاریخ انتشار: ۱۱:۲۱ - ۲۲ آذر ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

لایحه رتبه بندی معلمان فردا در مجلس تصویب می‌شود؟

عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت:، چون قبلاً برخی مواد لایحه رتبه بندی معلمان به رای گذاشته شده و پیشنهادات همکاران هم زیاد نیست، ان‌شاالله می‌توانیم به تصویب نهایی لایحه در جلسه فردا امیدوار باشیم.

جامعه ۲۴، این روزها سیستم آموزشی کشور علاوه بر بازگشایی مدارس و بحث‌ها بر سر حضوری بودن امتحانات دانش آموزان، درگیر اعتصابات سراسری معلمان نیز هست، اعتصاباتی که ظاهرا تا تصویب نهایی لایحه رتبه بندی معلمان و بهبود وضعیت معیشتی فرهنگیان ادامه‌‌دار خواهد بود.

دو روزی هست که شاهد اعتصاب معلمان به خاطر عدم تصویب لایحه رتبه بندی معلمان و همچنین خواسته آن‌ها در جهت همسان‌سازی مشاغل به ویژه بازنشستگان هستیم، رویکردی که مسبوق به سابقه هم بوده و به نظر می‌رسد اگر فکر اساسی برای این قشر نشود شاید این اعتصابات در روزها و هفته‌های آتی هم ادامه پیدا کند و بی‌تردید در این فضا، سیستم آموزش کشور هم آسیب جدی خواهد دید.

عدم تصویب لایحه رتبه بندی معلمان و به تبع آن افزایش میزان دریافتی فرهنگیان چند سالی است که اعتراضات آنها را در پی داشته است و دولت‌های مختلف نیز علی‌رغم وعده و وعیدهای مختلف در این زمینه هیچگاه آستین بالا نزده و به مطالبات این قشر پاسخی نداده‌اند.

عمده مشکل در این زمینه عدم تامین منابع مالی و کسری بودجه شدید دولت عنوان شده است، بهانه‌ای که سال‌هاست تکرار می‌شود ولی عملا گامی در راستای رفع آن برداشته نمی‌شود.

تصویب لایحه رتبه بندی معلمان در مجلس؛ ضرورت یا کار پوپولیستی؟

اما این بار مجلس یازدهم سعی دارد این تابو را بشکند، تابویی که برخی معتقدند با شکستن آن گره‌ای ولو کوچک از مشکلات معیشتی معلمان باز خواهد شد و انگیزه را ولو به صورت حداقلی به آنها بازخواهد گرداند، اما در سوی مقابل عده دیگری از کارشناسان نیز معتقدند اگر این لایحه تصویب شود نشانه انجام یک کار پوپولیستی در مجلس است چرا که نمایندگان نیز خود به خوبی می‌دانند دولتی که با کسری فراوان بودجه مواجه است قادر به تامین و پرداخت حقوق معلمان بیش از میزان فعلی نیست و عملا لایحه‌‌ زمانی که به قانون نیز تبدیل شود امکان اجرایی شدن ندارد.

اگر اتفاق خاصی نیفتد فردا -سه شنبه- را باید روزی مهم در کارنامه مجلس یازدهم ثبت کرد، چون لایحه رتبه بندی معلمان که ماه‌ها با بحث و بررسی‌های فراوان و همچنین اظهارات موافقان و مخالفان همراه شده بود، بالاخره برای رای‌گیری به صحن مجلس خواهد آمد.


بیشتر بخوانید:  رتبه‌ بندی معلمان بیشتر همسان‌سازی حقوق است تا رتبه‌بندی


در همین خصوص، محمد وحیدی عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: لایحه رتبه بندی معلمان پس از بررسی مجدد در کمیسیون و با اولویتی که داشته است، در هیات رئیسه مجلس بارگذاری شده و ان‌شاالله فردا بند‌ها و مواد آن مطرح و به رای نمایندگان گذاشته خواهد شد.

وی افزود: براساس قانون، پیشنهادات نمایندگان که تا ۱۲ ساعت مانده به بارگذاری لایحه ثبت شده هم باید در دستور کار هیات رئیسه برای طرح در صحن باشد که گویا تعداد پیشنهادات همکاران زیاد نیست.

احتمال تصویب نهایی لایحه رتبه بندی معلمان در جلسه فردا مجلس

نماینده بجنورد تصریح کرد: پیشنهادات نمایندگان هم فردا مطرح خواهد شد و اگر رای آورد به صورت اصلاحیه به لایحه بررسی شده اضافه خواهد شد. پیش‌بینی من این است که چون قبلاً برخی مواد لایحه بررسی و به رای گذاشته شده و اکنون بخش باقی‌مانده را باید به رای گذاشت و پیشنهادات دیگر همکاران هم زیاد نبوده و وقت‌گیر نیست، ان‌شاالله می‌توانیم به تصویب نهایی لایحه در جلسه فردا امیدوار باشیم.

این عضو کمیسیون مجلس با اشاره به اینکه اگر فردا لایحه رتبه بندی معلمان تصویب شود به شورای نگهبان ارجاع داده خواهد شد، افزود: پس از تایید شورای نگهبان، دولت فرصت یک ماهه دارد تا آیین‌نامه آن را تنظیم و در هیات دولت مصوب و اجرایی کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در جلسه فردا تلاش خواهیم کرد که لایحه را به سمتی ببریم که اجرای آن از ۱۵ شهریور باشد نه یکم مهر، چون می‌خواهیم افرادی که از ۱۵ شهریور تا یکم مهر بازنشست شدند هم متضرر نشوند.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
A.M
۲۳:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
کاش رتبه بندی براساس میزان خوب بودن و کارامدی معلما باشه که اونم دانش آموزا تعیین کنن. نه صرفا سوابق آموزشی، معلمایی هستن که ادعاشونه ۳۰ سال تو این کارن و چیزی که تحویل جامعه میدن یه آدم افسرده، پر از مشکلات روانی و ضد دینه. حداقل باید قبل از شروع هر سال تحصیلی از این به اصطلاح معلما یه تست سلامت روان بگیرن ببین برای انتقال حال و روانشون صلاحیت دارن یا نه. باور کنید هشتاد درصدشون تو این تست میفتن. به قول خودشون چه دانش آموزا درس بخونن چه نخونن یه ریال هم به حقوقشون اضافه نمیشه، فقط میخوان بیان یه سری حرفایی که خودشونم میدونن بدرد نمیخوره طوطی وار تکرار کنن و برن، بعضیاشونم که میگن خودتون درسا رو کنفرانس بدین من نظارت میکنم. نتیجه‌‌ی این مسخره بازی هم این میشه که دانش آموزا یه سری مطالب چرت و بدردنخور حفظ کنن تا کنکور، فشار روانی مدرسه بالا، فشار روانی جامعه بالا، فشار خانواده بالا، اخبار منفی بالا، آینده نامعلوم در صورت شاگرد اول نبودن و... بعد بقیه تعجب میکنن چرا بچه‌ها ترک تحصیل میکنن یا میرن سمت انواع اعتیاد و خودکشی، نمونش رو میتونین تو این دو نسل ببینین. الان حق حقوقشونو میخوان و مدعین احترام معلم واجبه... نامردیه معلمای بد شامل این طرح بشن، اونا باید از کار بیکار شن یا تغییر شغل به کارمند بانک یا کارمند یه جای دیگه بدن، هر شغلی که سروکارش با آدما بخصوص آدمایی که هنوز شخصیتشون شکل نگرفته، نداشته باشن.
ارسال نظر