اقتصاد ۲۴ - دکتر بهرام عین الهی در این باره گفت: در برنامه بلند مدت نیز برای سال آینده، پس از شناسایی و احصاء خدمات، لازم است که شورای عالی بیمه مصوبه را نهایی نموده تا از طریق آن بستههای خدمتی تعریف و پرداخت کارانه نظام پرستاری بر اساس تعرفههای گذاری، انجام شود.
وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه تعرفه گذاری خدمات پرستاری، یادآور شد: یکی از تاکیدهای معظم له، در دیدار سال گذشته و امسال با پرستاران، عملیاتی نمودن این تعرفه گذاری بوده است که افتخار داریم این مهم در این دولت عملیاتی میشود و اهتمام اینجانب و همکاران عزیزم در وزارت بهداشت در اجرای هرچه دقیق تر، سریعتر و منطقی آن است.
وی تاکید کرد: امیدوارم با توجه به تاکید معظم له، سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی در بودجه ۱۴۰۱، تمهیدات لازم را در واکاوی و دقت نظر به نیازهای مالی وزارت بهداشت، در حمایت از پرستاران و کادر بهداشت و درمان را مورد توجه قرار داده تا مطالبات مدافعان سلامت، به خصوص جامعه پرستاری مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وزیر بهداشت یادآور شد: نکته مهم در تعرفه گذاری خدمات پرستاری، موضوع «ارزش گذاری به خدمات ارائه شده» از طریق جامعه شریف پرستاری و مشخص شدن میزان تلاش و زحمتهای شبانه روزی آنها است و از منظر نظام بیمهای نیز باید مورد توجه و مُداقه قرار گیرد.
وی ادامه داد: موضوع اصلی دیگر در این قانون نیز، «شناخت بستههای های خدمتی»، «شناسایی وظایف و خدمات جامعه پرستاری» و «تعیین ارزش ریالی» آن برای پرداخت است که عملیاتی شدن آن از طریق نظام بیمهای قابل اجرا خواهد بود.
ببینید: فیلم/ مهاجرت پرستاران ایرانی در کرونا، ۴ برابر شد!
عین الهی تاکید کرد: به نظر میرسد مهمتر از موضوع «پرداختهای پرستاری»، «هویت بخشی» به خدماتی است که ضرورت مداخله پزشک در آن وجود ندارد و باید به استناد شواهد و مستندهای قانونی در شورای عالی بیمه، تصویب شود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه به یقین موضوع تعرفه گذاری پرستاری را با توجه به دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی و تاکیدهای رئیس جمهوری، تا پایان سال اجرایی خواهیم کرد، تصریح کرد: جمع بندی وزارت بهداشت تا امروز، این است که این طرح به صورت «پایلوت» اجرا نشود و با هماهنگی که انجام شد برای عملیاتی شدن و پرداخت مابه التفاوت آن به صورت هماهنگ، برای همه پرستاران کشور انجام شود.
وی در این زمینه یادآور شد: یکی از موضوعهای مورد تاکید که در وزارت بهداشت و همچنین کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی عنوان شد، این است که تمهیداتی اندیشیده شود تا تعرفه گذاری برای پرستاران شاغل در سازمانهای دولتی و بخش خصوصی نیز به عنوان یک جزء مداخلهای سلامت مورد توجه قرار گرفته و نسبت به ارزش گذاری آن با استفاده از سنجههای مناسب اقدام شود.