تاریخ انتشار: ۱۴:۱۳ - ۰۲ دی ۱۴۰۰

۱۰ راه برای اینکه تبدیل به پدر و مادر فوق‌العاده شوید

نیازی نیست برای اینکه پدر و مادر خوبی شوید، حتماً کامل باشید! هیچ‌کس کامل نیست. فرزندپروری نه تنها آسان نیست بلکه اگر بخواهید در این زمینه خوب عمل کنید، کار بسیار سختی است.

10 راه برای اینکه تبدیل به پدر و مادر فوق‌العاده شوید

اقتصاد۲۴- نیازی نیست برای اینکه پدر و مادر خوبی شوید، حتماً کامل باشید! هیچ‌کس کامل نیست. فرزندپروری نه تنها آسان نیست بلکه اگر بخواهید در این زمینه خوب عمل کنید، کار بسیار سختی است.

در این مقاله مرکز مشاوره یاسان (یکی از مراکز تخصصی "روانشناسی کودک و نوجوان" در کشور و  ارائه دهنده خدمات مشاوره آنلاین، حضوری و تلفنی) نکاتی را درباره اینکه چگونه پدر و مادر خوبی باشیم؟ ارائه کرده است. برخی از این روش‌ها سریع و آسان نیستند و احتمالاً هیچ‌کس نمی‌تواند همه آنها را انجام دهد. اما اگر واقعاً تلاش کنید و بخشی از آنها را در برخی مواقع انجام دهید، همچنان در مسیر درست فرزندپروی مثبت حرکت خواهید کرد.

  1. الگوی خوبی باشید: به فرزندتان نگویید، چه کاری را انجام دهد. به او نشان دهید. انسان، بخصوص کودکان با مشاهده و تقلید یاد می‌گیرند. پس همان شخصی باشید که دوست دارید فرزندتان باشد. به فرزندتان احترام بگذارید، رفتار و نگرش مثبت به او نشان دهید، نسبت به احساساتش همدلی کنید. اینگونه فرزندتان از رفتار شما پیروی خواهد کرد.
  2. عشق به فرزندتان را به زبان بیاورید و عملی نشان دهید: چیزی به نام دوست داشتن بیش از حد فرزند وجود ندارد. ابراز دوست داشتن، کودک را لوس نمی‌کند. آنچه که موجب نازپرورده شدن فرزندتان می‌شود، افراط در برآورده کردن خواسته‌ها به ویژه درخواست‌های مادی، نسپردن مسئولیت و محافظت بیش از حد از کودک است. وقتی این چیزها به جای عشق واقعی داده شود، آن وقت است که فرزندتان لوس می‌شود. دوست داشتن می‌تواند به سادگی در آغوش گرفتن، گذراندن وقت با او و گوش دادن به مسائل او باشد.

مشاوره آنلاین "مرکز مشاوره یاسان" بهترین و راحترین شیوه دسترسی به خدمات روانشناسی

  1. فرزندپروری مثبت و مهربانانه را تمرین کنید: یک ترانه را با فرزندتان بخوانید، غلغلکش بدهید و او را بخندانید. هنگام عصبانیت از او، نرمش نشان دهید. این تجربیات مثبت نه تنها ارتباطات خوبی را در مغز فرزندتان ایجاد می‌کند، بلکه خاطراتی از شما در ذهنش شکل می‌گیرد که موجب موفقیتش در زندگی آینده می‌‌شود.
  2. پناهگاهی امن برای فرزند خود باشید: این اطمینان را به فرزند خود بدهید تحت هر شرایط کنار او هستید و از او حمایت می‌کنید. کودکانی که همیشه از حمایت والدین برخوردار بوده‌اند، مهارت‌های عاطفی و اجتماعی بهتری دارند.
  3. با فرزند خود صحبت کنید: با فرزندتان حرف بزنید و با دقت به او گوش دهید. اینگونه رابطه بهتری با فرزندتان خواهید داشت و هنگام بروز مشکل، او شما را محرم خود می‌بیند. اما دلیل مهمتر این است که با این کار به کودک کمک می‌کنید تا شناخت بهتری از احساسات و خواسته‌هایش داشته باشد. صحبت کردن با فرزندان، عصبانیت‌ آنها را کاهش می‌دهد و موجب مشارکت و همدلی و آرامش ذهنی در آنها می‌شود.

از تجربیات ناراحت کننده صحبت کنید. از فرزندتان بخواهید آنچه را که اتفاق افتاده و احساسش را توصیف کند. برای اینکه پدر و مادر خوبی باشید نیازی نیست همه پاسخ ها را داشته باشید. نصیحت نکنید. فقط گوش دادن به صحبت‌‌ها به آنها کمک می‌کند تا دید درستی نسبت به تجربیات خود داشته باشند.

مرکز مشاوره یاسان یکی از مراکز تخصصی "روانشناسی کودک و نوجوان" کشور و ارائه دهنده خدمات مشاوره آنلاین، حضوری و تلفنی

  1. به دوران کودکی خود فکر کنید: بسیاری از ما می‌خواهیم متفاوت از والدین خود باشیم، حتی کسانی که دوران کودکی شادی داشتند. اما اغلب، همان روش‌های تربیتی پدر و مادرمان را استفاده می‌کنیم. برای حل این مشکل، رفتارهایی که باید تغییر دهید را یادداشت کنید و جایگزین‌های درست آنها را پیدا و اجرا کنید. اگر در ابتدا موفق نشدید تسلیم نشوید. برای تغییر آگاهانه روش‌های تربیت فرزند، باید زیاد تمرین کنید.
  2. مراقب سلامت جسم و روان خود باشید: مراقبت از خود یکی از مهارت‌های فرزندپروری سالم است. اغلب اوقات، پس از تولد بچه، والدین نه به سلامتی خود اهمیت می‌دهند و نه به رابطه عاطفی با همسرشان! اگر به این موضوعات توجه نکنید در ادامه باید با مشکلات بزرگتری دست‌وپنجه نرم کنید و قطعاً فرزند شما نیز آسیب خواهد دید.
  3. هرگز فرزندتان را کتک نزنید: کتک زدن فرزندتان، به او یاد می‌دهد مسائل را با خشونت حل کند. کودکانی که کتک می‌خورند، برای حل اختلافات از پرخاشگری کلامی یا فیزیکی استفاده می‌کنند. همچنین احتمال اینکه آنها دست به بزهکاری و رفتارهای ضد اجتماعی بزنند زیاد است. در نهایت کتک زدن موجب بدتر شدن روابط والدین با فرزند و ایجاد اختلالات روانی در کودک می‌شود.
  4. هدف‌تان از تربیت فرزندتان را به خاطر داشته باشید: حتماً شما هم می‌خواهید فرزندتان به مدرسه خوبی برود، مسئولیت‌پذیر و مستقل باشد و زندگی شاد، سالم و پرباری در آینده برای خود بسازد اما چقدر زمان صرف رسیدن به این اهداف می‌کنید؟ احتمالاً شما مانند اکثر والدین به جای اینکه به رشد همه جانبه فرزندتان کمک کنید، بیشتر زمان را صرف تلاش برای زنده ماندن آنها می‌کنید! به خاطر داشته باشید برای تربیت فرزند موفق و ایجاد رابطه خوب باید برای او وقت صرف کنید.

مشاوره آنلاین "مرکز مشاوره یاسان" بهترین و راحترین شیوه دسترسی به خدمات روانشناسی

  1. از کوچینگ والدین کمک بگیرید: باتوجه به اینکه رفتارها و برخوردهای روزانه شما شخصیت و رفتار فرزندتان را شکل می‌دهد، وظیفه شما به عنوان پدر یا مادر چالش بر انگیز است. این وظیفه به عشق، از خود گذشتگی، اختصاص دادن وقت و توجه زیاد نیاز دارد و شما در این مورد استحقاق دریافت هرگونه کمک و تشویقی را دارید. بر همین اساس مرکز مشاوره یاسان برای نخستین بار در کشور طرح "کوچینگ والدین" یا مربی والدین "از پیش از تولد فرزند تا دوران بلوغ" را به پشتوانه سال‌ها تجربه بالینی روانشناسان این مجموعه اجرا می‌کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره کوچینگ والدین کلیک کنید.

علاوه بر این مرکز مشاوره یاسان ارائه دهنده خدمات مشاوره آنلاین، حضوری و تلفنی به مراجعان است. کافیست برای دریافت وقت مشاوره از روانشناس کودک و نوجوان کلیک کنید.

مشاوره آنلاین نه تنها هیچ‌گونه تفاوتی با مشاوره حضوری ندارد بلکه موجب صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌های رفت‌وآمد شما هم می‌شود. از همه مهمتر مشاوره آنلاین برای آن دسته از افرادی که محل سکونت‌شان فاقد روانشناس است، بسیار گزینه مناسبی است. برای مشاوره آنلاین تنها کافیست، گوشی هوشمند و اینترنت پایدار داشته باشید.

ارسال نظر