تاریخ انتشار: ۱۱:۳۹ - ۲۰ بهمن ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۳ نظر

واکنش کانون وکلا به قتل فجیع دختر اهوازی

بار دیگر پرده ای از خشونت خانگی و زن کشی و کودک همسری، این بار از پاره تن ایران اهواز جامعه ایران را داغدار فجیع ترین اشکال خشونت کرد.

اقتصاد۲۴ضمن تسلیت به مردم ایران، مقتضی است مدبرانه به ریشه‌های این جنایت هولناک توجه نماییم. باید تامل شود که نظام آموزشی و فرهنگی و حقوقی ما چقدر در پیشگیری از این قبیل جنایات مستعد و موثر بوده است؟ تکرار فجایعی، چون قتل رومینا اشرفی و صد‌ها مورد خاموش دیگر تا به کجا؟!

لزوم تطبیق قوانین با مقتضای اجتماعی و خیر عمومی یک مطالبه ملی است. قوانین ما در حوزه تقابل با این جرائم بازدارنده نیست و باید منطبق با وضعیت هنجارین، قدرت بازدارندگی یابند.


بیشتر بخوانید: روایت قتل غزل حیدرنوا ، دختر اهوازی از زبان پدرش+عکس


باید به این سوال پاسخ داد که با چه تدابیر بازدارنده‌ای زمینه مهار و محو این جنایات ممکن است؟ در آن صورت است که می‌توانیم از قانون و ابعاد متعدد آن در مبارزه با بزهکاری و جرم در جامعه بهره گیریم.

در این راستا و با تاکید بر پرهیز از اقدامات مقطعی و نمایشی و احساسی و توجه به بند ۵ اصل۱۵۶ قانون اساسی، پیشنهاد اصلاحات قانونی را با قید فوریت در کمیسیون حقوقی مجلس مطرح و برای آسیب شناسی قانونی اعلام امادگی می‌نماییم.

زمینه‌های قانونی نظیر ماده ۶۳۰ قانون مجازات اسلامی موجب شده به اشتباه تصور شود که مردان می‌تواند با ادعای حفظ ناموس اقدام به قتل همسر یا خواهر و یا فرزند خود کنند، اما در جامعه‌ای که اصل قانونی بودن جرم و مجازات وجود دارد و در امور کیفری افراد حقی برای تعیین مجازات و اجرای آن نداشته و این امر به دستگاه قضایی محول شده، وجود این نص قانونی موجب فساد و اشاعه زن کشی خواهد بود و ماحصل آن مشروعیت بخشیدن به قتل زنان است؛ لذا کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای مرکز ضمن درخواست برای تلاش جدی مجلس شورای اسلامی به منظور حذف این ماده که وجود آن مخل امنیت جانی زنان است انتظار دارد مردان نسبت به حفظ حق حیات و حراست از تمامیت جسمی زنان پایبند باشند.

خشونت پرهیزی در خانواده و جامعه، باید یک الگوی کار امد اثربخش سازنده داشته باشد و این مهم ملازمه با آموزش همگانی و فرهنگ سازی دارد.

لازم است طی یک فراخوان ملی در جهت مواجهه اثربخش با اشکال خشونت همیاری و همکاری نماییم.

روابط عمومی کانون وکلای دادگستری مرکز

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
عبدالله زریباف اصفهانی
۱۴:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
سلام قانون مقصراست اگر قاتلهای انگلی مانند اینها را اعدام کننداونوقت هیچ کسی دست به آدم کشی نمیزنه...........
سعید
۲۰:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
این کانون به درد پول‌های کثیفی هست که درلابه لای چنین پرونده هایی رد وبدل میشه
متأسفانه ازاین کانون وچنین واکنشی
آیا همیشه مقتول باید تطهیرشودمگه خود قانون پیش بینی نکرده که هیچ فردی حق قتل نفس ندارد پس چرا کسی به سقط جنین توسط مقتول اشاره نکرده جنین مقتول هوس زن شده
چرا اشاره نشده زن شوهردار حق ندارد شوهردیگری اتخاذکند اگراین کارراانجام دادحد اعدام هست بایداجراشود
قاتل نسبت به جرم عمومی باید محاکمه شود
ولی نسبت به قتل جرم خصوصی چون ولی دم جنین و شوهرمقتول بوده
وازدواج زن شوهردار بنابر ماده630ق م آ مهدورالدم نسبت به شوهرهست
بله اگرمجردبود این حق سلب می شد
وبازقانون می‌گوید نسبت مهدورالدم فقط برای شوهر ولاغیر
پس اگرپدریاعمو یا دیگراقوام اقدام می‌کردند مجازات اعدام بود مگر پدر
پس قاتل ازنظرجنبه روانی جریحه دارشده و این یکی از موارد موانع تعقیب هست
رها
۲۳:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
این قبیل جنایت قلب هر انسان ازاده ای رو به درد میاره..کجای این جنایت نا موس پرستی است..بدا به حال جامعه ای که هر کس خود سر خود به اصطلاح مجری قانون باشد
ارسال نظر