تاریخ انتشار: ۱۲:۵۳ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۱

رونق بازار مسکن در جنوب تهران

بررسی تورم مسکن تهران در دومین ماه امسال نشان از رشد قیمت و معاملات در این ماه داشته است. تفکیک قیمت‌ها به ۲۲ منطقه تهران نشان می‌دهد مناطق پایین‌تر تهران رونق بیشتری را در این معاملات به ثبت رسانده اند.

اقتصاد۲۴- قیمت مسکن تهران در ماه دوم امسال رشدی ۶.۱ درصدی داشته و به دومین رکورد خود در بازه یک ساله رسیده است.

افزایش معاملات در این ماه نیز به گونه‌ای بوده که سه برابر ماه قبل شده است. اما بررسی مناطق ۲۲ گانه تهران در این مدت نشان می‌دهد در مناطق پایین‌تر رشد قیمت و رشد معاملات بیشتر بوده است.

بررسی رشد قیمت در ۲۲ منطقه تهران

در دومین ماه امسال بالاترین رشد قیمت را مناطق پایین‌تر داشته اند. در این میان منطقه ۱۸ و منطقه ۲۱ و منطقه ۱۹ با تورم ۱۶ درصدی به ترتیب رکورد دار‌های رشد قیمت در اردیبهشت ۱۴۰۱ بوده اند.

برآوردی دیگر نشان می‌دهد در این ماه ۷ منطقه رشد بالای ۱۰ درصد داشته اند که اغلب آن‌ها مناطق پایین نشین بوده اند. در همین رابطه اکثر مناطقی که رشد بالای ۱۰ درصد را در این مقطع داشته اند مناطق ۱۲ تا ۲۱ تهران بوده اند. در مقابل، اما ۲ منطقه افت قیمت را ثبت کرده که به ترتیب منطقه ۱ و منطقه ۲۲ بوده است.


بیشتر بخوانید: یک میلیون مسکن کجاست؟


منطقه ۱ با افتی ۱ درصدی تقریبا به ۷۴ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان رسیده که البته همچنان بیشترین قیمت در میان مناطق تهران است. در مقابل نیز منطقه ۲۰ با متوسط قیمت ۱۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان ارزان‌ترین منطقه در مناطق ۲۲ گانه تهران به شمار می‌آید.

متغیر دیگری که در معاملات بازار مسکن حائز اهمیت بوده بررسی تعداد معاملات در بازار است. این شاخص هم سو با رشد قیمت تغییرات قابل توجهی را داشته و نسبت به ماه قبل خود تقریبا ۳ برابر شده است.

طبق آمار‌های بانک مرکزی مجموع معاملات انجام شده برابر با ۱۰ هزار و ۴۹۰ فقره بوده که بیشترین تعداد معامله به سنت همیشگی در منطقه ۵ رخ داده است. چیزی در حدود هزار و ۶۸۲ معامله در این ماه.

اما بررسی رشد ماهانه معاملات به تفکیک مناطق ۲۲ گانه تهران نشان می‌دهد تقریبا این شاخص در ۱۲ منطقه تهران بیش از سه برابر شده است.

منطقه ۱۷ با رشد ۲۸۱ درصدی نسبت به ماه قبل شاهد رشد تقریبا چهار برابری تعداد معامله در اردیبهشت ۱۴۰۱ بوده که در عین حالا بالاترین رشد را نیز در میان سایر مناطق ثبت کرده است.

طبق بررسی‌های آماری افزایش معاملات در مناطق پایین‌تر سهم بیشتری داشته و می‌تواند به نوعی توضیح دهنده رشد بالاتر قیمت مسکن در این مناطق باشد.

در عین آنکه می‌تواند تغییرات بازار مسکن تهران در این ماه ریشه فصلی داشته و به سبک هر ساله (البته به جز سال ۱۴۰۰) رشد بالایی را در اردیبهشت رقم زده باشد، اما همچنان برخی تحلیل گران معتقدند سرریز‌تر شدن منابع پولی به سمت مناطق پایین‌تر می‌تواند ناشی از انتظارات منفی تورمی از سوی صاحبان سرمایه باشد. به عبارت دیگر به دلیل این که این مناطق ارزان‌تر از مناطق بالاتر بود، معامله گران به سمت مناطق پایین‌تر روی آورده و سعی دارند از این جهت دارایی خود را تداوم ببخشند؛ بنابراین رشد معاملات در نهایت منجر به رشد قیمت مسکن در این ماه شده است.

منبع: اکوایران

ارسال نظر