اقتصاد۲۴- گزارشهای از کاربران درباره افت سرعت و کیفیت اینترنت همچنان شنیده میشود. اما وزارت ارتباطات نه تنها با استناد به آمارهای جهانی، افت در وضعیت اینترنت را رد میکند، بلکه حتی از صعود رتبه سرعت اینترنت موبایل ایران و بهتر شدن شرایط نسبت به قبل خبر میدهد.
طبق آخرین آمارها در اسپیدتست، تا ماه مارس سال ۲۰۲۲، میانه جهانی سرعت دانلود اینترنت موبایل، ۲۹.۹۶ مگابیت بر ثانیه و میانه جهانی سرعت آپلود اینترنت موبایل، ۸.۷۰ مگابیتبرثانیه و تاخیر ۲۹ میلیثانیه است. در حوزه اینترنت ثابت نیز میانه جهانی سرعت دانلود، ۶۲.۵۲ مگابیت بر ثانیه و میانه جهانی سرعت آپلود ۲۶.۹۸ مگابیتبرثانیه و تاخیر ۱۰ میلیثانیه است.
همچنان اینترنت کند است!
این آمار از صعود رتبه اینترنت در حالی است که کاربران در شبکههای اجتماعی فضای مجازی به ویژه در توییتر همواره به کندی سرعت اینترنت اعتراض دارند و بهبود کیفیت اینترنت را مطالبه میکنند.
بیشتر بخوانید: چرا قیمت اینترنت گران و کیفیت آن کاهش یافته است؟
«طبق آخرین گزارش وب سایت اسپیدتست رتبه ایران در اینترنت همراه با ارتقا شش رتبهای، به عدد ۷۴ رسید. در حالیکه رتبه ایران از دی ۹۹،همواره بین عدد ۸۰ تا ۷۷ متغیر بوده است. این یعنی وزارت ارتباطات در دوره جدید سرعت را افزایش دادهاست، پس ریشه مشکل کیفیت اینترنت همراه کجاست؟»
«کاهش سرعت اینترنت…کاهش حجم بستهها… افزایش تا دسته قیمت. در روزگار متاورس، ما داریم چونه برای حجم و قیمت اینترنت میزنیم سرعت که بماند!»
«میگن قیمت اینترنت افزایش داشته تا کیفیتش بهتر بشه و سرعت بره بالا. شما کیفیت رو ببر بالا بعد پولشم بگیر. آخه کجای دنیا اول از«مصرف کننده» پول میگیرن بعد کیفیت رو بالا میبرن.»
«در عصر متاورس، سرعت اینترنت مارو به کیلوبایت بر ثانیه رسوندن.»
وزیر ارتباطات همواره بر عدم توسعه زیرساختهای اینترنتی کشور را در سالهای گذشته، تاکید دارد. او در پاسخ به سوالهایی درباره کندی اینترنت کشور، مشکل را کم بودن تعرفههای اینترنت و ناتوانی مالی اپراتوها برای تامین تجهیزات زیرساختی میداند.
اپراتورها درباره سرعت اینترنت چه میگویند؟
استدلال اصلی دولت برای افزایش تعرفههای اینترنت، توسعه و گسترش زیرساختهای شبکه بینالمللی اینترنت است. چرا که تجهیزات زیرساختها اغلب وارداتی است و برای تهیه آنها اپراتورها نیازمند درآمدهای بیشتری هستند.
اما با وجود این، هنوز تعرفههای جدید به صورت کلی اعمال نشدهاست و تاثیرگذاری قیمتها بر روی کیفیت اینترنت، به این زودی مشخص نمیشود. اما با این حال، وزیر ارتباطات خبر از صعود رتبه سرعت اینترنت موبایل ایران در جهان خبر داد. آیا افزایش سرعت اینترنت موبایل صحت دارد؟
پیگیریها از یکی از اپراتورهای کشور نشان میدهد که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و اپراتورها برای بهبود کیفیت اینترنت جلسههای مستمری را برگزار میکنند.
این اپراتور به تجارتنیوز گفت: «در این جلسات برنامههای اپراتورها برای بهبود کیفیت و سرعت اینترنت بررسی میشود. این جلسات و مطرح شدن برنامههای اپراتورها همواره وجود داشتهاست.
به عنوان مثال سایتهای بیشتری برای ظرفیت در کشور راهاندازی می شود یا مشکلات فنی کمتری به وجود میآید. طبیعتا سرعت اینترنت نیز بالاتر میرود و دسترسی کاربران بیشتر میشود . اکنون در زمینه بهبود سرعت اینترنت موبایل نیز شاخصهای زیادی برای اندازی گیری سرعت وجود دارد و نمیتوان یک متغییر را در نظر گرفت. ما سه اپراتور موبایل در کشور داریم که تمامی آنها در جلسات شرکت میکنند و همیشه در حال انجام اقداماتی برای بهبود کیفیت اینترنت هستند.»