تاریخ انتشار: ۱۱:۵۶ - ۲۹ دی ۱۴۰۰
در گفتگو با یک کارشناس بازار سرمایه مطرح شد؛

چرا شاخص کل به کانال ۱.۲ میلیونی بازگشت؟/بازار سرمایه به وعده‌های دولتی اعتماد ندارد

در شرایط کنونی بیشتر تعهدات بازار تحت تاثیر جوی است که بر آن حاکم شده و در جو منفی ممکن است گزارش‌های خوب بنگاه‌های اقتصادی نیز در بسوزد و تاثیر مثبتی بر روند بازار نگذارد.  

اقتصاد۲۴- نوید قدوسی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با اقتصاد ۲۴ درباره چرایی افت شدید ۳۰ هزار واحدی بازار سرمایه در روز ۲۸ دی ماه اظهار داشت: در حال حاضر روند نزولی و فرسایشی بازار ادامه دار شده و این باعث خستگی سهام‌دار می‌شود و این خستگی به خودی خود میل به خروج  از بازار و فشار فروش را ایجاد می‌کند.

او ادامه داد: در این چند روز دو خبر تاثیرگذار بر افت شدید شاخص کل را داشتیم. یکی اینکه برخلاف وعده‌های پیشین دولت که قرار بود برای خوراک گاز پتروشیمی‌ها سقف ۵ هزار تومانی گذاشته شود اما همان فرمول قبلی تصویب شده و قرار نیست که سقفی وجود داشته باشد. ضمن اینکه ضریب نرخ گاز سوخت هم از ۳۰ درصد به ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: فارغ از جزئیات، چون خلاف وعده‌های قبلی بوده است، در این فضای بازار شوک منفی به بازار وارد کرده و این تلقی را ایجاد می‌کند که در مورد بسته ۱۰ بندی نیز که برای حمایت از بازار سرمایه تدوین شد و قرار بود در قانون بودجه گنجانده شود، در مورد آن‌ها نیز همین خلف وعده‌ها اتفاق بیفتد.  


بیشتر بخوانید: ۵ شرکت بورسی افزایش سرمایه دادند


قدوسی با بیان اینکه چند شرکت گزارش‌های خود را روی کدال منتشر کردند، گفت: یکی از این گزارش‌ها را شرکت ذوب آهن داده که گزارش بسیار ضعیفی بود. عمده علت این گزارش ضعیف این بود که در تامین نهاد تولید و انرژی با کاهش شدید هزینه‌ها مواجه شده است.  

وی افزود: در شرایط منفی بازار این نگرانی به وجود آمد که همین وضعیت سخت هم برای شرکت‌های دیگر نیز اتفاق بیفتد و گزارش‌های ضعیفی از شرکت‌های بیشتری به بازار برسد. این دو عامل روی موج منفی که از قبل در بازار شکل گرفته بود، اضافه شد تا اینکه بازار امروز نیز از همان اول وقت منفی آغاز شد و یک بازار کم حجم با فشار فروش بسیار سنگین و خروج پول حقیقی را که طی ۸۰ روز گذشته بی سابقه بوده، شاهد بودیم.  

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: ضمناً بازار وقتیکه مثبت است به اخبار مثبت وزن بیشتری می‌دهد تا اخبار منفی و وقتی که منفی است به اخبار مثبت وزن بیشتری می‌دهد تا اخبار مثبت.  

وی خاطرنشان کرد: بحث بر سر این است که بازار سرمایه با دولتی مواجه است که نگرانی کاهش سودآوری شرکت‎‌ها را ایجاد می‌کند و اینکه وعده‌ای را می‌دهد که خلاف آن اتفاق می‌افتد. در واقع این مسئله ضداعتماد است. بازار سرمایه بازاری است که در آن آینده خرید و فروش می‌شود. وقتی نسبت به آینده اعتمادی نداشته باشدی، طبیعی است که وارد این بازار نمی‌شوید و طبیعی است که اگر در بازار سرمایه باشید، سعی می‌کنید خارج شوید.

او ادامه داد: چون اینجا برخلاف خیلی از دارایی‌های فیزیکی چیز حی و حاضری وجود ندارد. وقتی نسبت به آینده اطمینان نداشته باشید، طبیعی است که ترجیح می‌دهید که در بازار نباشید.  

قدوسی در پایان تصریح کرد: در شرایط کنونی بیشتر تعهدات بازار تحت تاثیر جوی است که بر آن حاکم شده و در جو منفی ممکن است گزارش‌های خوب بنگاه‌های اقتصادی نیز در بسوزد و تاثیر مثبتی بر روند بازار نگذارد.  

ارسال نظر