تاریخ انتشار: ۰۴:۳۵ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۱

طرز تهیه خورش بامیه با کوفته قلقلی

خورش بامیه یکی از انواع خوشت‌های ایرانی است که اصالت آن به جنوب کشور برمی‌گردد و از ترکیب بامیه مخصوص خورشتی همراه با گوشت، پیاز و رب گوجه فرنگی تهیه می‌شود.

اقتصاد۲۴- خورش‌ها از غذا‌های اصیل و پایه ثابت سفره‌های غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در شهر‌های مختلف ایران خورش‌ها را به سبک‌ها و روش‌های گوناگون طبخ می‌کنند. خورش‌ها معمولا با مرغ و یا گوشت تهیه می‌شوند و از همین جهت دارای میزان بالایی از پروتئین هستند. خورشت بامیه یکی از انواع خورشت‌های خوشمزه و معروف ایرانی است. اصالت این خورشت متعلق به جنوب کشور است؛ ولی به خاطر طعم فوق‌العاده و خواص زیاد بامیه تقریباً در تمام کشور طبخ می‌شود.

مواد لازم برای تهیه خورش بامیه با کوفته قلقلی

بامیه: ۳۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده: ۳۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
زعفران دم کرده: دو قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
غوره: نصف لیوان
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و ادویه خورشتی: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سیب زمینی پنیری به روشی خوشمزه

چکار کنیم که خورشت بامیه لزج نشود؟
۱- از خرید بامیه‌هایی که زدگی دارند، خودداری کنید. اگر فقط یک بامیه به این صورت در خورشت باشد، خورشت شما لزج می‌شود.
۲- موقع پاک کردن بامیه سر آن را از انتها نزنید. باید حدود نیم سانت از سر آن باقی بماند وگرنه خورشت لزج می‌شود.
۳- یکی از راه‌هایی که باعث می‌شود لیزی بامیه گرفته شود، این است که حتماً حدود ۲۰ دقیقه در آب کاملاً خنک خیس بخورد. حواستان باشد آب باید کاملاً سرد باشد؛ در غیر این صورت لزج می‌شود.
۴- اگر بامیه بیش از حد در غذا بپزد، لزج می‌شود؛ بنابراین بامیه را باید ۲۰ دقیقه آخر پخت به خورشت اضافه کنید. ممکن است این سوال برای‌تان پیش بیاید که چطور بامیه در ۲۰ دقیقه بپزد؟
برای اینکه بامیه خوب پخته و نرم شود و در عین حال به مدت طولانی در خورشت نپزد، باید قبل از اضافه کردن به خورشت در روغن فراوان تفت داده شود. برای این منظور ۱/۳ قابلمه‌ای را که متناسب با حجم بامیه‌هاست، روغن بریزید. بعد بامیه‌ها را کم‌کم در روغن سرخ کنید. وقتی نرم شدند، آن‌ها را داخل صافی بریزید تا روغن اضافی آن گرفته شود. در فرآیند تفت دادن بامیه‌ها حواستان باشد که زخمی نشوند. اگر خواستید بامیه‌ها را فریز کنید، حتماً آن‌ها را با روغن جامد تفت بدهید.

طرز تهیه خورش بامیه با کوفته قلقلی

۱ ـ برای شروع کار ابتدا گوشت چرخ کرده را داخل یک کاسه بریزید و نمک، پودر سیر و زردچوبه را به آن اضافه کنید و خوب ورز بدهید. از گوشت به اندازه یک گردوی کوچک بردارید و کوفته قلقلی درست کنید. کوفته قلقلی‌ها را نیم ساعت داخل یخچال بگذارید؛ سپس داخل یک ماهی تابه کمی روغن بریزید و صبر کنید تا روغن داغ شود؛ سپس کوفته قلقلی‌ها را داخل روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
 
۲ ـ پیاز را رنده کنید و یا به صورت خیلی ریز خرد کنید. پیاز را همراه با روغن داخل یک قابلمه بریزید و صبر کنید تا پیاز کمی نرم و سبک شود؛ سپس مقداری نمک و زردچوبه به آن بزنید.
 
۳ ـ یک دقیقه بعد رب گوجه فرنگی را به پیاز تفت داده اضافه کنید و سی ثانیه در روغن و پیاز تفت بدهید تا رنگ رب باز شود. دو لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بندید و اجازه بدهید تا محتویات قابلمه با حرارت کم به جوش بیاید.
 
۴ ـ در این مرحله کوفته قلقلی‌هایی را که از قبل آماده کرده‌اید، به قابلمه خورش اضافه کنید و درب قابلمه را بگذراید و حدود نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه زمان بدهید تا کوفته قلقلی داخل خورش بپزد و آب خورش به غلظت برسد.
 
۵ ـ بامیه‌ها را داخل ماهی تابه جداگانه همراه با روغن به مدت ده دقیقه با حرارت کم سرخ کنید؛ وقتی بامیه‌ها نرم شدند، آن‌ها را داخل صافی بریزید تا روغن اضافه‌اش خارج شود؛ سپس آن‌ها را به قابلمه خورش اضافه کنید.
 
۶ ـ ده دقیقه بعد از اینکه بامیه‌ها را داخل قابلمه خورش ریختید، غوره را همراه با زعفران دم کرده، نمک، فلفل سیاه و ادویه خورشتی به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا خورش با حرارت کم جا بیافتد.
 
۷ ـ از زمانی که بامیه را به خورش اضافه می‌کنید، نباید خورش شما بیشتر از نیم ساعت بجوشد؛ بنابراین بیست تا سی دقیقه بعد از اینکه غوره و زعفران را اضافه کردید، اجاق گاز را خاموش کنید. در صورت تمایل می‌توانید قبل از خاموش کردن اجاق گاز کمی آبغوره هم به خورش اضافه کنید. خورش بامیه با کوفته قلقلی در این مرحله آماده سرو است که می‌توانید آن را با پلوی زعفرانی میل کنید، نوش جان.
منبع: فرارو
ارسال نظر