تاریخ انتشار: ۱۰:۲۴ - ۲۲ دی ۱۴۰۰
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

لایحه بودجه با منطق واقعی حاکم بر جامعه همخوانی ندارد/ حذف ارز ۴۲۰۰ باعث نگرانی است

مرحباء گفت: در لایحه بودجه بحث ردیف‌های ملی حذف شده و به دستگاه‌ها واگذار شده است که این موضوع یک مقدار نظارت را کم می‌کند و ممکن است بودجه سلیقه‌ای و با اعمال نظر‌هایی تخصیص پیدا کند و از حالت برنامه‌ای خارج شود.

اقتصاد ۲۴- نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز یکشنبه ۱۹ دی ماه، پس از استماع اظهارات رییس جمهور و نمایندگان موافق و مخالف، با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ با ۱۷۴ رأی موافق، ۷۶ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۶۱ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس قبل از رای گیری درباره کلیات بودجه گفته بود که با توجه به اصلاح و تغییر قانون آیین نامه داخلی مجلس، کلیات لایحه به رأی گذاشته می‌شود و نمایندگان مطمئن باشند که اصلاحاتی که مدنظر است، به ویژه درباره ارز ترجیحی و مباحث معیشتی با همکاری دولت مورد توجه قرار می‌گیرد.

در همین خصوص، غلامرضا مرحباء که از نمایندگان مخالف کلیات بودجه ۱۴۰۱ بود به اقتصاد۲۴ گفت: این بودجه دو وجهه دارد؛ از نظر منطق علمی حاکم بر بودجه درست بود، اما زوایایی دارد که با منطق واقعی حاکم بر جامعه همخوانی ندارد. به عنوان نمونه حذف ارز ترجیحی باعث نگرانی ما شده است. البته این نکته را مدنظر داشته باشید که ما موافق حذف ارز ترجیحی هستیم و بنده نیز در همین موضوع بار‌ها صحبت کرده‌ام، اما جایگزین خوبی برای آن ارائه نشده که به چه طریق قرار است جبران شود.

نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه صحبت‌های موافقین هم، منطقاً صحیح است، اظهار کرد:، اما از نظر عملیاتی لازم می‌دانیم که به این جزئیات توجه کنیم. به عنوان نمونه در لایحه بودجه بحث ردیف‌های ملی حذف شده و به دستگاه‌ها واگذار شده است که این موضوع یک مقدار نظارت را کم می‌کند و ممکن است بودجه سلیقه‌ای و با اعمال نظر‌هایی تخصیص پیدا کند و از حالت برنامه‌ای خارج شود و مواردی مانند این، مسائلی هستند که ما نگران آن‌ها بودیم.

سخنگوی کمیسیون اقصادی مجلس با اشاره به اینکه نمایندگانی که موافق کلیات بوده‌اند، این نکات را نیز قبول داشتند، تصریح کرد: منتهی اختلاف نظر در این قسمت بود که لایحه به دولت برگردد و دولت آن را اصلاح کند، اما نماینده‌های موافق، نظرشان بر این بود که بودجه را در کمیسیون تلفیق اصلاح می‌کنیم. به هر حال کلیات بودجه به تصویب رسید و ما هم همراهی خواهیم کرد تا مسائل و مواردی که نیازمند اصلاح هستند، در کمیسیون تلفیق اصلاح شود.

وی در پاسخ به این سوال که برخی نماینده‌ها معتقد هستند که بودجه ۱۴۰۱ بر اساس عدالت محوری تنظیم نشده است، اظهار کرد: نمی‌توان گفت که بر مبنای عدالت محوری نیست و باید به این نکته نیز توجه داشت و آن را پذیرفت که دست دولت هم باز نیست و کشور در شرایط تحریم قرار دارد. همچنین منابع ارزی ما کم است و علاوه بر این مسائل، دو سال است که بیماری کرونا بر کشور حاکم است که باعث شده بسیاری از کسب و کار‌ها تعطیل شوند.

مرحباء خاطرنشان کرد: با همه این شرایط، تورم بالایی در کشور وجود دارد که باید به همه این موارد فکر و توجه کرد. نمی‌توان مثلاً برای انجام یکسری کار‌های عمرانی یا برای پرداخت‌های جاری استقراض کنیم تا این پرداخت‌ها را انجام دهیم، چراکه خود این استقراض تورم زا است و آن پرداخت را هم خنثی می‌کند، بنابراین نباید در این دور باطل قرار بگیریم.

ارسال نظر