تاریخ انتشار: ۱۲:۳۵ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۱

پوتین از برزیل کمک خواست

خبرگزاری رویترز گزارش داد، بر اساس یک نامه که مشاهده کرده است، روسیه از برزیل خواسته تا در صندوق بین‌المللی پول، بانک جهانی و گروه ۲۰ از آن در راستای مقابله با تحریم‌های فلج کننده اعمال شده از سوی غرب در پی حمله به اوکراین، حمایت کند.

اقتصاد۲۴- به گزارش خبرگزاری رویترز، آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه در نامه‌ای به پائولو گوئدس، وزیر اقتصاد برزیل، خواستار آن شده که برزیل از روسیه "با هدف جلوگیری از اتهامات سیاسی و تلاش برای روا داشتن تبعیض علیه آن در نهاد‌های مالی بین‌المللی و مجامع چند جانبه حمایت کند. "

سیلوانوف نوشت: تلاش‌هایی در پشت صحنه در صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی برای محدود کردن یا حتی اخراج روسیه از فرآیند‌های تصمیم‌گیری در حال انجام است.

به نوشته رویترز، او درباره موانع برای مشارکت روسیه در این نهاد‌ها توضیح بیشتری نداد و ادعا‌های او به طور مستقل قابل تأیید نبود.


بیشتر بخوانید: روسیه ۱۸ دیپلمات اتحادیه اروپا را اخراج کرد


این نامه که هیچ اشاره‌ای به جنگ در اوکراین نکرده است، تاریخش برای ۳۰ مارس است و روز چهارشنبه توسط سفیر روسیه در برازیلیا به این وزیر دولت برزیل ارسال شد.

وزیر دارایی روسیه گفت: همان طور که می‌دانید روسیه در حال تجربه یک دوره چالش برانگیز همراه با تلاطم اقتصادی و مالی ناشی از تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکا و متحدانش است.

اریوالدو گومز، دبیر امور اقتصاد بین المللی وزارت اقتصاد برزیل در پاسخ به پرسشی در خصوص این نامه عنوان کرد، برازیلیا مایل است روسیه بخشی از بحث و مذاکره در سازمان‌های چند جانبه باقی بماند.

او بیان داشت: از نقطه نظر برزیل نگهداری یک گفتگوی باز ضروری است. پل‌های ارتباطی نهاد‌های بین المللی هستند و ارزیابی ما این است که این پل‌ها باید حفظ شوند.

چند روز پیش جنت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا گفت، آمریکا در صورت حضور روسیه در نشست‌های گروه ۲۰ در هیچ یک از این نشست‌ها به دلیل حمله روسیه به اوکراین شرکت نخواهد کرد.

سیلوانوف عنوان کرد، تقریبا نیمی از ذخایر بین‌المللی روسیه مسدود شده اند و جلوی تراکنش‌های تجاری خارجی آن از جمله با شرکای نوظهورش در حوزه اقتصاد بازار گرفته می‌شود.

وی افزود: آمریکا و کشور‌های تابعه آن سیاست منزوی کردن روسیه نزد جامعه بین‌المللی را دنبال می‌کنند.

سیلوانوف خاطر نشان کرد، این تحریم‌ها اصول توافقنامه‌های برتون وودز را که عامل تاسیس صندوق بین المللی پول و بانک جهانی بوده‌اند، نقض می‌کنند.

وی در نامه‌ای به گودس نوشت: ما معتقدیم که بحران کنونی ناشی از تحریم‌های اقتصادی بی سابقه‌ای که با تحریک از سوی کشور‌های گروه هفت اعمال شده‌اند، ممکن است عواقب طولانی مدتی داشته باشند، مگر اینکه ما اقدام مشترکی برای حل آن انجام دهیم.

ژایر بولسونارو، رئیس جمهور راست افراطی برزیل که تنها چند روز قبل از حمله روسیه به اوکراین به مسکو سفر کرد، در قبال بحران اوکراین موضع بی طرف اتخاذ کرده و این حمله را محکوم نکرده است و به این ترتیب انتقاد دولت بایدن را برانگیخته است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر