تاریخ انتشار: ۱۰:۳۵ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۱
تلافی می‌کنیم

واکنش دو نماینده مجلس به احتمال تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام

قطعنامه پیشنهادی علیه ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارایه شده و قرار است امروز به رای گذاشته شود. در این میان ایران نیز برخی اقدامات را از جمله خاموش کردن دوربین‌های فراپادمانی در سایت‌های هسته‌ای به اجرا گذاشته است. اما محمدحسن آصفری، نماینده مجلس می‌گوید: «اگر شورای حکام قطعنامه شدید‌تری علیه ایران صادر کند یا پرونده فنی ایران را دستخوش مسائل امنیتی و سیاسی کند جمهوری اسلامی نیز گزینه جدید خود را روی میز می‌گذارد.»

اقتصاد۲۴- آصفری با اشاره به ارایه پیش‌نویس قطعنامه علیه ایران توسط امریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز باید بی‌طرفی خود را نشان دهد و دستخوش سیاست‌های خصمانه امریکا و رژیم صهیونیستی قرار نگیرد. ملاقاتی که آقای گروسی با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی داشت، حاکی از مشکوک بودن جلسه آژانس است.

وی در ادامه اظهار کرد: آیا این دهن‌کجی به پروتکل‌ها و توافق‌های بین‌المللی آژانس نیست که مدیر آن با نخست وزیر کشوری که بیشترین زرادخانه هسته‌ای و بمب اتم را داشته و حاضر به پیوستن به پروتکل NPT هم نیست، دیدار می‌کند؟ مدیر آژانس بین‌المللی اتمی باید حافظ منافع ملت‌های دنیا در مبارزه با سلاح‌های نامتعارف کشتار‌های جمعی باشد. امروز به جای ملاقات با نخست وزیر رژیم صهیونیستی، باید آن‌ها را بازخواست می‌کرد که چرا به NPT نمی‌پیوندند و گزارشی از فعالیت‌های هسته‌ای خود به آژانس ارایه نمی‌دهند.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ملاقات آقای گروسی با نخست‌وزیر اسراییل قبل از اجلاس شورای حکام نشان از روابط پشت پرده‌ای که آقای گروسی و رژیم صهیونیستی برای فشار بیشتر به جمهوری اسلامی ایران پیش گرفته‌اند، است. شورای حکام نباید اجازه دهد که آژانس به نهادی برای اجرای سیاست‌های خصمانه اسراییل در منطقه تبدیل شود. همیشه شاهد بودیم که هر زمان مذاکرات ما با اروپا در حال انجام است، آژانس نقش پلیس بد یا گاهی پلیس خوب را بازی می‌کند تا بتوانند فشار بیشتری را به ایران وارد کرده تا جمهوری اسلامی از حقوق مسلم خود کوتاه بیاید.

وی در ادامه تاکید کرد: شورای حکام باید به دنیا پاسخ دهد چرا بعد از اینکه جمهوری اسلامی ایران فعالیت هسته‌ای خود را کنار گذاشت و میزان اورانیوم غنی شده خود را کاهش داد، تحریم‌ها علیه ایران برداشته نشد و ایران مجبور شد فعالیت هسته‌ای خود را دنبال کند. صدور قطعنامه‌هایی که بخواهد فشار بیشتری به ایران تحمیل کند تا ایران پای میز مذاکرات کوتاه بیاید، نخ‌نما شده است. تا زمانی که تحریم‌ها علیه ایران برداشته نشود؛ مصوبه مجلس در قالب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها به قوت خود باقی است. اگر قطعنامه شدید‌تری علیه ایران صادر یا پرونده فنی ایران را دستخوش مسائل امنیتی و سیاسی خود کنند جمهوری اسلامی گزینه‌های دیگری دارد که در زمان مقرر روی میز خواهد آورد.


بیشتر بخوانید: ریسمان برجام نازک‌تر شد


اما شهریار حیدری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز معتقد است که بعید است در شورای حکام قطعنامه‌ای علیه ایران به نتیجه برسد، اما اگر این قطعنامه هم رای آورد جمهوری اسلامی ایران از برنامه هسته‌ای خود در چارچوب آژانس کوتاه نمی‌آید.

شهریار حیدری در واکنش به ارایه پیش‌نویس قطعنامه علیه ایران به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توسط امریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان گفت: ما بار‌ها به آژانس اعلام کرده‌ایم که برنامه هسته‌ای ایران کاملا شفاف است و آژانس هم این موضوع را تایید کرد. آقای گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم در ایران به این موضوع اعتراف می‌کرد که برنامه هسته‌ای ایران در چارچوب آژانس بوده و انحرافی ندارد، اما اینکه تحت لابی صهیونیستی و عربی حرف خود را عوض می‌کند، موضوع دیگری است.

وی افزود: ما بار‌ها به آژانس و آقای گروسی تذکر داده‌ایم که واقعیات گزارش را ارایه دهد و ابهام ایجاد نکند. ابهامات هم متاثر از لابی صهیونیست‌هاست. اینکه آقای گروسی به اسراییل سفر کرده ادعای جمهوری اسلامی را ثابت می‌کند که آژانس متاثر از مسائل سیاسی و نه کار‌های تخصصی و کارشناسی و راستی‌آزمایی کار می‌کند. آژانس نسبت به برنامه هسته‌ای ایران ابهام ایجاد می‌کند و این کار‌ها هم تحت لابی صهیونیستی عربی انجام می‌شود. در گذشته هم چنین ابهاماتی ایجاد کردند، اما نتیجه نگرفتند.

این نماینده مجلس تاکید کرد: واقعیتی که در فضای بین‌الملل وجود دارد، این است که جمهوری اسلامی به دنبال کسب حق طبیعی خود از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای است و این توقع مردم از مقامات و مسوولان بوده که ما از دانش هسته‌ای استفاده کنیم. ما تحت هیچ شرایطی کوتاه نمی‌آییم. وظیفه ما پیشرفت صنعت هسته‌ای در چارچوب مقررات آژانس است.

حیدری با اشاره به موضوع نشست شورای حکام گفت: روسیه اعلام کرده که پیش‌نویس قطعنامه امریکا و سه کشور اروپایی را نمی‌پذیرد. روسیه از طرف‌های برجام است منتها می‌داند که برنامه هسته‌ای ایران انحراف ندارد؛ لذا بعید است که قطعنامه به نتیجه برسد. البته اگر قطعنامه رای آورد جمهوری اسلامی از برنامه هسته‌ای در قالب آژانس کوتاه نمی‌آید.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تاکید کرد: ما در طول ۴۲ سال گذشته برای تحریم هزینه پرداخت کردیم و از تحریم هم به خودکفایی رسیدیم و پیشرفت‌های خوبی داشتیم. قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها هم دست دولت را باز گذاشته است ولی امیدواریم سه کشور اروپایی و امریکا به انصاف و عقل خود رجوع کنند که در حق ملت ایران ظلم می‌کنند و اتهاماتی به کشور ما وارد کرده‌اند که درست نیست.

منبع: ایسنا
ارسال نظر