اقتصاد۲۴- طبق اظهارات رسمی مدیران ذیربط وزارت ارشاد اسلامی این کنسرت برای برگزاری همه مجوزهای لازم را داشته ولی با وجود مجوزهای رسمی، گروهی با انجام اقداماتی موجب شدند تا این رویداد فرهنگی و هنری در مرکز خوزستان برگزار نشود.
شرح اتفاق
در اتفاق اهواز، گروهی با وانت روبروی سینما هلال این شهر تجمع کرده و طی این اقدام، با رفتاری عجیب، از ورود افرادی که به شکلی قانونی، اقدام به تهیه بلیت کرده بودند، خودداری کردند. اتفاقی که تاخیری یکساعته در برگزاری کنسرت به وجود آورد و بعد که این مشکل، به ظاهر رفع شد، پخش مداحی با صدای بلند در روبروی سالن اجرا، سبب شد تا تیم کنسرت، عملا نتوانند به اجرای برنامه بپردازند که در نهایت کنسرت سیروان خسروی در اهواز لغو شد، اما با خبرساز شدن این ماجرا مسئولان ذیربط در باره آن واکنش نشان دادند.
اطلاعیه فرمانداری اهواز در خصوص لغو کنسرت
فرمانداری اهواز اما در اطلاعیهای لغو کنسرت را تجمع و ترافیک شدید و عدم دستورالعملهای بهداشتی اعلام کرد.
در اطلاعیه فرمانداری اهواز آمده است: به علت تجمع و ترافیک شدید پیش در ورودی سینما هلال در ساعات اجرای کنسرت و به دنبال آن اعتراض رانندگان و شهروندان، پلیس راهنمایی و رانندگی خواستار تصمیم گیری در این خصوص شد.
در این اطلاعیه اعلام شد: همچنین عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی کرونا در اجرای کنسرت از دیگر موضوعاتی بود که انجام نمیشد و دانشگاه علوم پزشکی نیز مکاتباتی در این خصوص داشتند لذا با توجه به موارد ذکر شده، در صورتی که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان مکان دیگری در اهواز را با دارا بودن شرایط لازم برای برگزاری کنسرت انتخاب کند با اجرای کنسرت موافقت میشود.
در پایان این اطلاعیه آمده است: شورای تأمین شهرستان اهواز به دلایل مذکور با برگزاری کنسرت در تاریخ ۳۰ و ۳۱ تیرماه در سینما هلال موافقت نکرده و در خصوص برگزاری دیگر کنسرتها تصمیمگیری میکند.
اطلاعیه فرمانداری متقاعد کننده نبود
با وجود انتشار اطلاعیه از سوی فرمانداری اهواز، برخی مسئولان ذیربط واکنشهایی نسبت به لغو مجوز کنسرت سیروان خسروی در اهواز نشان دادند که میتوان اینگونه برداشت کرد که اطلاعیه مزبور مسئولان ذیربط را متقاعد نکرده است.
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی : شورای تامین استان مجوز را صادر کرده بود
بعد از انتشار خبر لغو کنسرت سیروان خسروی در اهواز «محمود سالاری» معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در استانها در حوزه موسیقی یا سایر برنامههای فرهنگی و هنری، شورای تامین استان تصمیم میگیرد که در آن نهادهای مختلف از جمله نیروی انتظامی عضو هستند و شورای تامین استان باید اعلام کند که آیا میتواند امنیت کنسرت یا نمایش را فراهم کند یا خیر. ممکن است شورای تامین استان اعلام کند نیروهایش به دلیل همزمانی رویدادها نمیتواند امنیت برگزاری کنسرت یا برنامه هنری را تامین کند و ما هم نمیتوانیم زور و فشار بیاوریم این کنسرت برگزار شود.
سالاری گفت: «ما مجوزهای برگزاری کنسرت در استانها را تا شورای تامین تایید نکند صادر نمیکنیم اما بعد از صدور مجوز همه باید پای آن بایستیم».
دکتر هاشمی: ادارات کل ارشاد استانها مجوز را پس از اخذ موافقت سایر دستگاهها صادر میکنند
معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در واکنش به حواشی لغو یک کنسرت در اهواز گفت: در مسئله لغو کنسرت از سوی برخی دستگاهها، صدور مجوز کنسرت مبتنی بر قانون و در نظر گرفتن ملاحظات و موافقت همه دستگاهها انجام میشود و ادارات کل ارشاد استانها مجوز را پس از اخذ موافقت سایر دستگاهها صادر میکنند.
بیشتر بخوانید: لغو کنسرت سیروان خسروی؛ خوزستان به استان خودمختار دیگری تبدیل میشود؟ +فیلم
دکتر سیدمحمد هاشمی افزود: درباره کنسرت اخیر در شهر اهواز هم روند قانونی طی شده و در صورت بروز مسائل جدید انتظار میرود همه دستگاهها ضمن هماهنگی، شفاف موضوع را با مردم در میان بگذارند. با توجه به ملاحظه شورای تامین استان مبنی بر تغییر محل برگزاری کنسرت، در صورت آمادگی و امکان برگزارکننده کنسرت در محل جدید و همچنین تغییر نظر و اعلام موافقت نهادهای ذیربط، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آمادگی کامل را برای همکاری دارد.
نماینده مجلس: برخورد سلیقهای بهویژه در استانها ناپسند است
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی هم در واکنش به لغو کنسرتهای اخیر در اهواز گفت: وزارت ارشاد پای مجوز خود برای برگزاری کنسرت در اهواز ایستاد و این اقدام ستودنیست.
مجتبی توانگر در واکنش به این اتفاق نوشت: «صدور مجوز برای رویدادهای فرهنگی هنری مثل کنسرت یا اکران فیلم از اختیارات قانونی وزارت ارشاد است و کلیه دستگاهها به ویژه استانها باید از آن تبعیت کنند. وزارت ارشاد پای مجوز خود برای برگزاری کنسرت در اهواز ایستاد و این اقدام ستودنیست. برخورد سلیقهای بهویژه در استانها ناپسند است.»
لغوز مجوز کنسرتی دیگر در اهواز
مساله لغو مجوز فقط شامل سیروان خسروی نشد و گریبان خواننده دیگری را گرفت که قرار بود در همین شهر کنسرت برگزار کند. سهراب پاکزاد قرار بود طی روزهای اول، دوم و سوم مرداد ماه در شهر اهواز کنسرت داشته باشد که بنا بر اعلام موسسه برگزار کننده این کنسرتها، اجراها لغو و مبالغ فروش بلیت به صورت خودکار به حساب افرادی که بلیت تهیه کرده اند، بازگردانده خواهد شد.
چه باید کرد؟
به هرحال مجوزی صادر شده بود و گروهی هم با برخورد سلیقهای مانع برگزاری کنسرت شدند. اینکه این افراد طبق کدام مجوز توانستند کنسرتی را که مجوز رسمی وزارت ارشاد را داشته برهم بزنند و مانع برگزاری آن شوند، برای هر مخاطبی این سوال را به وجود میآورد که آیا کنسرت مشکل داشته یا اینکه مجوزهای وزارت ارشاد پشتوانه ندارند؟ اگر کنسرتها استانداردهای وزارت فرهنگ را ندارند چگونه مجوز برگزار را میگیرند و اگر همه ضوابط را رعایت کردهاند چگونه است که گروهی میتوانند بدون هیچ واهمهای مجوزی را که دولت صادر کرده نادیده بگیرند.
این درحالی است که این مساله نخستینبار نیست که در شهرهای مختلف پیش آمده و از آنجا که واکنشهای مسئولان ذیربط به ویژه در ارشاد تاکنون به نوعی بیپاسخ و بینتیجه مانده، بیشک برای آخرین بار نخواهد بود و ممکن است در جای دیگر از کشور باز شاهد همین برخوردهای سلیقهای برخی افراد باشیم. جا دارد وزارت ارشاد یک بار برای همیشه تکلیف خود را با این مساله روشن سازد یا بیخیال ارائه مجوز جهت برگزاری این دست رویدادهای هنری باشد یا اینکه قاطعانه با این رفتارها برخورد کند.