اقتصاد۲۴- میناسادات حسینی: آخرین روز کاری بورس در هفته اخیر با افت ۸ هزار و ۱۰۴ واحدی همراه شد و شاخص بورس به یک میلیون و ۴۵۱ هزار واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن با رشد ۴۵۲ واحدی روی ۳۹۹ هزار و ۷۵ واحد قرار گرفت.
هرچند این روزها دور، دور برجام است و کاهش دوباره قیمت دلار به زیر سطح ۳۰ هزار تومان سیگنال دیگری از نهایی شدن برجام به بورس مخابره کرد، اما فارغ از اینکه آیا برجام نهایی میشود یا خیر، معاملات روز چهارشنبه بورس همراه بود با دلاریهایی که معاملات منفی را تجربه کردند و ریالیها به رنگ سبز درآمدند؛ دقیقا الگویی که برای روزگار بورس در پسابرجام متصور است.
طبق این شرایط فعلا بازار سرمایه درگیر برجام است و با انتشار هر خبر مثبت از مذاکرات شاهد فشار فروش در گروههای دلاری هستیم و در مقابل گروههای ریالی جان میگیرند.
صنایع مورد اقبال در بورس هفته اخیر
محمد غفوری، کارشناس بازار سرمایه به اقتصاد ۲۴ میگوید: بورس فعلا خبرمحور شده و در هفته اخیر گروههای ریالی و دلاری به طور مستقیم تحت تاثیر اخبار برجامی بودند.
وی ادامه داد: گروههای خودرویی، بانکی و حمل و نقل در این هفته مثبت شدند و رشد خوبی را تجربه کردند. هرچند سهامداران بزرگ با سرمایههای کلان هنوز وارد بازار نشده اند و منتظرند که ابهامات از بازار رفع شود. اگر ابهامات از بازار رفع شود قطعا شاهد افزایش تقاضا در صنایع ریالی خواهیم بود.
صنایع ریالی همچنان مورد استقبال
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، قیمت دلار در بازار آزاد کاهش داشته است، بنابراین شرکتهای دلاری محور از این ارزانی تاثیر میگیرند. از طرفی کاهش قیمت نفت باعث شده که خیلی از صنایع ما در هفته گذشته، مورد اقبال بازار نباشند.
بیشتر بخوانید: شاخص کل بورس در مسیر وین-تهران
غفوری ادامه داد: با توجه به هیجاناتی که در بازار هست، انتظار میرود سمت و سوی بازار تغییر کند، ولی بازار به سمت صنایع ریالی نمیچرخد و خریداران قوی در سمت صنایع ریالی هستند. البته هنوز سرمایه گذاران بزرگ وارد بازار نشده اند، ولی اگر ابهامات بازار و ریسک سیستماتیک از بازار برداشته شود بازار میتواند رشد خوبی را تجربه کند.
کمبود نقدینگی در بورس
این کارشناس بازار سرمایه گفت: مهمترین پارامتر بازار بورس، نقدینگی است. طبق افت شدید بورس طی یکی، دو ماه اخیر نقدینگی قوی از بازار رفته است. برای اینکه صفهای خرید بتوانند دوام بیاورند و خریدارهای قوی در بازار باشند احتیاج به نقدینگی بزرگی است.
غفوری ادامه داد: این نقدینگی در صورتی وارد بازار میشود که ورود پول حقیقی به طور مستمر در چند روز اتفاق بیفتد و چون این اتفاق رخ نداده صفهای خرید زیاد پایدار نیستند.
رشد گروه خودرویی در صورت احیای برجام
این کارشناس بازار سرمایه در مورد پیش بینی بورس روز شنبه ۲۹ مرداد ماه ۱۴۰۱ گفت: روز شنبه همه چیز بستگی به اخبار مخابره شده از برجام در دو روز مانده تا باز شدن بازار دارد. اگر این اخبار مثبت باشد میتواند روی صنایع ریالی ما تاثیر بگذارد.
به گفته غفوری، احتمالا صنعت خودرو در صورت احیای برجام رشد ۳۰ تا ۴۰ درصدی را تجربه خواهد کرد. البته در صورت احیای برجام، بعد از مدتی صنایع دلاری محور هم میتوانند مورد اقبال بازار قرار بگیرند، چون با رفع تحریمها، خیلی از شرکتهای دلاری تخفیف را از روی محصولات خود برمی دارند و میتوانیم شاهد سودآوری و حتی افزایش قیمت در صنایع دلاری باشم.