تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۱۲ شهريور ۱۴۰۱
تشدید خروج پول حقیقی از بورس؛

بورس از احیای برجام ناامید شد

معاملات اولین روز هفته سوم شهریور در حالی با رنگ قرمز به پایان رسید که اخبار برجامی دلیل اصلی این قرمزپوشی بود. سایه مجموعه اخبار و شرایطی که از عصر چهارشنبه اتفاق افتاد، امروز بر سر بورس سایه افکنده بود.

اقتصاد۲۴- اصلاح قیمت‌های کامودیتی در بازار‌های جهانی و افزایش احتمال رکود اقتصادی، فشار فروش بر نماد‌های کامودیتی محور را محتمل‌ترین سناریو کرده بود. از سوی دیگر، ایران پاسخ خود را به نامه آمریکا داد و برخلاف مقامات ایرانی که محتوای نامه را سازنده عنوان کرده بودند، مقامات آمریکایی گفته اند، این پاسخ سازنده نبوده است. همین خبر کافی بود که افزایش فشار فروش در نماد‌های برجامی قابل پیش بینی باشد. به طور کلی تمام عوامل حکم بر نزولی امروز بازار داده بودند.

شاخص کل در پایان معاملات امروز با کاهش حدود ۱۲هزار و ۵۰۰ واحدی همراه شد و تا سطح یک میلیون و ۴۲۶ هزار واحدی پایین آمد؛ نگاهی به نماد‌های اثرگذار در کاهش امروز شاخص کل نشان می‌دهد که تقریبا تمام صنایع بزرگ، روند نزولی در پیش گرفتند؛ فملی، شبندر، حکشتی، فولاد، شستا و خودرو از جمله نماد‌هایی بودند که بیش‌ترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.

شاخص هم وزن هم امروز با افت حدود ۴هزار واحدی همراه شد و تا سطح ۴۰۷ هزار واحدی کاهش پیدا کرد؛ موضوعی که نشان می‌دهد که فشار عرضه در کلیت بازار بود.

ارزش معاملات خرد امروز به حدود ۲هزار و ۷۳۷ واحد رسید تا برای چهارمین روز متوالی، ارزش معاملات خرد روزانه به زیر سطح ۳هزار میلیارد تومان کاهش پیدا کند.


بیشتر بخوانید: چشم بورس به برجام است


کاهش ارزش معاملات خرد در حالی اتفاق افتاده‌است که دوباره شاهد تشدید خروج پول حقیقی هستیم. امروز حقیقی‌های بازار حدود ۴۳۰ میلیارد تومان از بازار خارج کردند؛ به بیان دیگر، حقیقی‌ها معادل حدود ۱۶ درصد ارزش معاملات امروز، از بازار خارج کردند که نمی‌تواند نشانه مثبتی باشد.

«حکشتی» با ۳۴، «خساپا» با ۱۹ و «وبملت» با ۱۷ میلیارد تومان بیش‌ترین خروج پول حقیقی را ثبت کردند و در نقطه مقابل، «فپنتا» با ۱۷، «شپدیس» با ۹ و «کترام» با ۴ میلیارد تومان بیش‌ترین ورود پول حقیقی را تجربه کردند.

در میان صنایع هم «خودرو و ساخت قطعات» با ۵۲، «بانک‌ها و موسسات اعتباری» با ۴۶ و «حمل‌ونقل، انبارداری و ارتباطات» با ۴۵ میلیارد تومان بیش‌ترین خروج پول حقیقی را شاهد بودند. در حقیقت این صنایع، همان‌ها صنایع برجامی هستند که تحلیلگران معتقدند بیش‌ترین سود را از احیای احتمالی برجام خواهند برد؛ بنابراین به نظر می‌رسد ک با اخبار منتشر شده فعلاً برجام از دید معامله گران احیای نخواهد شد. در نقطه مقابل گروه «ماشین‌آلات و تجهیزات» و «کاشی و سرامیک» با ۲ میلیارد تومان و «استخراج سایر معادن» با یک میلیارد تومان بیش‌ترین ورود پول حقیقی را ثبت کردند.

منبع: اقتصاد آنلاین
ارسال نظر