تاریخ انتشار: ۱۱:۳۲ - ۲۵ اسفند ۱۴۰۰

پیشتازان مهاجرت از ایران چه کسانی هستند؟

بر اساس پیمایش رصدخانه مهاجرت ایران بیش از ۴۰ درصد دانشجویان و فارغ‌التحصیلان، پزشکان و پرستاران، اساتید، محققان و پژوهشگران و گروه استارتاپی‌ها تمایل به مهاجرت دارند.

اقتصاد۲۴- میل به مهاجرت در میان ایرانیان در سال ۱۴۰۰ افزایش یافت. از پزشکان گرفته تا استارتاپی‌ها و دانشجویان.

رصدخانه مهاجرت ایران پیمایشی برای سنجش میل به مهاجرت چهار گروه دانشجویان و فارغ‌التحصیلان، پزشکان و پرستاران، اساتید، محققان و پژوهشگران و گروه استارتاپی‌ها انجام داد. بر اساس این پیمایش میل به مهاجرت هر چهار گروه بیش از بیش از ۴۰ درصد بود.

علت تمایل به مهاجرت

اما دلیل اصلی مهاجرت افراد چیست؟ بر اساس این پیمایش بی‌ثباتی اقتصادی در غالب این گروه‌ها از عوامل اصلی میل به مهاجرت است. پس از آن شیوه مملکت‌داری از جمله عوامل مهم اثرگذار بر روی میل به مهاجرت در میان سه گروه دانشجویان، پزشکان و پرستاران و استارتاپی‌هاست.

بازگشت مهاجران نکته مهم دیگر پیمایش رصدخانه مهاجرت است. ۵۵ درصد استارتاپی‌ها گفته‌اند اگر مهاجرت کنند، قطعا دیگر به ایران برنمی‌گردند. اجرای طرح صیانت از جمله عواملی است که در سال ۱۴۰۰ موجب نگرانی استارتاپی‌ها شد.

۳۷ درصد از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان نیز گفته‌اند در صورت مهاجرت دیگر به کشور برنمی‌گردند. ۶۶ درصد از پزشکان نیز گفته‌اند اگر مهاجرت کنند، برای بازگشت به کشور مردد هستند.
میل به مهاجرت ایرانیان.

۴ هزار درخواست گواهی مهاجرت از سوی پزشکان

پیش‌تر محمدرضا ظفرقندی، رئیس سابق نظام پزشکی ایران درباره مهاجرت پزشکان گفته بود: «سال قبل حدود سه هزار درخواست گوداستندینگ داشتیم.»


بیشتر بخوانید: سونامی افزایش تعرفه خدمات پزشکی در راه است؟


این در حالی است که در فصل تابستان امسال نیز بیش از هزار نفر درخواست گوداستندینگ داشتند. به عبارتی از سال گذشته بیش از چهار هزار پزشک درخواست گواهی مهاجرت داشتند. آماری که نشان از افزایش میل به مهاجرت در میان کادر درمان می‌دهد.

البته برخی از پزشکان بدون اینکه درخواست گواهی گوداستندینگ داشته باشند، از کشور مهاجرت می‌کنند.

مهاجرت پزشکان و پرستاران در سال ۱۴۰۰ بحث‌برانگیز شد. محمد شریفی مقدم، مدیرکل خانه پرستار ایران نیز درباره مهاجرت پرستاران گفت: «در گذشته سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر گواهی مهاجرت از نظام پرستاری می‌گرفتند، اما اکنون شاید بیش از ۱۵۰۰ نفر در سال اقدام به مهاجرت می‌کنند. از آنجا که خروجی‌های ما قابل شمارش نیست، نمی‌توان آمار دقیقی را ارائه داد.»

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر