تاریخ انتشار: ۱۲:۳۷ - ۰۹ بهمن ۱۴۰۰

نظامیان فراری از طالبان در جستجوی زمرد در کوهستان پنجشیر +فیلم

بسیاری از سربازان و افسران سابق نظامی افغانستان به اینجا آمده اند تا در عین حال از انتقام گیری احتمالی برای نقش خود در حکومت قبلی در امان بوده و همچنین امرار معاش کنند.

اقتصاد۲۴-  سربازان و افسران سابق پلیس افغانستان که با آمدن طالبان شغل خود را از دست داده اند این روز‌ها در کوهستان‌های پنجشیر به دنبال زمرد هستند.

محمد اسرار مرادی در سرمای استخوان‌شکن کوه‌های افغانستان، در خاک‌های حفاری شده از معدن به دنبال زمرد می‌گردد. این افسر پلیس سابق با یک غربال برای یافتن تکه‌های سنگ قیمتی سبز با ده‌ها نفر دیگر رقابت می‌کند.

تکه‌های زمرد که از معدنی در ۱۳۰ کیلومتری شمال شرقی کابل استخراج شده‌اند، بزرگ‌تر از بادام زمینی نیستند، اما آن‌ها برای مردمان کشوری که در یک فاجعه انسانی غرق شده کافی است.

مرادی گفت: زمرد‌هایی که پیدا می‌کنیم، آن‌ها را به قیمت ۵۰، ۸۰، ۱۰۰ یا ۱۵۰ افغانی (بین ۵۰ سنت تا ۱.۵ دلار آمریکا) می‌فروشیم.

او زمانی رئیس پلیس مبارزه با تروریسم در منطقه پریان بود. زمانی که طالبان در اواسط ماه اوت کابل را تسخیر کردند، بیکار شد، در ابتدا به عنوان فروشنده لباس دست دوم در خیابان‌های پایتخت افغانستان مشغول به کار شد، اما به دلیل شکست در این شغل به سوی معدن زمرد رفت.


بیشتر بخوانید: فرمان رهبر طالبان درباره زنان مجرد و مطلقه


مردم محلی از هزاران سال پیش از وجود زمرد در ولایت پنجشیر اطلاع داشتند. جواهراتی که در اینجا یافت می‌شوند با زمرد‌های کلمبیایی مقایسه می‌شوند.

گلاب الدین محمدی ۲۷ ساله که قبلاً در ارتش خدمت کرده و ماهانه ۳۵۰۰۰ افغانی (۳۴۰ دلار) درآمد داشت می‌گوید از شغل جدید خود راضی است.

بسیاری از سربازان و افسران سابق نظامی افغانستان به اینجا آمده اند تا در عین حال از انتقام گیری احتمالی برای نقش خود در حکومت قبلی در امان بوده و همچنین امرار معاش کنند.

با اینکه طالبان عفو عمومی اعلام کرده، اما گروه‌های حقوق بشر هشدار می‌دهند که بیش از ۱۰۰ نفر از نیرو‌های نظامی افغانستان اعدام یا ناپدید شده اند.

محمدی می‌گوید با ما مثل گاو رفتار می‌شود. ما هیچ جای واقعی برای زندگی نداریم، در چادر هستیم. اگر مریض شویم، نه آب داریم، نه آتش، نه درمانگاه.

منطقه کوهستانی پنجشیر در طول تاریخ لانه مقاومت در برابر نیرو‌های خارجی بوده است. مجاهدین ضد شوروی در دهه ۱۹۸۰ و همچنین نیرو‌هایی ضد طالبان زمانی که برای اولین بار از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ بر افغانستان حکومت کرد در اینجا مستقر بودند.

پنجشیر آخرین منطقه‌ای در افغانستان بود که در ماه سپتامبر سقوط کرد، زمانی که نیرو‌های طالبان وارد شدند، مقاومت کمی وجود داشت.

 
 
منبع: فرارو
ارسال نظر