تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۱

قیمت نفت در چالش جنگ و برجام و عرضه

توقف مذاکرات غیر‎مستقیم میان ایران و ایالات‌متحده در مورد احیای توافق‌نامه ۲۰۱۵ در باب برنامه هسته‌ای ایران، احتمال لغو تحریم‌های نفتی ایران را بیشتر به تعویق انداخته و بازار را محدود نگه داشته است

اقتصاد۲۴- در حالی که نگرانی‌های عرضه محدود ادامه دارد، قیمت نفت از پایین‌ترین سطح ۳ هفته اخیر خود افزایش داشته است.
روز پنجشنبه، زمانی که کشور‌های مصرف‌کننده اعلام کردند که نفت زیادی را از ذخایر اضطراری آزاد خواهند کرد، قیمت نفت از پایین‌ترین سطح سه‌هفته‌ای که در جلسه پیشین به آن رسیده بود، بالاتر رفت؛ و در عین حال نگرانی‌ها در مورد عرضه محدود، چشم‌انداز بازار را همچنان مختل نگه داشته است.
بهای معاملات آتی نفت برنت با ۱.۴۸ دلار یا ۱.۵ درصد افزایش به ۱۰۲.۵۵ دلار در هر بشکه رسید. در حالی که قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت امریکا (WTI) افزایشِ ۱.۲۶ دلاری یا ۱.۳ درصدی داشت و به ۹۷.۴۹ دلار در هر بشکه رسید.
هر دوی این معیار‌ها در جلسه پیشین بیش از ۵ درصد سقوط داشتند و به پایین‌ترین سطح بسته‌شدن خود از شانزدهم مارس رسیدند.
کشور‌های عضو آژانس بین‌المللی انرژی روز چهار‎شنبه موافقت کردند که ۶۰ میلیون بشکه نفت را در کنار عرضه ۱۸۰ میلیون بشکه‌ای که ایالات‌متحده هفته گذشته اعلام کرده بود، جهت کمک به کاهش قیمت‌ها در بازار‌های فشرده (پس از حمله روسیه به اوکراین) آزاد کنند.
اما تحلیل‌گران و معامله‌گران گفتند که حتی با انتشار اضطراری ذخایر نفت نیز عرضه کماکان محدود است.
یک تاجر نفت مستقر در شانگ‌های گفت: آزادسازی نفت از سوی اعضای آژانس بین‌المللی انرژی، نشان‌دهنده عزم سیاسی قوی علیه نفت روسیه در مورد تهاجم این کشور به اوکراین است...، اما برای جبران کمبود عرضه واقعی به هیچ عنوان کافی نیست.
پالایشگاه‌های دولتی در چین (یعنی بزرگ‌ترین واردکنندگان نفت جهان) به قرارداد‌های فعلی نفت روسیه احترام می‌گذارند؛ اما علی‌رغم تخفیف‌های زیادی که اعمال شده، از قرارداد‌های جدید اجتناب می‌کنند... دلیلش هم توجه ایشان به فراخوانی است که پکن برای نگه‌داشتن جانب احتیاط صادر کرده است.


بیشتر بخوانید: روسیه مانع صادرات گاز ایران به اروپاست/ بدون FATF از فروش حداکثری نفت خبری نیست


استفان اینس، مدیر‎عامل شرکت SPI Asset Management، می‌گوید: «در حال حاضر علاوه بر آزادسازی ذخایر عظیم جهانی، تخریب تقاضا و رکود، تنها مکانیزم‌هایی هستند که برای کاهش قیمت در دنیایی که از بافر‌های موجودی استفاده نمی‌کند، کاربرد دارند.»
بادن مور، تحلیل‌گر بانک ملی استرالیا (OTC:NABZY) گفت که آخرین میزان انتشار به انضمام انتشار هماهنگ آژانس بین‌المللی انرژی که در یکم مارس اعلام شد، معادل است با یک‌میلیون بشکه در روز (در عرضه اضافی) از ماه می‌تا پایان سال ۲۰۲۲.
مور در یادداشتی گفت: «عرضه اضافی، خطر صعودی کوتاه‌مدت را برای بازار کاهش داده و احتمالاً از نیاز به کاهش پالایشگاه در کوتاه‌مدت جلوگیری می‌کند.»
با این حال وی افزود: «نیاز به ذخایر مجدد عرضه، که در سال ۲۰۲۳ انتظار می‌رود، به تنگنای بازار آتی می‌افزاید؛ جایی که چشم‌انداز عرضه بدون تغییر باقی می‌ماند و ریسک قیمت را به سوی بالا متمایل می‌کند.»
توقف مذاکرات غیر‎مستقیم میان ایران و ایالات‌متحده در مورد احیای توافق‌نامه ۲۰۱۵ در باب برنامه هسته‌ای ایران، احتمال لغو تحریم‌های نفتی ایران را بیشتر به تعویق انداخته و بازار را محدود نگه داشته است.
مذاکره‌کنندگان می‌گویند جهت غلبه بر مسائل باقی‌مانده به تصمیمات سیاسی در تهران و واشنگتن نیاز است.

منبع: فرازدیلی

ارسال نظر