اقتصاد۲۴- ماجرای گفتگوی جنجالی ابراهیم حامدی (ابی) خواننده معروف قبل از انقلاب با ایندیپندنت فارسی درباره دلیل عدم اجرای قطعه معروف «خلیج فارس» در کشورهای عربی با واکنشهای بسیاری همراه شده است. این اظهارات بحثبرانگیز ابی باعث شده حواشی بسیاری ایجاد شود که ابی در امارات کنسرت برگزار میکند، اما از اجرای قطعه «خلیج فارس» در این کشور خودداری میکند!
این حاشیه چند سال بود که ادامه داشت، اما این بار ابی به صراحت در این رابطه صحبت کرده است.
این اظهارات خواننده مشهور ایرانی با واکنش اعتراضی کاربران فضای مجازی از جمله گروهی از هواداران این خواننده به نام ایرانی مواجه شده.
ابی در ابتدای گفتگو با ایندیپندنت، خواننده مورد علاقهاش را کسی توصیف کرد که بدون آنکه شعر و متن ترانههایش را بفهمد، بتواند با آهنگهایش ارتباط برقرار کند. او به امکلثوم، عبدالحلیم حافظ و ابراهیم تاتلیسس اشاره کرد.
این خواننده که شب عید به همراه ابراهیم تاتلیسس در دبی روی صحنه رفت درباره دلیل برگزاری کنسرت مشترک با خواننده شهیر ترک گفت: «موسیقی ترکی از آن موسیقیهایی است که من خودم آن را دوست دارم. ابراهیم هم خواننده بسیار بزرگی است که صدایش انتها ندارد و هرکاری با صدایش میتواند انجام دهد و اینها برای من بسیار مهم است.»
او در پاسخ به این سوال که چرا وقتی به کشورهای منطقه سفر میکند، آهنگ «خلیج فارس» را اجرا نمیکند، گفت که به عنوان یک هنرمند به خود اجازه نمیدهد که درباره مسائل سیاسی دخالت کند. او افزود: «من که نمیتوانم در ایران اجرا داشته باشم، ترجیح میدهم این امکان را اینجا در کشورهای منطقه از دست ندهم تا هوادارانم بتوانند به کنسرتهایم بیایند.»
ابی در مورد مهاجرت از ایران گفت که در ابتدا روزهای سختی را پشت سر گذاشته است و به همین دلیل دو سال نتوانسته کار کند و ناچار شده روش خواندنش را عوض کند و این اصلا راحت نبوده، اما به مرور مانند بسیاری دیگر همه چیز بهبود پیدا کرده است.
در همین رابطه بخشی از یادداشت روزنامه اصولگرای فرهیختگان را برایتان آوردهایم، اما هیچ قضاوتی در مورد نداریم.
بیشتر بخوانید: واکنش کیهان به کنسرت جنجالی ابی
فرهیختگان درباره اظهارات اخیر ابی در مطلبی به قلم سیدمهدی موسویتبار نوشت:
* ابراهیم حامدی یا همان ابی در ویدیویی که به تازگی منتشر شده، ادعا میکند که نه سیاستگذار است و نه سیاسی. این ادعا در حالی مطرح میشود که بررسی عملکرد ابی، دست کم از اواخر دهه هشتاد تاکنون نشان میدهد که در بزنگاههای مختلف، اتفاقا همین جناب خواننده موضع گیری سیاسی شدیدی هم اتخاذ کرده است.
* از بین تمام این فعالیتها و ترانه ها، تنها دو قطعه "تصمیم" و "کوچه نسترن" کافیست تا متوجه شویم آقای خواننده سیاسی است یا نه.
* در قطعه تصمیم، صراحتا و به گل درشتترین حالت ممکن توصیه به رای ندادن و بیتفاوتی به سرنوشت وطنی میکرد که مدعی پرستشش بود و در قطعه "کوچه نسترن" هشت سال از تاریخ همین وطن را نادیده گرفت و از مفاهیمی گفت که حتی خارج از ایران هم هواخواه نداشت.
* اینکه تصمیات هنری ابی و همسرش، دست کم در یک دهه اخیر بر کسی پوشیده نیست، اما فراموشی آقای خواننده و طرح این ادعا که او سیاسی نیست از خنده دارترین لطیفههای سال ۱۴۰۱ است!
البته برخی با نگاه متعادلتر به این ماجرا نگاه کردهاند:
در بخشی از یادداشتی که به تحلیل مواضع اخیر ابی پرداخته با عنوان «چرا ابی خلیج فارس را در دبی نمیخواند؟» آمده:
* این ماجرای خلیجفارس یک اختلاف سیاسی بین ایران و امارات و چند کشور عربی دیگر است، من به عنوان هنرمند نمیخواهم در این مساله دخالت کنم، چرا که نمیخواهم این کشورها را از دست بدهم!
* مجری که با ابی مصاحبه میکند مجری محبوب احمدی نژاد و نزدیکان ایشان است. نوع سوال مجری نشان میدهد که در خدمت کدام کشور است و چه کسی او را برای مصاحبه انتخاب کرده است. این مجری عمموما برای مصاحبه با هر کسی انتخاب نمیشود.
* انتظاری بیشتر از یک خواننده پاپ نباید داشت. او به دنبال منافع شخصیش است و برای به دست آوردن پول از سفر به عربستان و جعل تاریخ ابایی ندارد.
* ظاهر و نحوه ادای کلمات ابی نشان میدهد که حال و روز خوبی ندارد و کاش در این سن و سال کمی از «فضیلت سکوت» بهرمند بوده و سرگرم زندگی خصوصیش باشد.
* نام «خلیج فارس» یک مسئله تاریخی است نه مسئله سیاسی میان ایران و امارات.