تاریخ انتشار: ۱۵:۴۳ - ۲۷ آذر ۱۴۰۰

پیشنهادات امنیتی روسیه به آمریکا برای محدود کردن نفوذ ناتو

با وجود این روسیه اعلام کرده که تصمیم ندارد به کشور همسایه‌اش، اوکراین حمله کند، اما از کشور‌های غربی می‌خواهد تا ضمانت دهند که اوکراین را به عضویت ناتو در نخواهند آورد؛ درخواستی که ناتو آن را رد کرده است.

اقتصاد ۲۴-روسیه روز جمعه ۱۷ دسامبر از پیش‌نویس دو پیمان امنیتی برای محدود کردن نفوذ نظامی آمریکا و ناتو در کشور‌های همسایه‌اش خبر داد.
مسکو تصمیم دارد برای جلوگیری از تشدید تنش با کشور‌های غربی از روز شنبه ۱۸ دسامبر با آمریکا در مورد دو متن پیشنهادی‌اش مذاکره کند.
بر اساس متن پیشنهادی مسکو، اوکراین و سایر کشور‌های همسایه روسیه دیگر نمی‌توانند به ناتو بپیوندند. روسیه همچنین در پیش‌نویس این دو پیمان امنیتی که اوایل هفته جاری به آمریکا و متحدانش ارائه شده، خواستار ممنوعیت استقرار کشتی‌ها و هواپیما‌های جنگی آمریکا و روسیه در مناطقی است که از آنجا می‌توانند به قلمروی یکدیگر حمله کنند.
پیش‌نویس پیمان‌های امنیتی مسکو در بحبوحه تنش‌های فزاینده بر سر تجمع نیرو‌های نظامی روسیه در نزدیکی مرز اوکراین منتشر شده است.


بیشتر بخوانید: ایران و آمریکا تمایلی به گسترش تنش ندارند


با وجود این روسیه اعلام کرده که تصمیم ندارد به کشور همسایه‌اش، اوکراین حمله کند، اما از کشور‌های غربی می‌خواهد تا ضمانت دهند که اوکراین را به عضویت ناتو در نخواهند آورد؛ درخواستی که ناتو آن را رد کرده است.
آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها مسکو را به تدارک یک حمله نظامی به اوکراین متهم می‌کنند.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت که روابط کشورش با آمریکا و متحدان واشنگتن در ناتو به «مرحله خطرناک» نزدیک شده است.

او گفت که استقرار نیرو‌های نظامی کشور‌های غربی در نزدیکی مرز‌های روسیه و همچنین انجام رزمایش‌های مشترک در این مناطق، تهدید‌های «غیرقابل قبول» برای امنیت این کشور ایجاد کرده است.
ریابکوف که پیش‌نویس پیمان‌های امنیتی را به یکی از مقام‌های ارشد دستگاه دیپلماسی آمریکا ارائه کرده، گفت: «ضروری است که تضمین‌های امنیتی روسیه روی کاغذ نوشته شود تا جایگاه قانونی پیدا کند.»
پیش‌نویس «پیمان امنیتی روسیه و آمریکا» و «پیمان امنیتی مسکو و ناتو» شامل تعهداتی برای دور کردن تجهیزات نظامی و خودداری از انجام رزمایش در نزدیکی مرز‌های روسیه است. /


بیشتر بخوانید: کنایه مذاکره کننده روسیه به ایران: کنار امریکایی‌ها نشستیم، پیامد سیاسی هم نداشت


به گفته ریابکوف، این دو پیمان امنیتی می‌تواند «اعتماد از دست رفته» میان روسیه و کشور‌های غربی را با توجه به سیاست «تهاجمی» ناتو برگرداند. از همین رو او گفت که روسیه از آمریکا خواسته است تا هرچه سریع‌تر در ژنو در مورد پیش‌نویس پیمان‌های امنیتی مذاکره کنند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز جمعه گفت که این سازمان پیش‌نویس پیمان امنیتی روسیه را دریافت کرده است. او گفت که هرگونه گفتگو با مسکو باید بر اساس «امنیت اروپا» و همچنین پس از مشورت با شرکای اروپایی ناتو مانند اوکراین انجام شود.
ینس استولتنبرگ گفت: «۳۰ کشور عضو ناتو به وضوح اعلام کرده‌اند که اگر روسیه گام‌های مشخصی برای کاهش تنش‌ها بردارد، آماده هستند تا روی تقویت اقدامات اعتمادسازی کار کنند.»

یورونیوز

ارسال نظر