تاریخ انتشار: ۱۸:۰۱ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۰
گاردین بررسی کرد

چرا دست راست آبراموویچ در فهرست تحریم بریتانیا نیست؟

در مارس ۲۰۰۰ میلادی، پنج تن از ثروتمندترین الیگارش‌های روس در یک سوئیت در هتل دورچستر لندن گرد هم آمدند تا درباره ادغام چند میلیارد پوندی که شامل برخی از بزرگ‌ترین دارایی‌های صنعت آلومینیوم جهان می‌شود بحث کنند.

اقتصاد۲۴- سرمایه گذاران که یکی از آنان به تازگی از جلسه استماع حقوقی در مجلس اعیان بریتانیا خارج شده بود درباره سیاست روسیه، جنگ بر سر آلومینیوم در کشورشان در دهه ۱۹۹۰ میلادی و ایجاد غول صنعتی «روسال» بحث کردند. یک دهه بعد، آن جلسه برگزار شده در هتل در مرکز دعوی ۳ میلیارد پوندی دادگاه عالی بین دو تن از حاضران یعنی «رومن آبراموویچ» و «بوریس برزوفسکی» بر سر تخصیص منابع فراوان حاصل از خصوصی سازی صنعت تحت کنترل دولت روسیه از جمله آلومینیوم قرار گرفت. این شکایت پرهزینه‌ترین دعوی خصوصی بود که تاکنون در دادگاه‌های بریتانیا ثبت شده است.

هزینه‌های حقوقی در پرونده مذکور در سال ۲۰۱۲ تا ۱۰۰ میلیون پوند تخمین زده شد. در حالی که آبراموویچ در این دعوی حقوقی پیروز شد برزوفسکی خواستار غرامت برای سهام ادعایی خود در دارایی‌های آلومینیوم شد دارایی‌هایی که منشاء ثروت جهانی الیگارش‌های روس و کسانی هستند که در مدیریت آن نقش دارند و اکنون تحت نظارت شدید نظارتی مقام‌های مالی بریتانیا قرار گرفته و تحریم‌هایی علیه آنان اعمال شده اند.


بیشتر بخوانید:نکونام مبلغ قرارداد خرید لالیگایی را لو داد


دو نفر از مردان حاضر در جلسه دورچستر در ۱۳ مارس ۲۰۰۰ میلادی فوت کردند. جسد برزوفسکی در مارس ۲۰۱۳ میلادی در حمام عمارت‌اش در برکشایر کشف شد که ظن به قتل رسیدن‌اش را تقویت کرد. «بدری پاتارکاتسیشویلی» الیگارش گرجی تبار نیز که در آن جلسه حضور داشت در فوریه ۲۰۰۸ میلادی بر اثر حمله قلبی مشکوکی درگذشت.

دو نفر دیگر که در این اجلاس حضور داشتند آبراموویچ و «اولگ دریپاسکا» میلیاردر روس از بنیانگذاران روسال هفته گذشته در فهرست تحریم‌های بریتانیا قرار گرفتند. دارایی‌های آبراموویچ در بریتانیا از جمله باشگاه فوتبال چلسی مسدود شده است. لیگ برتر بریتانیا نیز آبراموویچ را به عنوان مدیر باشگاه از حضور و فعالیت در آن لیگ محروم کرده است.

آبراموویچ و دریپاسکا از جمله هفت الیگارشی بودند که در این اقدام هدف قرار گرفتند: دولت بریتانیا اعلام کرده که ارزش ثروت آنان در مجموع ۱۵ میلیارد پوند است. لیز تراس وزیر امور خارجه بریتانیا گفت که مقام‌های بریتانیایی به «افزایش فشار بر رژیم پوتین و خفه کردن منابع مالی» ادامه خواهند داد.

پنجمین فرد حاضر در جلسه سال ۲۰۰۰ میلادی، «اوژن شویدلر» میلیاردر متولد شوروی یکی از سهامداران عمده شرکت جهانی فولاد اوراز در بورس لندن و از دوستان نزدیک آبراموویچ بود.

شویدلر همچنین رئیس Millhouse LLC شرکت سرمایه‌گذاری آبراموویچ مستقر در مسکو بود، اما هفته گذشته پس از اعمال تحریم‌ها علیه مالک چلسی از سمت خود کناره گیری کرد. شویدلر در بیش‌تر دوران حرفه‌ای تجاری‌اش خود را در سطحی پایین نگه داشت، اما اکنون نام‌اش به دلیل «روابط نزدیک» با آبراموویچ در کانون توجهات قرار گرفته است.

شویدلر به عنوان «مرد دست راست آبراموویچ» توصیف شده و این زوج تجاری اغلب با هم دیده شده‌اند از جمله در سفری که در ژوئیه ۲۰۱۵ میلادی به جزیره آران در اسکاتلند داشتند. در حالی که آبراموویچ می‌تواند چهره‌ای شهرنشین و جذاب قلمداد شود شویدلر در معاملات تجاری رک‌تر توصیف شده است. یکی از افرادی که او را ملاقات کرده می‌گوید: «او می‌تواند پلیس بدی برای پلیس خوب خود باشد».

یکی از سخنگویان شویدلر هفته گذشته در پاسخ به این پرسش که آیا فکر می‌کند او ممکن است در معرض تحریم‌ها قرار گیرد گفت: «شویدلر شهروند فدراسیون روسیه نبوده است. او یک شخص عمومی نیست و در رویداد‌های جاری شرکت ندارد. شویدلر در اتحاد جماهیر شوروی به دنیا آمد و در سال ۱۹۸۹ میلادی به عنوان پناهنده بدون تابعیت آنجا را ترک کرد. او در ایالات متحده مستقر شد و در سال ۱۹۹۴ میلادی شهروند ایالات متحده شد. همچنین، از سال ۲۰۱۰ میلادی شویدلر شهروند بریتانیا نیز بوده، زیرا تحت برنامه ویزای افراد دارای مهارت بالا وارد آن کشور شد».

ثروت شخصی شویدلر توسط نشریه فوربس ۱.۳ میلیارد پوند تخمین زده شده است. او خانه‌ای در ساری بریتانیا دارد و گفته می‌شود که صاحب یک کشتی تفریحی لوکس به نام Le Grand Bleu است که گویا هدیه آبراموویچ به او بوده است. سایر دارایی‌های او شامل یک تاکستان به نام Château Thénac، خانه‌ای در کلرادو و یک آپارتمان ۱۹ میلیون پوندی در نیویورک هستند. او هم چنین پیش‌تر ملکی در بلگراویا لندن داشت که در دسامبر ۲۰۱۲ میلادی به مبلغ ۵۵ میلیون پوند به شرکتی در جزایر ویرجین بریتانیا فروخته شد.

شویدلر و آبراموویچ پس از خصوصی‌سازی شرکت نفتی روسی سیب نفت در سال ۱۹۹۶ میلادی ثروت خود را به دست آوردند. شویدلر در ژوئیه ۱۹۹۸ میلادی به ریاست سیب نفت منصوب شد. در پرونده حقوقی سال ۲۰۱۲ میلادی، قاضی این موضوع را در نظر گرفته بود که آبراموویچ تایید کرده که بدون فساد و پرداخت رشوه به برزوفسکی برای تاثیرگذاری بر «بوریس یلتسین» رئیس جمهور اسبق روسیه درباره آینده دارایی‌هایش نمی‌توانست کنترل سیب نفت را در دست گیرد. شویدلر هفته گذشته به همراه ۹ مدیر غیر اجرایی دیگر از جمله سِر «مایکل پیت» منشی خصوصی سابق شاهزاده چارلز از سمت خود به عنوان مدیر اوراز کناره گیری کرد.

آبراموویچ یکی از سهامداران عمده شرکت آن است و تجارت سهام اوراز توسط سازمان راهبرد امور مالی بریتانیا به حالت تعلیق درآمده تا در انتظار روشن شدن تاثیر تحریم‌ها باشد.

این شرکت از سوی دولت بریتانیا متهم به تهدید بالقوه تمامیت ارضی اوکراین از جمله تامین احتمالی فولاد برای ارتش روسیه است که ممکن است برای تانک‌ها استفاده شده باشد. اوراز این ادعا‌ها را رد کرد و اعلام کرده که انتظار ندارد تجارتش تحت تحریم قرار گیرد. این شرکت اعلام کرده که فولاد را فقط برای پروژه‌های ساختمانی تامین می‌کند و فولاد تولیدی آن شرکت در تانک‌های روسی استفاده نشده است. سخنگوی شویدلر اتهامات دولت بریتانیا را «بی اساس» توصیف کرد.

این در حالی است که «بیل برودر» سرمایه دار منتقد کرملین هفته گذشته گفته بود که از اقدام علیه آبراموویچ و دیگر الیگارش‌ها استقبال می‌کند، اما از دید او تحریم‌های بیش‌تری باید اعمال شوند. او گفت که باید درباره «شرکای کوچک این الیگارش‌های بزرگ» و «اعضای خانواده الیگارشی که ممکن است از طرف آنان دارایی‌ها را در اختیار داشته باشند» تحقیق شود.

سخنگوی شویدلر گفت: «آقای شویدلر مایل است به طور شفاف این موضوع را مطرح سازد که مانند بقیه ما در اروپا امیدوار است خشونت‌های بی‌معنی پایان یابند و برای برقراری صلح دعا می‌کند. همه ما امیدواریم که بتوان به سرعت به این جنگ پایان داد».

منبع: فرارو
ارسال نظر