اقتصاد۲۴- خورشها از غذاهای اصیل و پایه ثابت سفرههای غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در شهرهای مختلف ایران خورشها را به سبکها و روشهای گوناگون طبخ میکنند. خورشها معمولا با مرغ و یا گوشت تهیه میشوند و از همین جهت دارای میزان بالایی از پروتئین هستند. خورشت بامیه یکی از انواع خورشتهای خوشمزه و معروف ایرانی است. اصالت این خورشت متعلق به جنوب کشور است؛ ولی به خاطر طعم فوقالعاده و خواص زیاد بامیه تقریباً در تمام کشور طبخ میشود.
مواد لازم برای تهیه خورش بامیه با کوفته قلقلی
گوشت چرخ کرده: ۳۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
زعفران دم کرده: دو قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
غوره: نصف لیوان
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و ادویه خورشتی: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سیب زمینی پنیری به روشی خوشمزه
چکار کنیم که خورشت بامیه لزج نشود؟
۱- از خرید بامیههایی که زدگی دارند، خودداری کنید. اگر فقط یک بامیه به این صورت در خورشت باشد، خورشت شما لزج میشود.
۲- موقع پاک کردن بامیه سر آن را از انتها نزنید. باید حدود نیم سانت از سر آن باقی بماند وگرنه خورشت لزج میشود.
۳- یکی از راههایی که باعث میشود لیزی بامیه گرفته شود، این است که حتماً حدود ۲۰ دقیقه در آب کاملاً خنک خیس بخورد. حواستان باشد آب باید کاملاً سرد باشد؛ در غیر این صورت لزج میشود.
۴- اگر بامیه بیش از حد در غذا بپزد، لزج میشود؛ بنابراین بامیه را باید ۲۰ دقیقه آخر پخت به خورشت اضافه کنید. ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چطور بامیه در ۲۰ دقیقه بپزد؟
برای اینکه بامیه خوب پخته و نرم شود و در عین حال به مدت طولانی در خورشت نپزد، باید قبل از اضافه کردن به خورشت در روغن فراوان تفت داده شود. برای این منظور ۱/۳ قابلمهای را که متناسب با حجم بامیههاست، روغن بریزید. بعد بامیهها را کمکم در روغن سرخ کنید. وقتی نرم شدند، آنها را داخل صافی بریزید تا روغن اضافی آن گرفته شود. در فرآیند تفت دادن بامیهها حواستان باشد که زخمی نشوند. اگر خواستید بامیهها را فریز کنید، حتماً آنها را با روغن جامد تفت بدهید.