تاریخ انتشار: ۱۱:۱۹ - ۰۸ مرداد ۱۴۰۱

کشف حفره‌های مرموز و عجیب در کف اقیانوس اطلس! +عکس

در یک اکتشاف جالب توجه، جستجوگران حفره‌های عجیب و غریبی را در عمق ۲.۶ کیلومتری اقیانوس اطلس کشف کردند که هنوز عامل ایجاد کننده آن‌ها ناشناخته باقی مانده است.

اقتصاد۲۴- کاوشگران مجموعه‌ای از حفره‌های اسرارآمیز و «کاملاً هم‌تراز» را کشف کرده‌اند که در عمق ۲.۶ کیلومتری زیر سطح اقیانوس اطلس و در کف دریا ایجاد شده‌اند، اما هیچکس هنوز نمی‌داند که این حفره‌ها چگونه و توسط چه عاملی ایجاد شده اند.

این حفره‌های عجیب توسط خدمه کشتی Okeanos Explorer اداره ملی اقیانوسی و جوی (NOAA) ایالات متحده در حین بررسی خط الراس میانی آتلانتیک، مشاهده شدند. این محدوده، منطقه‌ای عمدتا ناشناخته از بستر دریا است که بخشی از بزرگترین رشته کوه درون آبی جهان را در خود جای داده است.

در سال ۲۰۰۴ که برای اولین بار حفره‌هایی مشابه در این منطقه دیده شد، دانشمندان پیشنهاد کردند که احتمالا نوعی ارگانیسم که در رسوبات بستر دریا زندگی می‌کند، این سوراخ‌ها را ایجاد کرده است. با این همه، چون تاکنون حفره‌هایی مشابه که توسط ارگانیسم‌ها ایجاد شده باشد، در هیچ جای دنیا دیده نشده بود، این فرضیه چندان جدی گرفته نشد. به گزارش فرارو، گمانه‌زنی‌های عمومی در زیر پست صفحه فیس‌بوک NOAA نیز تاکنون نتیجه خاصی را در بر نداشته و ما شاهد طیف گسترده‌ای از نظریه‌های مختلف هستیم. از شکاف‌هایی در کف که در اثر خروج گاز ایجاد می‌شود، تا آثار زیردریایی‌هایی کاوشی که برای یافتن گنج در زیر دریا طراحی شده اند، بیگانگان و حتی ستاره‌های دریایی، بخشی از این فرضیه هاست که تاکنون ارائه شده اند.


بیشتر بخوانید: زیباترین و قیمتی ترین سنگ های دنیا را بشناسید


این معمای بی پاسخ، در کنار اسرار عجیب دیگری که در اقیانوس‌های اطراف قاره آمریکا دیده شده، روز به روز به جذابیت این مناطق برای کاوشگران می‌افزاید. در ماه می‌سال جاری بود که کاوشگران به آثار عجیب و جاده مانندی در نزدیکی هواویی برخورد کردند که به باور بسیاری جاده منتهی به شهر افسانه‌ای آتلانتیس است. اگرچه برخی دانشمندان در آن زمان گرم شدن و خنک شدن بستر دریا در فوران‌های متعدد آتشفشانی را عامل ایجاد این مسیر عجیب دانستند، اما واقعیت این بود که این فرضیه در میان کارشناسان تنها در حد یک گمان پذیرفته شد.

به هر حال محققان تا ماه سپتامبر به کاوش منطقه تحت برنامه Voyage to the Ridge ۲۰۲۲ که هدف آن ترسیم نقشه‌های صخره‌های مرجانی و زیستگاه‌های اسفنجی منطقه در کنار مطالعه دریچه‌های گرمابی منطقه و مناطق شکستگی و شکاف آن است، ادامه خواهند داد. دانشمندان امیدوارند طی این کاوش‌ها بتوانند عامل ایجاد کننده این حفره‌های مرموز را بیابند و یا حداقل نشانه‌ای از آن بدست بیاورند.

منبع: فرارو
ارسال نظر