تاریخ انتشار: ۱۴:۰۶ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۰

۲۰ کشور برتر در زمینه انتشار اختراع در فناوری نانو در سال ۲۰۲۱

براساس اطلاعات منتشر شده در پایگاه استت نانو، در پایان سال ۲۰۲۱ در مجموع ۲۳۷۵۰ اختراع مرتبط با فناوری نانو در اداره ثبت اختراعات آمریکا (USPTO) ثبت شده است.

اقتصاد۲۴- نزدیک به نیمی از درخواست‌های ثبت پتنت USPTO متعلق به کشور آمریکا است. چین، کره جنوبی، ژاپن و تایوان کشور‌های بعدی در این رده‌بندی هستند. ایران با ثبت مجموع ۵۵ پتنت و درخواست ثبت اختراع نانو در رتبه بیست و سوم دفتر ثبت USPTO قرار دارد.

بر اساس تعریف استاندارد (ISO/TS ۱۸۱۱۰) اختراعاتی در حوزه فناوری نانو قرار می‌گیرند که حداقل دارای یک ادعا (Claim) مرتبط با فناوری نانو باشند و یا بر اساس کد‌های طبقه‌بندی IPC دارای کد مرتبط با حوزه فناوری نانو باشند. بر اساس بررسی آماری انجام گرفته از بانک داده Orbit مشخص شد که در سال ۲۰۲۱ مجموعا ۲۳۷۵۰ اختراع در زمینه فناوری نانو در اداره ثبت اختراع آمریکا ثبت شده‌اند که نسبت به سال گذشته حدود ۶ درصد رشد داشته است.


بیشتر بخوانید: پیشنهاد نام‌گذاری منطقه ۲۱ شهرداری به‌نام قطب نوآوری


از این تعداد، ۱۴۰۴۴ مورد درخواست ثبت اختراع منتشر شده و ۹۷۰۵ مورد پتنت گرنت شده هستند. امریکا حدود ۴۷ درصد از اختراعات نانوی USPTO را به خود اختصاص داده است. نکته جالب در سال ۲۰۲۱ پیشی گرفتن چین از رقبای منطقه‌ای خود در ثبت اختراعات نانو در USPTO است بطوریکه چین با ۱۶۰۰ درخواست اختراع نانو (۱۱٫۴ درصد) جلوتر از کره جنوبی و ژاپن در رده دوم قرار گرفته است.

نکته قابل توجه دیگر در این لیست توجه ویژه کشور‌های آسیایی از جمله عربستان، چین، کره جنوبی و تایوان در مقایسه با کشور‌های آمریکایی و حتی اروپایی است. حدود ۱۶ درصد از اختراعات عربستان در USPTO در حوزه فناوری نانو است و در این شاخص ایران با ۳۳ درصد بالاترین سهم را دارد. ایران در سال ۲۰۲۱ تعداد ۵۵ اختراع در حوزه فناوری نانو در اداره ثبت اختراع آمریکا منتشر کرده است که از این تعداد ۲۱ مورد اختراع به ثبت نهایی رسیده (پتنت) و تعداد ۳۴ مورد درخواست ثبت اختراع منتشر شده هستند. ایران در هر دو شاخص در سال ۲۰۲۱ در رتبه بیست سوم قرار دارد.

منبع: ستاد نانو

ارسال نظر