تاریخ انتشار: ۱۲:۲۹ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱

مرز‌های شرقی کشور در چه وضعیتی است؟

از ۵ سال پیش با دستور ستاد کل نیرو‌های مسلح، تامین امنیت مرز‌های شرق کشور به ارتش سپرده شد و یگان‌های مختلف این نیرو در این مرز‌ها مستقر شدند. نیروی زمینی از همان مقطع حضور دائمی در مرز‌های کشور داشته و ماموریت حراست از مرز‌های کشور را عهده دار شده است.

اقتصاد۲۴- اقدام چند روز پیش طالبان در ایجاد جاده در مناطق مرزی و نادیده گرفتن مرز‌های دو کشور ایران و افغانستان با پاسخ جدی مرزبانی ایران روبرو شد و دیگر نیازی به دخالت ارتش نبود.
به گزارش ایسنا، از ۵ سال پیش با دستور ستاد کل نیرو‌های مسلح، تامین امنیت مرز‌های شرق کشور به ارتش سپرده شد و یگان‌های مختلف این نیرو در این مرز‌ها مستقر شدند. نیروی زمینی از همان مقطع حضور دائمی در مرز‌های کشور داشته و ماموریت حراست از مرز‌های کشور را عهده دار شده است.
چند روز گذشته تلاش طالبان برای کشیدن جاده و نادیده گرفتن خط مرزی در محدوده مرز دوغارون و ممانعت مرزبانی از اقدام طالبان موجب ایجاد تنش میان نیرو‌های مرزبانی کشورمان با طالبان شد. مرز دوغارون در اثر این تنش برای چند روزی بسته؛ اما مجددا این مرز بازگشایی شد. از زمان قدرت گیری طالبان در افغانستان تاکنون چندین بار تنش در مرز‌ها ایجاد شده است که البته این تنش‌ها نه به دلیل تهدید مرز‌ها از سوی طالبان بلکه به دلیل بی اطلاعی آن‌ها از مسائل مرزی میان دو کشور بوده است.


بیشتر بخوانید: رمزگشایی از تنش‌های مرزی طالبان با ایران/ طالب‌ها نمی‌دانند مرز چیست؟


این موضوع واکنش وزارت خارجه را نیز به همراه داشت. سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه درباره اقدام طالبان بیان کرد: «مرزداران غیور ما در مرز‌های کشور با افغانستان به خاطر اوضاع داخلی افغانستان و ناآشنایی احتمالی برخی از مأموران مرزی هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان که در مرز‌های ایران مستقر شده اند تا به امروز با خویشتن داری رفتار کرده‌اند. البته تکرار این موضوع جای نگرانی دارد و ضمن اینکه مرزداران ما مسئولیت دارند از هر گونه تردد غیرقانونی جلوگیری کنند. ما آمادگی داریم تعلیمات لازم را در خصوص نقاط مرزی و رفتار حرفه‌ای در این زمینه به مرزبانان جدید افغانستان ارائه کنیم. ما فکر می‌کنیم تکرار این موضوعات جای نگرانی دارد و این موضوع را از طرق مختلف به هیئت حاکمه سرپرستی موقت افغانستان انتقال داده ایم و امیدواریم این خویشتن داری باعث سوءبرداشت طرف مقابل نشده باشد.»
همزمان با وقوع این اخبار، ویدئو‌هایی منتسب به ارتش منتشر و بیان شد که یگان‌های زرهی در حال حرکت به سوی مرز برای مقابله با طالبان هستند در حالیکه برخی از این فیلم‌ها مربوط به ارتش ایران نبود. از سویی باید توجه داشت که نیروی زمینی به صورت شبانه روز در مرز‌های شرقی مستقر و در حال گشت زنی است برای حفظ و حراست از این مرزهاست و این حضور به این معنا نیست که طالبان در حال تهدید مرز‌های کشور است.
امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش در پیش خطبه‌های نماز جمعه در روز ۲۶ فروردین تاکید کرد: «حضور ما در مرز‌ها به معنای این نیست که خطری نظام ما را تهدید می‌کند بلکه این حضور به معنای اشراف اطلاعاتی بیشتر و آماده به کار نگهداشتن و پای در رکاب نگه داشتن نیرو‌های ما است.»
ارتش برای حراست از مرز‌ها در آمادگی کامل به سر می‌برد، اما به نظر می‌رسد این اختلاف‌ها از طریق مرزبانی و وزارت خارجه قابل حل است.

ارسال نظر