تاریخ انتشار: ۱۶:۱۷ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۰

با وجود کرونا، کنفرانس امنیتی مونیخ حضوری برگزار می‌شود

کنفرانس امنیتی مونیخ با وجود شیوع گسترده اومیکرون به صورت حضوری و با شرکت تعداد زیادی از سران و وزرای کشور‌های مختلف در ماه جاری میلادی برگزار خواهد شد.

اقتصاد۲۴- کنفرانس امنیتی مونیخ یکی از مهم‌ترین دیدار‌ها در زمینه سیاست امنیتی در دنیا است که هر ساله در مونیخ آلمان با حضور مقامات زیادی از کشور‌های مختلف جهان برگزار می‌شود.

بعد از آنکه کنفرانس امنیتی مونیخ برای دو سال متوالی به دلیل همه گیری کرونا به طور مجازی برگزار شد؛ در فوریه ۲۰۲۲، شاهد برگزاری این رویداد بین المللی به شکل حضوری خواهیم بود.

به نوشته روزنامه "پاسایر نویه پرسه"، "کامالا هریس"، معاون رئیس جمهور آمریکا و "اولاف شولتز"، صدر اعظم آلمان همراه با ۳۵ نفر دیگر از سران کشور‌های دنیا در کنفرانس امنیتی مونیخ امسال حضور خواهند داشت.

"وولفگانگ ایشینگر"، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ در گفتگویی با خبرگزاری آلمان گفت: من در واقع از شرکت معاون رئیس جمهور آمریکا دراین کنفرانس خبر می‌دهم، حتی اگر هنوز به طور رسمی تایید نشده باشد.

به گفته "ایشینگر" انتظار می‌رود علاوه بر "هریس" و "شولتز"، "ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین، "ینز استولنبرگ"، دبیر کل ناتو و "اورزو لا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اروپایی هم در مهمترین نشست کارشناسان سیاست امنیتی جهان که از ۱۸ تا ۲۰ فوریه (۳۰ بهمن تا ۲ اسفند) برگزار می‌شود شرکت کنند.

ایشینگر تاکید کرد که تا به حال "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه مشارکت حضوری در این کنفرانس را رد کرده و با این حال سخنرانی وی در این کنفرانس به صورت مجازی رد نمی‌شود. وی افزود: من قطعا نمی‌خواهم روسیه را مستثنی کنم. حالا این به دست مسکو است که از این فرصت استفاده کند تا دیدگاه‌های خود را نه تنها از طریق نامه به آمریکا وناتو منتقل کند بلکه آن را دوباره در حضور افرادی آگاه و مخاطبان سطح بالا توضیح دهد.

ایشینگر با وجود شیوع امیکرون، اما با برگزار شدن مجازی کنفرانس امنیتی مونیخ امسال مانند دو سال قبل مخالفت کرده است. وی دلیل مخالفت خود با این مسئله را نیاز شدید به دیدار‌های شخصی در صحنه سیاست امنیتی جدید عنوان کرده است.

رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ همچنین گفت: چنین گفتگو‌هایی در واقع بخشی از نان روزانه دیپلماسی بحران است که در دو سال اخیر به ندرت امکان پذیر بود. این شرایط به محاصره خاصی از دیپلماسی بحران بین‌المللی منجر شده است.

کنفرانس امنیتی مونیخ امسال در هتل مجلل Bayerischer Hof و تحت شرایط سختی برگزار می‌شود. به جای بیش از ۲ هزار شرکت کننده که در شرایط معمول در این کنفرانس شرکت داشتند امسال تنها ۶۰۰ مهمان در این کنفرانس پذیرفته خواهد شد.

ایشینگر تاکید کرد: ما آمار شرکت کنندگان را بسیار کاهش داده ایم تا نشان دهیم به هیچ عنوان نمی‌خواهیم ریسک کنیم. هر شرکت کننده باید روزانه یک تست پی سی آر بدهد و همه شرکت کنندگان باید واکسینه شده باشند.

تعداد ناظران در کنفرانس امنیتی مونیخ امسال هم محدود خواهد بود. ایشینگر تاکید کرد: من شخصا وقتی به این فکر می‌کنم که امسال نتوانستیم صد‌ها خبرنگار را دعوت کنیم دلم خون می‌شود. با این حال این امکان برای آن‌ها فراهم است که این کنفرانس را به صورت مجازی همراهی کنند.

اولاف شولتز در کنفرانس امنیتی مونیخ امسال سیاست خارجی دولت فدرال جدید آلمان را شرح خواهد داد. همچنین آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان، کریستین لامبرشت، وزیر دفاع، سونیا شولتزه، وزیر توسعه و ولفگانگ اشمیت، رئیس دفتر صدر اعظم آلمان هم در کنفرانس امسال حضور خواهند داشت.

حدود ۱۰۰ وزیر در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت خواهند کرد.


بیشتر بخوانید: انفجار بمب به جامانده از جنگ جهانی دوم در مونیخ ۳ مجروح بر جای گذاشت


۳۰ عضو کنگره ایالات متحده هم به این کنفرانس دعوت شده اند. "آنتونی بلینکن"، وزیر خارجه آمریکا هم از دیگر مهمانان حضوری نشست امسال خواهد بود. هنوز مشخص نیست که آیا "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه هم برای شرکت در این نشست به مونیخ خواهد آمد. ایشینگر گفت: این موضوع هنوز در کاخ الیزه نهایی نشده است.

چین هم قرار است وزیر امور خارجه خود را به صورت مجازی و یا حضوری به این نشست بفرستد. ایشینگر انتظار دارد که حدود ۱۰۰ وزیر در کنفرانس امنیتی مونیخ سال ۲۰۲۲ شرکت کنند.

این آخرین کنفرانس امنیتی مونیخ است که ایشینگر به عنوان رئیس کنفرانس در آن حضور دارد و بعد از آن "کریستوف هوسگن"، مشاور سابق "آنگلا مرکل" جایگزین او خواهد شد.

ایشینگر ۷۵ ساله گفت: در ۱۴ سال تصدی ریاست کنفرانس امنیتی مونیخ بحران‌های زیادی از جمله بحران مالی، جنگ سوریه، الحاق کریمه به روسیه و بحران مهاجرت وجود داشته است. اما کنفرانس پیش رو همچنان برای او مهمترین است.

وی گفت: هرگز به اندازه کنونی این همه بحران در سیاست جهانی وجود نداشته است. به همین دلیل ما با وجود سخت‌ترین شرایط چارچوبی، به این پروژه که امکان برقراری مجدد ارتباطات فیزیکی بین تصمیم گیرندگان در عرصه سیاست‌های امنیتی را فراهم می‌کند پایبند هستیم.

"وولفگانگ ایشینگر"، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ چندی پیش اعلام کرد که می‌خواهد ریاست این کنفرانس را به دست فردی جوان‌تر از خود بسپارد.

وی "کریستوف هوسگن"، مشاور سابق "آنگلا مرکل" را به عنوان جانشین خود پیشنهاد داده و با اعلام اینکه از سال ۲۰۰۸ این مسئولیت را بر عهده دارد گفته بود: اکنون زمان واگذاری مدیریت این پروژه بر عهده افرادی جوان‌تر است؛ بنابراین من به هیات امنای این کنفرانس پیشنهاد داده ام که دکتر "کریستوف هوسگن"، ریاست کنفرانس امنیتی مونیخ را بعد از من بر عهده گیرد. ایشینگر هم در هیات امناء این پروژه همچنان فعالیت خواهد داشت.

منبع: تسنیم
ارسال نظر