تاریخ انتشار: ۱۰:۵۱ - ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
مهدی سماواتی، کارشناس بازار سرمایه به اقتصاد ۲۴ پاسخ داد؛

پیش بینی بازار سرمایه یکشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱/ بورس دوباره سبز می‌شود؟

مهدی سماواتی، کارشناس بازار سرمایه گفت: انتظار می‌رود بورس هفته آینده را با چراغ سبز آغاز کند و با توجه به اخبار واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا شاهد سوئیچ نقدینگی به سمت نماد‌های خودرویی باشیم.

اقتصاد۲۴میناسادات حسینی: بورس هفته گذشته را در ارتفاع یک میلیون و ۵۱۲ هزار واحدی به پایان برد و هرچند شاخص کل بورس افتی ۸۰۸ واحدی را پشت سر گذاشت، شاخص کل هم‌وزن با افزایش ۸۶۱ واحدی همراه بود.

بورس هفته را چگونه آغاز می‌کند؟

مهدی سماواتی، کارشناس بازار سرمایه به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: با توجه به اینکه در فصل مجامع هستیم، شاخص کل بورس میل به افزایش دارد.

سماواتی ادامه داد: شرایط فعلی بازار در حال حاضر متاثر از اخبار حذف عوارض صادراتی برخی از محصولات فولادی است. البته به نظرم روز چهارشنبه تاثیرات این خبر در بازار تخلیه شد.

سوئیچ نقدینگی به سمت نماد‌های خودرویی

این کارشناس بازار سرمایه گفت: احتمالا بازار در هفته آینده در همین محدوده از لحاظ شاخص نوسان داشته باشد.

سماواتی با اشاره به خبر واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا ادامه داد: به نظر می‌رسد با توجه به اخبار واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا باز یک سوئیچ نقدینگی به سمت صنعت و نماد‌های خودرویی را شاهد باشیم.

پالایشی‌ها مثبت می‌شوند

این کارشناس بازار سرمایه گفت: هفته آینده در میان شاخص سازان علاوه بر صنعت بانکداری، پالایشی‌ها هم مورد توجه خواهند بود، زیرا شاهد تغییراتی در قیمت نفت و پالایشی‌ها بودیم.


بیشتر بخوانید: افزایش دامنه نوسان به محدود مثبت و منفی ۶ درصد


سماواتی ادامه داد: در غیر شاخص سازان نیز صنعت حمل و نقل در هفته آینده همچنان مد نظر است. به نظر می‌رسد هفته پیش رو، هفته پر فراز و نشیبی نباشد و هفته‌ای متعادل باشد و فرایند شاخص احتمالا از ابتدا تا انتهای هفته نهایتا عدد کوچکی رو به بالاست.

تاثیر مذاکرات بر بورس

این کارشناس بازار سرمایه گفت: در میان اخبار واصله از مذاکرات، تنها تغییرات قیمت دلار بر بورس تاثیرگذار است. با توجه به اینکه دلار در کانال‌های ۲۷ و ۲۸ هزار تومان در حال رفت و برگشت است، رفتار بازار ارز معمولا کم هیجان‌تر از بورس است.

سماواتی ادامه داد: به نظر می‌رسد هفته آینده شاهد تغییر خاصی نه در بازار ارز و نه در بازار سرمایه نباشیم. البته خیلی از کارشناسان پیش بینی می‌کنند اواخر خرداد و اوایل تیر زمانی باشد که توافق اعلام خواهد شد؛ هرچند معتقدم از سمت توافق شوک مثبت یا منفی به بازار بورس وارد نشود.

چرا عرضه اولیه‌های سال ۹۹ هنوز در زیان اند؟

این کارشناس بورس در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه بسیاری از عرضه اولیه‌ها چرا هنوز در زیان اند، گفت: به نظرم در برهه‌ای که اوج آن در سال ۹۹ بود نهاد ارزش گذار و نهاد ناظر پذیرفته بوده که مکانیزم ارزش گذاری باید تغییر کند. این بود که بسیاری از عرضه‌های اولیه را در همان سال با معیاری که در حال حاضر پذیرفته شده، گران فروختند و خروجی آن، این شده که بسیاری از عرضه اولیه‌ها هنوز از سال ۹۹ تاکنون در زیان اند.

سماواتی ادامه داد: یکی از ایراداتی که عرضه اولیه‌هایی که در زیان می‌روند، این است که تا مدت‌ها تعداد عرضه کنندگان خرد زیاد است یعنی افرادی که در عرضه اولیه شرکت کردند شروع به عرضه می‌کنند و ناخودآگاه باعث می‌شود که درصد اصلاح بالاتر رود. به نظر من نباید در یک سال آینده با این محوریت که «حتما زیان ما جبران می‌شود» سبد چید. باید سبدمان را با پذیرش بخشی از زیان بازبینی کنیم. بسیاری از دوستان متناسب با اینکه قیمت عرضه اولیه برگردد نمی‌توانند سبد بهینه‌ای را بچینند. باید یک سری از سهام‌ها را شناسایی زیان کنند و سپس بهینه سازی کنند.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
جواد
۱۹:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۲
به نظرم اینکه کارشناس جوان و کم تجربه است بورس ته ان از هیچ عامل خارجی متاثر نمیشود فقط وفقط دستو ری عمل میکند با توجه به این مسئله باید شاخص اصلاح کند و یکشنبه این اتفاق خ
گودرزی حمیدرضا
۲۳:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۲
شستا سرمایه ما رو برد
ارسال نظر