اقتصاد۲۴- بورس روز دوشنبه هفته اخیر از محدوده یک میلیون و ۵۲۹ هزار واحدی و روز دوشنبه آخرین روز کاری هفته به سطح یک میلیون و ۵۶۴ هزار واحد رسید. شاخص کل بورس در این هفته ۲٫۲ درصد رشد کرد.
شاخص کل هم وزن در هفتهای که گذشت نیز صعودی بود.
در هفتهای که گذشت، گروه زراعت با رشد ۲۰ درصدی پیشتاز صنایع بازار بود. پس از گروه خرده فروشی با ۱۸.۲۷ درصد، اطلاعات و ارتباطات با ۱۴.۱۰ درصد، غذایی به جز قند با ۱۳.۸۱ درصد، تامین آب و برق گاز با ۱۱.۵۳ درصد و حفاری نفت و کانی غیرفلزی با نزدیک به ۱۰ درصد رشد، قرار داشتند.
آن سوی بازار اداره بازارهای مالی، انتشار و چاپ، منسوجات، فنی مهندسی، سایر معادن و ذغال سنگ بازده منفی را ثبت کردند.
چقدر نقدینگی از بازار خارج شد؟
صنعت زراعت با ۱۵۴ میلیارد تومان بیشترین نقدینگی حقیقی را جذب کرد. بعد از آن گروه غذایی به جز قند با ۹۱ میلیارد تومان، فرآوردههای نفتی با ۷۴ میلیارد تومان، محصولات شیمیایی با ۶۳ میلیارد تومان و مواد و محصولات دارویی با ۴۲ میلیارد تومان ورود پول حقیقی در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
از چهار روز کاری هفته، دو روز شنبه با ورود پول و در سه روز یکشنبه و دوشنبه و سه شنبه با خروج پول حقیقی مواجه بودیم. در مجموع طی هفته، ۱۰۷ میلیارد تومان با میانگین روزانه ۲۱ میلیارد تومان از بازار خارج شد. ارزش معاملات خرد به متوسط روزانه ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید.
در این هفته سهام گروه کالاهای اساسی مانند غذایی و زراعتی افزایش تقاضا همراه و عمدتا صف خرید را تجربه کردند. پس از نهایی شدن مکانیزم حذف دلار ۴۲۰۰ و پرداخت یارانه مستقیم تا حدود زیادی از ریسکهای متوجه این گروه کاسته شد.
ببشتر بخوانید: ارزش سهام عدالت هر نفر چقدر شد؟
بر این اساس با حذف ۴۲۰۰ باید در انتظار رشد قیمت کالاهای اساسی بود که دولت برای جبران افزایش هزینه یارانه مستقیم پرداخت میکند. از طرفی مبالغ فروش این تولیدکنندگان رشد محسوسی خواهد داشت. این موضوع در صورتی که حاشیه سود منطقی از سمت نهاد قیمتگذاری در نظر گرفته شود میتواند جهش سودآوری شرکتهای این گروهها را به دنبال داشته باشد.
از سوی دیگر کارشناسان عقیده دارند که بورس در بلند مدت صعودی و در برابر تورم صعودی میشود.