تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۱۲ اسفند ۱۴۰۰

چشم‌انداز آینده بازار نفت بدون روسیه

با وجود این که قدرت‌های غربی به طور مستقیم تحریم‌هایی را بر صادرات انرژی اعمال نکرده‌اند، اما بازرگانان امریکایی در مراکز نیویورک و خلیج امریکا از نفت خام روسیه دوری می‌کنند.

اقتصاد۲۴- روز چهارشنبه، در حالی که در بحبوحه تشدید درگیری‌ها در اوکراین، تحریم‌های شدیدی علیه بانک‌های روسیه اعمال می‌شد، قیمت نفت باز هم افزایش پیدا کرد. در این روز تاجران در تلاش بودند منابع نفتی جایگزینی را برای بازاری که حالا رو خفقان می‌رود، بیابند.
بهای معاملات آتی نفت برنت، با بیش از ۸ دلار افزایش به ۱۱۳.۰۲ دلار در هر بشکه رسید؛ این رقم بالاترین رقم از ژوئن سال ۲۰۱۴ محسوب می‌شود. این افزایش، پیش از کاهش این مقدار به ۱۱۱.۱۷ دلار اتفاق افتاد.
قیمت آتی نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت امریکا (WTI) نیز بیش از ۸ دلار در هر بشکه جهش داشت، و به بالاترین سطح خود از اوت ۲۰۱۳ رسید... پس از آن با از دست دادن مقداری بخار، ۵.۸۶ دلار یا ۵.۷ درصد افزایش یافته و به ۱۰۹.۲۷ دلار در هر بشکه رسید.
کاهو یو، تحلیل‌گر اصلی آسیا در گروه مشاور ریسک خطر Verisk Maplecroft گفت: «عطف به تنوع محدودی که در گزینه‌ها وجود دارد، وقوع هر گونه اختلالی در صادرات انرژی روسیه، به یک بحران انرژی دیگر در اروپا منجر خواهد شد.» او گفت: «با وجودی که ایالات متحده خواستار آزادسازی ذخایر جهانی نفت شده است، بهای نفت احتمالاً بالای ۱۰۰ دلار باقی خواهد ماند... مگر آنکه عرصه‌های قابل توجه دیگری از جایگزینی در بازار به وجود بیاید.»
صادرات نفت روسیه، حدوداً ۸ درصد عرضه جهانی را تشکیل می‌دهد.
اکسون موبیل روز سه‌شنبه اعلام کرد که در نتیجه تهاجم مسکو به اوکراین، از عملیات نفت و گاز روسیه خارج می‌شود. این تصمیم باعث می‌شود که این شرکت از مدیریت تأسیسات تولیدی بزرگ در جزیره ساخالین در خاور دورِ روسیه (Russia's Far East) خارج گردد. با وجودی که قدرت‌های غربی به طور مستقیم تحریم‌هایی را بر صادرات انرژی اعمال نکرده‌اند، اما بازرگانان امریکایی در مراکز نیویورک و خلیج امریکا از نفت خام روسیه دوری می‌کنند.


بیشتر بخوانید: ترفند نفتی پوتین پیش از حمله به اوکراین


جو بایدن، رئیس جمهور امریکا، در سخنرانی خود به ولادیمر پوتین هشدار داد که «رهبر روسیه نمی‌داند چه چیزی در راه است.»، اما انتشار هماهنگ ۶۰ میلیون بشکه نفت توسط کشور‌های عضو آژانس بین‌المللی انرژی که روز سه‌شنبه در موردشان توافق شده بود هم نتوانست بازار را آرام کند؛ و قیمت‌ها پس از خبر افزایش پیدا کردند.
در همین حال، سازمان کشور‌های صادرکننده نفت، روسیه و متحدانش، که به همراه هم با نام اوپک پلاس شناخته می‌شوند، قرار است در روز چهارشنبه با یکدیگر دیدار کنند. دیداری که انتظار می‌رود در آن به برنامه‌های خود مبنی برای افزودن ۴۰۰ هزار بشکه در روز، و در طول هر ماه پایبند بمانند.
در اقدامی که احتمال می‌رود تنگنای جهانی را باز هم تشدید خواهد کرد، خریداران نفت، به سبب نگرانی‌هاشان از تورم، خرید از خط لوله CPC (که منشأ آن قزاقستان است و منبع بیش از ۱ درصد از عرضه جهانی محسوب می‌شود) را متوقف کرده‌اند.

منبع: فرازدیلی

ارسال نظر