تاریخ انتشار: ۱۱:۵۹ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۱

تایید شیوع آبله میمونی در ۱۱ کشور

به دنبال هشدار روز جمعه سازمان بهداشت جهانی درباره شناسایی ابتلا به آبله میمونی در ۱۱ کشور، دیروز علیرضا ناجی؛ رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی توضیحاتی ارائه داد.

اقتصاد۲۴- به دنبال هشدار روز جمعه سازمان بهداشت جهانی درباره شناسایی ابتلا به آبله میمونی در ۱۱ کشور، دیروز علیرضا ناجی؛ رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با تاکید بر اینکه ویروس آبله میمونی فرم‌های ژنتیکی مختلف دارد که بسته به نوع آن می‌تواند کشنده باشد، گفت: «خوشبختانه گونه‌ای که در حال حاضر بیشترین شیوع را دارد، ملایم بوده و مرگی از آن گزارش نشده است. در بریتانیا، پرتغال، اسپانیا و سایر کشور‌های اروپایی شیوع این بیماری گزارش شده و تاکنون ۶۸ مورد مرگ مشکوک از جمله ۸ مورد در انگلستان، ۲۰ مورد در پرتغال، هفت مورد در اسپانیا، ۱۳ مورد در کانادا و نیز یک مورد در ایالات متحده گزارش شده است و نکته اینجا است که سرنخ‌هایی وجود ندارد که این افراد از کجا به ویروس آبله میمون مبتلا شده‌اند.

این نگرانی وجود دارد که ویروس ممکن است به‌طور وسیع و خاموش در جامعه و احتمالا از طریق یک مسیر جدید انتقال منتشر شود.» به گفته ناجی، آبله میمون می‌تواند از طریق گاز گرفتن حیوان آلوده، تماس با خون، مایعات بدن یا زخم و ضایعات آن منتقل شود و تصور می‌شود که توسط جوندگانی مانند موش و سنجاب نیز پخش شود، اما مقامات بهداشتی هشدار داده‌اند که برخی از موارد عفونت می‌تواند از طریق تماس جنسی هم منتقل شود چنان‌که طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، بسیاری از موارد گزارش شده افرادی هستند که به عنوان همجنس گرا یا دوجنس‌گرا شناخته شده‌اند.

مسعود مردانی؛ متخصص بیماری‌های عفونی هم در گفتگو با ایلنا گفت: نگرانی در مورد این بیماری نه در مورد شدت آن بلکه در مورد سرایت سریع آن است. آبله میمونی یک بیماری شناخته شده است که از قبل نیز وجود داشته و در کشور‌های آفریقای غربی و آفریقای مرکزی نیز بروز مواردی از آن مشاهده شده بود. میزان مرگ و میر این بیماری در بدترین شرایط کمتر از ۱۰ درصد است، اما، چون شیوع آن دوباره در جهان جدید بوده و سریع نیز در حال گسترش است، نگران‌های زیادی در جهان ایجاد کرده است.


بیشتر بخوانید: آبله میمونی همه‌گیر می‌شود؟


تا امروز ۱۳۴ مورد مشکوک به این بیماری در جهان گزارش شده است که ۶۹ مورد قطعی آن در آلمان، اسپانیا، کشور‌های آفریقای غربی، بریتانیا، امریکا، کانادا و استرالیا مشاهده شده و سازمان جهانی بهداشت هم یک نشست اضطراری برای بررسی ابعاد آن گذاشته است. ویروس این بیماری از خانواده آبله است که برخی مطالعات نشان داده واکسن آبله محافظتی در برابر آن ایجاد می‌کند.

این بیماری دارای علائم بیماری عفونی ویروسی حاد است که عمدتا شبیه آنفلوآنزا است و با علائمی همچون بدن درد، سردرد، تب و سرفه همراه است که تفاوت آن با آنفلوآنزا در این است که بدن بثورات جلدی می‌زند. این بثورات ابتدا در سر و صورت، بعد تنه و در نهایت سایر اندام‌ها ظاهر می‌شوند. این بیماری ممکن است سریع از فردی به فرد دیگر منتقل شود و تماس مستقیم با بیمار و حتی از ملحفه افراد مبتلا نیز به دیگران سرایت کند. در واقع نگرانی ایجاد شده هم به دلیل شیوع سریع آن است.

از خوزستان تا تهران تحت تاثیر توده جدید

گروه اجتماعی| مدیرکل هواشناسی خوزستان ضمن هشدار بابت ورود یک توده بسیار غلیظ خاک خارجی از امروز به کشور که از سمت خوزستان وارد خواهد شد و تا تهران هم می‌رسد و ۶ استان کشور را هم در برخواهد گرفت، گفت که این توده گرد و خاک در مرز سوریه و عراق تشکیل شده و با غلظت احتمالی بسیار زیاد، علاوه بر خوزستان، استان‌های غربی کشور مانند کردستان، کرمانشاه، ایلام و سپس استان‌های مرکزی و تهران را دربر خواهد گرفت. دیروز طبق اعلام ادارات هواشناسی استان‌ها، استان‌های کردستان، یزد، هرمزگان، لرستان، کرمانشاه، تهران، اصفهان، البرز، ایلام، مرکزی، خراسان رضوی درجات متوسط تا شدید توفان‌های گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا در حد ناسالم تا خطرناک را داشتند.

 

منبع: اعتماد

ارسال نظر