تاریخ انتشار: ۰۹:۳۸ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱

رافائل گروسی: نمی‌خواهم شکست مذاکرات احیای برجام را تصور کنم

وی تصریح کرد: «ایران ظرفیت خود را افزایش می‌دهد که فعالیت جدیدی نیست، خطوط تولید، ظرفیت‌های تولید در حال گسترش است.»

اقتصاد۲۴- رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که این نهاد همچنان در تلاش است تا پاسخ‌های روشن تهران را درباره سوالات باقی مانده مربوط به آثار اورانیوم غنی شده با منشا انسانی در سه مکان در این کشور داشته باشد.
جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از زمان کاهش تعهدات هسته‌ای تهران سعی کرده‌اند تا مجموعه‌ای از مسائل را بین خود برطرف کنند. یکی از این موارد دسترسی مجدد آژانس به ویدئو‌های دوربین‌های نظارتی در مراکز هسته‌ای در این کشور است.
رافائل ماریانو گروسی در گفتگو با آسوشیتدپرس به توانایی ایران برای غنی‌سازی اورانیوم اذعان و تاکید کرد که این کشور از سانتریفیوژ‌های پیشرفته‌تر استفاده می‌کند.
تهران اخیرا پس از حمله مشکوک منتسب به اسرائیل به یک کارگاه سانتریفیوژ، آن‌ها را به تاسیسات زیرزمینی نطنز منتقل کرده است.
گروسی گفت: «می‌گویم که این فعالیت جدید نیست. آن‌ها [ایران]سانتریفیوژ‌ها را به مکانی که حس می‌کنند امن‌تر است منتقل می‌کنند.»
وی تصریح کرد: «ایران ظرفیت خود را افزایش می‌دهد که فعالیت جدیدی نیست، خطوط تولید، ظرفیت‌های تولید در حال گسترش است.»


بیشتر بخوانید: رمزگشایی از تنش‌های مرزی طالبان با ایران/ طالب‌ها نمی‌دانند مرز چیست؟


وی بار دیگر درباره برخی از مسائل برطرف نشده بین آژانس و تهران تاکید کرد و گفت: «آنچه باید بدانیم این است که روند روشن شدن مسائل، باقی مانده است. موارد خاصی وجود دارد که برای ما چندان واضح نیست و آن‌ها [ایران]باید توضیح دهند. این موضوع ادامه دارد.»
گروسی همچنین درباره احتمال شکست مذاکرات احیای برجام گفت: «اگر مذاکرات با شکست روبرو شود، موضوعی که نمی‌خواهم آن را تصور کنم، اما یک احتمال است، پس باید با همتایان ایرانی‌ام بنشینم و دوباره موضوعات را بررسی کنیم.»
حمله روسیه به اوکراین، همراه با حمایت آمریکا و اروپا از اوکراین تنش‌ها را بین روسیه و غرب افزایش داده است، اما رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که احیای توافق هسته‌ای به نفع جهان است.
گروسی افزود: «من نمی‌توانم سناریوی ژئواستراتژیکی‌ای را تصور کنم که در آن سلاح‌های هسته‌ای بیشتر، اشاعه سلاح‌های هسته‌ای، به کسی یا هر چیزی در خاورمیانه کمک کند.»
ایران مدت‌ها است که بر صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود تاکید کرده است.
با این حال آژانس‌های اطلاعاتی ایالات متحده و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارزیابی می‌کنند که تهران تا سال ۲۰۰۳ یک برنامه هسته‌ای نظامی سازمان یافته داشته است.

منبع: یورونیوز

ارسال نظر