اقتصاد۲۴- میناسادات حسینی: هشدار نسبت به سرمایه گذاری در حوزه رمزارز در حالی شدت گرفته که کلاهبرداریها به طور چشمگیری افزایش یافته است.
۱۸ هزار رمزارز با آیندهای مبهم
این فعال حوزه رمزارز به اقتصاد ۲۴ گفت: بیش از ۱۸ هزار رمزارز وجود دارد که طبیعتا همه آنها معتبر نیستند.
محمدرضا شرفی با بیان اینکه حتی رمزارزهایی که معتبرند ریسک بالایی را شامل حال کسانی خواهند کرد که وارد این حوزه میشوند و سرمایه گذاری میکنند، گفت: لازم است برای اعتماد به این سرمایه گذاری ابتدا به این سوالات پاسخ داد؛ آیا ۱۸ هزار پروژه رمزارز پروژههای موفقی هستند؟ آیا این ۱۸ هزار پروژه، پروژههای قابل اعتبار و قابل اطمینانی هستند؟ آیا توسط جایی، این پروژهها صحت سنجی و اعتبارسنجی میشوند؟ جواب همه این سوالات منفی است. پس همه اینها دلایلی است که ریسک را در این حوزه افزایش میدهد.
هیچ دولتی در قبال اعتبار پروژهها در حوزه رمزارز پاسخگو نیست
این فعال حوزه رمزارز با اشاره به اینکه هیچ کشور و حاکمیتی به هیچ عنوان تضمینی بابت این حوزه ارائه نداده است، گفت: هیچ حمایتی هم از طرف دولتها در خصوص سرمایه گذاریهای این حوزه شکل نگرفته و ارائه نمیشود.
شرفی ادامه داد: مصوبه مرداد ماه سال ۹۸ هیات دولت در بحث استخراج هم به وضوح بر این موضوع تاکید کرده که کسانی که وارد این حوزه میشوند با تصمیم شخصی خود و با پذیرش ۱۰۰ درصد ریسک این حوزه است و این حوزه مشمول ضمانت حاکمیت نیست و مسئولیت کاملا بر عهده اشخاص است.
دورنمای نامشخص ۱۸ هزار رمزارز
این فعال حوزه رمزارز با تاکید بر اینکه بسیاری از ۱۸ هزار پروژه رمزارز بسیار بی ارزش هستند، گفت: بسیاری از پروژههای رمزارز بودند که از اقبال خوبی برخوردار بودند، ولی پس از مدتی کارایی شان را از دست دادند یا به روزرسانیها انجام نشده و در زمینه اجرا و توسعه دچار مشکلاتی شدند.
به گفته شرفی، موضوع دوم این است که ماهیت رمزارزها و بلاکچین و کل پروژههایی که روی بلاکچین راه اندازی میشوند ساختاری است که باید همه اینها را به دید یک پروژه تازه شروع شده دید. هر پروژه هدف و دورنمایی دارد که این دورنما میبایست محقق شود. حتی اگر بیت کوین را در نظر بگیریم، از زمانی شروع شده و قدم به قدم پیش میرود تا ۲۱ میلیون بیت کوین استخراج شود هنوز زمان زیادی مانده و پروژه به انتهای خود دست پیدا نکرده؛ طبیعتا بقیه پروژهها بعد از بیت کوین آمدند.
تنها ۱۰۰ رمزارز ارزش خرید و فروش دارند
این فعال حوزه رمزارز به اقتصاد ۲۴ گفت: از میان ۱۷ هزار پروژه، نهایتا ۱۰۰ پروژه از حاشیه امنیت بیشتری برخوردارند و بقیه پروژهها از ارزش لازم برخوردار نیستند و ریسک بیشتری دارند.
بیشتر بخوانید: چه اتفاقی برای ماینرهای ضبط شده میافتد؟ / ابهام در مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا
شرفی به فعالان حوزه رمزارز هشدار داد با اطلاعات کافی در رمزارزها سرمایه گذاری کنند.
دستورالعملهای دلبخواهی وزارتخانههای نیرو، صمت و نفت در حوزه استخراج رمزارزها
این فعال حوزه رمزارز در مورد مشکل فعالان صنعت استخراج رمزارز در کشور گفت: فعالان حوزه استخراج که در مسیر اخذ مجوز تاسیس تا اخذ پروانه استخراج جایی متوقف شده اند با خیلی از مشکلات دست و پنجه نرم میکنند و کسانی که متقاضی فعالیت در این حوزه هستند در بلاتکلیفی به سر میبرند.
شرفی ادامه داد: در حال حاضر شاهد صدور یک سری دستورالعملهای جدید در حوزه استخراج رمزارز ازسوی وزارتخانههای نیرو و صمت هستیم. این در حالی است که این دستورالعملها با توجه به اینکه مصوبه دولت را به نوعی نقض میکنند و از سوی نهادهای زیرمجموعه دولت هستند قابلیت اجرا ندارند. مصوبه دولت اگر قرار است اصلاح شود بایستی توسط خود دولت یا مجلس اصلاح شود و نهادهای زیرمجموعه دولت به شخصه نمیتوانند بر اساس دلخواه یا استنباط خود آن را تفسیر به رای کرده یا هر طور که میتوانند مصوبه دولت را تغییر بدهند.