تاریخ انتشار: ۱۰:۵۲ - ۱۸ تير ۱۴۰۱
شغل جدید بازار مسکن که ۲۰ میلیون تومان هم درآمد دارد!

مستاجرتخلیه‌کن‌ها چگونه به جان مستاجر می‌افتند؟ +فیلم

ماجرا از یک عکس شروع شد، روی یک کیوسک‌ مخابراتی نوشته بود:« تخلیه مستاجر».دو کلمه و یک شماره تلفن. کسی از واقعی بودن این عکس خبر نداشت اما متاسفانه آنچه در تصویر می‌دیدم، واقعیت داشت.

اقتصاد۲۴- شماره تلفن روی دیوار خاموش است، اما علی- م که صاحب یک بنگاه معاملات ملکی است می‌گوید: «فعلا تلفن‌شان پخش شده و جواب نمی‌دهند. اما یکی از آنها چند روز پیش اینجا آمد و به من پیشنهاد همکاری داد. از من خواست چند صاحبخانه که با مستاجرهای خود مشکل دارند به او معرفی کنم.»

به گفته او این افراد با گرفتن بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان پول از صاحبخانه ضمانت می‌دهند که مستاجر بین یک هفته تا ۱۰ روز حتما خانه را تخلیه می‌کند. او می‌گوید:«به من گفت هر کاری از دستمان بر بیاید انجام می‌دهیم، ولی فقط کلامی و تهدید. گفت بعضی‌ها حتی به مستاجر حمله می‌کنند و او را کتک می‌زنند و می‌ترسانند ولی کار ما فقط کلامی است. داد و بیداد راه می‌اندازیم و خودمان را پسر یا یکی از اقوام صاحبخانه جا می‌زنیم. مستاجر هم بعد از چند بار مراجعه و داد و بیداد از ترس جانش خانه را خالی می‌کند.»

البته همه این افراد مثل هم نیستند، هر کدام روش مخصوص خودشان را دارند.

صاحب یکی از بنگاه‌های معاملات ملکی می‌گوید: «یکی از دوستانم می‌گفت در یکی از محلات تهران یکی از این افراد بعد از سه روز خانه خالی را تحویل صاحبخانه داده بود. فرد تخلیه کننده ، برای عاجز کردن مستاجر هر کاری که از دستش بر می‌آمده انجام داده بود. حتی به محل کار مستاجر رفته بود و داد و بیداد راه انداخته بود که کلاهبردار است. شیشه‌های خانه‌اش را شکسته بود. می‌گفتند مستاجر از ترس جان خودش و بچه‌هایش وسیله‌هایش را به خانه پدرش برده تا بتواند خانه پیدا کند و کلید را به صاحبخانه تحویل داده است. خیلی از مردم اهل هیاهو و دعوا و کتک کاری نیستند، قشر مستاجر افراد با آبرویی هستند، وقتی می‌بینند کار به این جا کشیده خودشان سریع خانه را تخلیه می‌کنند.»


بیشتر بخوانید: راهکار دولت در بازار اجاره؛ مشکل کار کجاست؟


بهادر امیر حسینی، وکیل پایه یک دادگستری اما معتقد است هرگونه تهدید مستاجر و ورود به ملک بدون حکم قضایی و یا دستور تخلیه جرم است و اگر موجری وارد این ماجرا شود به عنوان آمر موردپیگرد قانونی قرار می‌گیرد.

این وکیل دادگستری می‌گوید:«تخلیه مستاجرخلاف ستاد مصوبه ملی کروناست. طبق این مصوبه دیگر شوراهای حل اختلاف نمی‌توانند حکم تخلیه بدهند و فقط هر سال، ۲۵ درصد به مبلغ اجاره خانه اضافه می‌شود. با اینکه کرونا فروکش کرده است،‌ اما هنوز هم این مصوبه اجرا می‌شود.»

او ادامه می‌دهد: «این وسط اگر کسی بیاید بگوید من ضمانت می‌دهم که این ملک را تخلیه می کنم،‌ تعهد به نتیجه اتفاق می‌افتد. تعهد به نتیجه دادن هم خلاف قانون است. حتی وکلا هم نمی‌توانند تعهد به نتیجه بدهند،‌ چون وقتی دعوایی را به دادگاه می‌بریم قاضی و عوامل دیگر هم نقش دارند. پس وقتی می‌گوییم این خانه را تخلیه می‌کنم تعهد به نتیجه است که خلاف است.»

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر