تاریخ انتشار: ۱۵:۰۳ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۰
واکنش‌های متضاد به فایل صوتی گفتگوی فرماندهان سپاه ادامه دارد

ترکش‌های انتشار یک فایل صوتی

جریان اصولگرایان فعلا در ۵ دسته نسبت به افشای فایل صوتی گفتگوی سردار عزیز جعفری و سردار ذوالقدرنیا واکنش نشان داده‌اند. از این میان فقط جریان عدالتخواه خواستار پیگیری ماجرا و رسیدگی قضایی شده و سایر گروه‌ها همچون بازو‌های رسانه‌ای و نمایندگان مجلس به جای تقاضای رسیدگی، دوقطبی سردار سلیمانی و مخالفان سردار سلیمانی را تشکیل داده‌اند،

اقتصاد ۲۴- بعد از اینکه از شوک اولیه انتشار فایل صوتی سپاه، حالا بخش‌هایی از اصولکرایان به دنبال پاسخگویی به افکار عمومی درباره صحبت‌های مطرح شده در این فایل هستند. در این میان رفتار‌های اصولگرایان را می‌توان به ۵ دسته تقسیم کرد:

۱) همه چیز درست بود!

حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان که بسیاری از اصولگرایان معمولا پشت سر او حرکت می‌کنند، در کیهان نوشته است «فرمانده وقت سپاه، مدیران ذیربط و آقای قالیباف باید در مقابل فساد اقتصادی مورد اشاره چه اقدامی انجام می‌دادند که نداده‌اند؟ شریفی نیز مانند سایر مفسدان اقتصادی دست به فساد زده و از سوی سپاه عزل و معرفی و بازداشت شده. عزل و تحویل وی به دستگاه قضا و بازگرداندن او از خارج کشور نشانه سلامت و پاکدستی سپاه است یا‌...»
شریعتمداری در این یادداشت به نقش قالیباف در بازداشت عیسی شریفی اشاره می‌کند و می‌نویسد «عیسی شریفی بعد از اطلاع از ماجرا و قبل از بازداشت به خارج از کشور می‌گریزد که در این بخش از ماجرا، دکتر قالیباف که متهم یاد شده معاون وی در شهرداری تهران بوده است، به اقدام هوشمندانه‌ای دست می‌زند و با لطایف‌الحیل معاون سابق و سوءاستفاده‌کننده خود را از خارج کشور به ایران منتقل کرده و برای محاکمه و مجازات به دستگاه قضا تحویل می‌دهد»
اگر صحبت شریعتمداری درست باشد، این سوال پیش می‌آید که چطور اعضای شورای تهران دوره چهارم که اکثرا اصولگرا بودند، بعد از بازگشت عیسی شریفی به کشور، او را به شورای شهر دعوت می‌کنند و از زحمات او تقدیر می‌کنند؟ ناصر امانی، قدرت گودرزی، هابیل درویشی و از میان اصلاح طلبان احمد حکیمی‌پور افرادی بودند که در جلسه تقدیر از عیسی شریفی حاضر بودند و از او به نیکی یاد کردند. در زمانی که او گفته بود برای درمان فرزندش به کانادا رفته بود و حالا برگشته است.


بیشتر بخوانید: ادعای نماینده مجلس درباره پرونده تخلفات مطرح شده در فایل صوتی سپاه


بخش‌هایی از صحبت اعضای شورای شهر در این حلسه را با هم مرور کنیم.
هابیل درویش مدیرعامل شرکت متروی تهران چه بر سر ما آمده که به راحتی تهمت می‌زنیم؟ معرفت، لوطی‌گری، انصاف و ترس از خدا کجا رفته است؟ انصاف نیست خدمات کسی را که تمامی تلاشش را برای تحقق هدف خدمت شهرداری تهران به مردم به کار بسته است، خیلی زود و در کمال بی انصافی فراموش کنیم.
قدرت گودرزی معاون مالی و اقتضادی شهردار تهران گفته «شریفی اواسط اسفندماه به دلیل درمان دخترش درخواست مرخصی کرد، اما شهردار تهران از ایشان خواست این مرخصی را به تعویق بیندازد. امروز نیز با وجود اینکه دخترش در بستر بیماری است در محل کار خود حاضر شده است. شریفی مرد کار است که وجود خود را وقف کار کرده است.»
ناصر امانی معاون توسعه شهردار تهران گفته «شریفی انسانی شریف است که همیشه پشت پرده و غیرعلنی و به دور از خودنمایی در مسیر تحقق پروژه‌های بزرگ شهری قدم برداشته است و انجام وظیفه کرده، اما فضای نامطلوب رسانه‌ای کشور با اهداف سیاسی تصویر این مرد عمل را تخریب کرد.»

۲) با هدف تخریب قالیباف

رسانه‌های نزدیک به قالیباف، در این دو روز تلاش زیادی کردند تا در فضای اصولگرایی کشور، این تصویر را ایجاد کنند که انتشار این فایل صوتی، با هدف تخریب قالیباف و سپاه ساخته شده است. آن‌ها امیدوارند از این طریق، حواس از مهمترین چهره سیاسی که نام او در این فایل صوتی برده شده است، به سمت دیگری معطوف شود. مثلا مرتضی محمودوند نماینده خرم آباد گفته سپاه هدف شماره ۱ برای تخریب توسط دشمنان است لذا در مواجهه با فضاسازی‌هایی که توسط رسانه‌های معاند به خصوص رسانه‌های آمریکایی و سعودی که در منطقه از سپاه شکست خورده‌اند مطرح می‌شود.
مجتبی توانگر نماینده تهران هم نوشته «در ماجرای انتشار این فایل، نام افراد مختلف برده می‌شود که فرافکنی است و رسانه‌های معاند ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی و امنیت مردم را هدف قرار داده‌اند. اینکه عده‌ای در داخل با هدف حمله به رئیس مجلس از این فایل صوتی استفاده می‌کنند، خواسته یا ناخواسته در حال تبلیغ علیه نظام بوده و پازل دشمنان علیه سپاه را تکمیل می‌کنند.»


بیشتر بخوانید: واکنش شریعتمداری به فایل صوتی فرماندهان سپاه


امیررضا واعظ آشتیانی نیز با حمایت از قالیباف گفته «آن‌هایی که امروز آقای قالیباف را نشانه رفتند، می‌خواهند اعتماد عمومی به حاکمیت سلب شود. آن‌ها قصد دارند مردم را به سمت قضات‌های عجولانه و نادرست سوق دهند و لباس مطالبه‌گری به تن کرده‌اند، اما اهداف دیگری را دنبال می‌کنند و به اسم مطالبه‌گری جنجال بر پا می‌کنند. همه رسانه‌های داخلی باید حواسشان جمع باشد که فریب رسانه‌های ضدانقلابِ خارجی را نخورند.»
در توییتر نیز چهره‌های نزدیک به قالیباف مثل محمود رضوی، سعید احدیان و سایر افراد سطوح پایین‌تر تیم رسانه‌ای قالیباف، سعی داشتند سردار سیلمانی و قالیباف را در این ماجرا در یک سنگر قرار دهند و به افرادی که انتقادی مطرح می‌کنند، انگ مخالفت با سردار سیلمانی را بزنند. روزنامه صبح نو نیز با انتشار تصاویری از مصطفی تاجزاده، و تیتر انتقام از میدان، کاملا ماجرا را به تقابل یک سیاستمدار اصلاح طلب و فرمانده پیشین سپاه قدس تبدیل کرده است. در حالیکه اساسا ماجرا ربطی به ماهیت سپاه قدس یا جایگاه سردار سلیمانی ربطی ندارد بلکه موضوع تخلفی است که فرماندهان سپاه از آن سخن گفته‌اند و این درخواست وجود دارد که به آن رسیدگی شود و به اطلاع افکار عمومی برسد.

۳) سکوت رسانه‌های نظامی

بسیاری از رسانه‌های اصولگرا همچنان درباره این اتفاقات سکوت کرده‌اند و تمایلی ندارند این سوژه را پیگیری کنند. به طور مشخص خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری مشرق نیوز و سایت جوان آنلاین و روزنامه جوان که نزدیک یا وابسته به نهاد‌های نظامی هستند، هیچ خبری درباره این فایل صوتی را پوشش نداده‌اند.

رسانه‌های دولتی مثل ایرنا و ایسنا و روزنامه ایران هم تقریبا همین رویه را در پیش گرفته‌اند. صداوسیما هم که البته از همه این رسانه‌ها محافظه‌کارتر است. در این میان، سکوت رسانه‌های نزدیک به جبهه پایداری عجیب به نظر می‌رسد. در حالی که این رسانه‌ها دل خوشی از قالیباف ندارند، اما به دلایلی در این ماجرا تمایلی ندارند تا نقدی به ریاست مجلس منتشر کنند.

۴) منتظر پاسخ باشید

ظاهرا تیمی از اصولگرایان به دنبال تهیه یک سناریو است تا پاسخ انتقادات مطرح شده را بدهد. خبرگزاری فارس در صفحه اول خود نوشت: «پیگیری‌های خبرگزاری فارس از منابع آگاه اصالت این فایل صوتی را تایید می‌کند. آنطور که از محتوای فایل پخش شده مشخص است، صادق ذوالقدرنیا معاون پیشین اقتصادی سپاه در حال ارائه گزارشی از تخلف صورت گرفته در مجموعه‌ای به نام یاس به فرمانده سابق سپاه است. این فایل ظاهرا دو سال قبل منتشر شده بود و اخیرا به صورت گسترده‌تر بازنشر شده است.»
صادق یا سردار میرزا حسن ذوالقدرنیا معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) سپاه بوده است که ظاهرا زمستان سال گذشته از مسئولیت خود عزل شده است. وی از ۲۳ خرداد ۹۸ در گروه توسعه اقتصادی یاس، از ۲۲ تیر ۹۶ در بنیاد تعاون سپاه و از ۱۱ مرداد ۹۶ در بنیاد تعاون بسیج حضور داشته و گویا یکی از چهره‌های مطلع برای بررسی تخلفات رخ داده در این شرکت‌ها به شمار می‌رفته است.
محمدسعید احدیان چهره رسانه‌ای نزدیک به قالیباف در توییتر ادعا کرده «طراحان برکنار شده پروژه ضبط و پخش فایل، دشمن حاج قاسم سلیمانی بوده‌اند و چند سال پروژه حذف او را طراحی کرده‌اند.»
بعضی کاربران اصولگرای توییتر ادعا می‌کنند سردار ذوالقدرنیا کسی بوده که این فایل را ضبط کرده است. نکته جالب اینجاست که بعضی رسانه‌های نه چندان معتبر خارج از کشور، سال ۹۹ اخباری درباره بازداشت او در قطر منتشر کرده‌اند.
حالا سرنوشت و مسئولیت فعلی ذوالقدرنیا، محل سوال افکار عمومی است و چه بسا سپاه در روز‌های آینده، جزئیات بیشتری از این اختلاف میان فرماندهان سابق خود را منتشر کند.

۵) گلایه جریان عدالتخواه

جریان‌های نزدیک به احمدی نژاد و جریان عدالتخواه همچنان منتقد قالیباف هستند و به دنبال روشن شدن ابعاد دیگر این پرونده. یکی از کاربران این طیف در صفحه توییتر خود نوشته است: «‏کلاس منطق: ۳ گزاره قدیمی بودن فایل صوتی، انتشار فایل صوتی در شب ۲۲ بهمن و انتشار فایل توسط رادیو فردا، محتویات فایل صوتی را مخدوش نمی‌کند. در ضمن؛ شرف داشته باشید و حاج‌قاسم را بخاطر تبرئه مُراد خودتان پایین نکشید. با پنهان شدن پُشت عزیزِ ملّت ایران، منفورتر می‌شوید.»
کاربر دیگری هم نوشته است «‏شورای نگهبان باید پاسخگو باشد، لاریجانی مستحق رد صلاحیت بود یا قالیباف ۹۲ و ۹۶! هرچند مطیع قانونیم، اما عدالتخواه نیز هستیم»
ابهامات درباره این فایل صوتی بیشتر می‌شود و با گذشت چند روز از اننتشار آن، همچنان نقل مجالس و محافل است. باید منتظر ماند و دید توضیح احتمالی سپاه درباره این فایل صوتی چه خواهد بود؟

منبع: رویداد ۲۴

ارسال نظر