تاریخ انتشار: ۱۰:۵۴ - ۲۹ آذر ۱۴۰۰
کارشناس بازار سرمایه اعلام کرد:

بازگشت شاخص به مدار صعودی در صورت بازگشت اعتماد و ورود نقدینگی به بورس

کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه خروج نقدینگی از بازار سهام یکی از دلایل اصلی روند نزولی اخیر شاخص بورس است، گفت: اگر نقدینگی به سمت بازار سهام بازگردد، می‌توان دوباره شاهد روز‌های پررونق و ورود شاخص بورس به مدار صعودی بود.

اقتصاد ۲۴- "احمداتحادپور" امروز (دوشنبه) به نوسانات اخیر ایجاد شده در معاملات بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: تصور ما این است که خروج نقدینگی از بازار سهام یکی از دلایل اصلی روند نزولی اخیر شاخص بورس است.

وی با بیان اینکه باید تلاش کرد تا اعتماد را به جامعه برای بازگرداندن نقدینگی به سمت بازار سهام ایجاد کرد، افزود: اگر اقدامی صورت گیرد تا نقدینگی به سمت بازار سهام بازگردد، می‌توان دوباره شاهد روز‌های پررونق و ورود شاخص بورس به مدار صعودی بود.

اتحادپور خاطرنشان کرد: یکی از راه‌های کمکی برای ورود دوباره شاخص بورس به مدار صعودی کمک چند روزه حقوقی‌ها برای ایجاد روند صعودی است که به نظر می‌رسد برای مدت زمان اعلام شده به ورود بیش از ٥٠٠ هزار میلیارد تومان نقدینگی نیاز داشته باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه باید برای این دوران، مذاکراتی با شرکت‌های حقوقی صورت گیرد تا میزان فروش را در آن مقطع زمانی به حداقل برسانند، گفت: سهامداران عمده باید از طریق انجام اقدامات مدنظر به ایجاد شرایط ثبات در بازار کمک کنند، بعد از گذر از این دوران است که اعتماد دوباره برای سرمایه گذاری در بورس و در میان سهامداران ایجاد می‌شود.

ورود بورس به بهترین موقعیت سرمایه گذاری

وی با تاکید بر اینکه اکنون بازار از لحاظ متغیر‌های بنیادی در بهترین موقعیت قرار دارد، افزود: نرخ جهانی و سود شرکت‌ها در بالاترین قیمت‌ها قرار دارند، در مقابل قیمت سهام شرکت‌ها برخلاف وجود چنین موقعیت مناسبی در کمتر از ارزش ذاتی خود هستند و در مدار نزولی قرار گرفته اند.

اتحادپور با بیان اینکه نمی‌توان روند فعلی معاملات بورس را فقط ناشی از بی اعتمادی‌های ایجاد شده در این بازار دانست و گفت: باید متغیر‌های متفاوتی را برای تغییر مسیر معاملات بورس و افزایش قیمت سهام شرکت‌ها در نظر گرفت که ورود نقدینگی به بورس، به عنوان مهمترین عامل تاثیرگذار تلقی می‌شود.

تشویق مردم به سرمایه گذاری در بازار سرمایه

وی به انتقادات صورت گرفته در حوزه بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: وجود نگاه صفر یا صد در مورد روند معاملات بازار سرمایه اشتباه است، موارد زیادی وجود دارد که می‌توانند اثرگذار در تعیین مسیر بازار باشند.

اتحادپور ادامه داد: تشویق مردم برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه توسط دولت از جمله اتفاقات مثبتی بود که باید صورت می‌گرفت، اما خروج نقدینگی از بازار و اقدام برخی از شرکت‌های دولتی درخصوص نقد کردن سهام خود اقدامی اشتباه است که بر روند معاملات بازار سرمایه اثرگذار بود.

وی معتقد است که اکنون توقع فعالان بازار سرمایه ورود نقدینگی به بورس در راستای ایجاد زمینه‌های لازم برای بهبود روند معاملات این بازار است.

غفلت از جنبه‌های مثبت لایحه بودجه بر معاملات بورس

وی در ادامه به لایحه بودجه و تاثیر آن بر معاملات بورس اشاره کرد و گفت: همیشه در روز‌های نوسانی معاملات بورس، نکات منفی و در بازار صعودی مسایل مثبت مورد توجه سهامداران قرار می‌گیرد؛ بنابراین در شرایط فعلی که بازار با نوسانات شدیدی همراه بوده است، توجه کمتری به موارد مثبت لایحه بودجه شده است.

راه‌های کسب بازدهی بیشتر در بورس

وی در ادامه به راه‌های کسب بازدهی بیشتر در بورس و نیز کاهش ضرر و زیان‌های احتمالی در بازار اشاره کرد و گفت: از زمانی که بازار وارد دوران نوسان شدید شد، استفاده از روش‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم مورد تاکید کارشناسان بازار به سهامداران بود.


بیشتر بخوانید:مجلس در بودجه از بورس حمایت می‌کند


اتحادپور گفت: شرکت‌های سبدگردانی به عنوان روش غیرمستقیم برای سرمایه‌گذاری تلقی می‌شوند که تاکنون چندان شناخته شده نبوده اند، بنابراین مردم بیشتر به صورت مستقیم در بازار اقدام به سرمایه‌گذاری در این بازار می‌کردند.

وی افزود: از سوی دیگر یکی از معضلات موجود در سرمایه گذاری غیر مستقیم از طریق شرکت‌های سبدگردان این بود که سرمایه گذاری به دلیل عدم وجود زیرساخت‌های مناسب با مبالغ کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان امکان پذیر نبود، عمده علت این امر به نبود زیرساخت‌های مناسب برای سرمایه گذاری در این بازار بر می‌گردد.

اتحادپور گفت: هدف اصلی ما این است که همه سرمایه گذاران به صورت غیرمستقیم اقدام به سرمایه گذاری در بورس کنند، بدین صورت که یک سرمایه گذار با مبلغ معادل ۱۰ میلیون تومان هم قادر به سرمایه گذاری در سبد‌های سرمایه گذاری باشد.

این کاشناس بازار سرمایه با بیان اینکه مشکل بازار سرمایه این است که همه افراد می‌خواهند به صورت مستقیم اقدام به سرمایه گذاری در بازار سرمایه کنند که اغلب هم در سرمایه‌گذاری‌های خود موفق نبوده‌اند، گفت: اکنون قصد داریم که افراد با سرمایه اندک را به بازار دعوت کنیم و سود سازی‌های خوبی را برای آن‌ها انجام دهیم.

وی به تفاوت تشکیل شرکت‌سبدگردانی با خرید صندوق‌های سرمایه‌گذاری اشاره کرد و گفت: سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بازار سرمایه از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های سبدگردان صورت می‌گیرد و در تلاش هستیم تا افراد براساس ریسک‌پذیری‌های مختلف، سرمایه خود را وارد بازار سرمایه کنند.

ارسال نظر