اقتصاد۲۴- الویس پریسلی در زمان مرگش در سن ۴۲ سالگی، یکی از شناخته شدهترین هنرمندان دنیا بود. مرگ او جامعهی آمریکا را در شوک فرو برد و جیمی کارتر، رئیس جمهور وقت آمریکا در پیامی ضمن «منحصر به فرد و جایگزین ناپذیر» خواندن پریسلی، درگذشت او را ضایعهای برای کشور خود عنوان کرد.
با گذشت زمان، سؤالات زیادی پیرامون مرگ این ستارهی موسیقی مطرح شد. بزرگترین سؤالی که با گذشت این همه سال همچنان مطرح است این است که الویس پریسلی چگونه از دنیا رفت. در ادامه مروری بر ماجرای مرگ این چهره مشهور دنیای موسیقی خواهیم داشت.
زمان مرگ الویس پریسلی
الویس پریسلی ۱۶ اوت سال ۱۹۷۷ در عمارت گریس لند خود در شهر ممفیس در ایالت تنسی ِ آمریکا از دنیا رفت. پیکر او توسط نامزد آن زمانش، جینجر آلدن کشف شد. او پریسلی را در دستشویی عمارت بیهوش پیدا کرده بود. الویس به سرعت با آمبولانس به بیمارستان منتقل شد و در آنجا بود که پس از تلاشهای ناموفق پزشکان برای بازگرداندن او به زندگی، در ساعت ۳:۳۰ بعد از ظهر مرگ او به طور رسمی اعلام شد.
نحوه مرگ الویس پریسلی
حالا سؤال این است که الویس پریسلی چگونه از دنیا رفت؟ همه چیز از صبح روز ۱۶ اوت سال ۱۹۷۷ آغاز شد، زمانی که الویس به نامزد آن زمانش، جینجر آلدن گفت که میخواهد به دستشویی برود و همانجا هم مشغول مطالعه میشود. الویس به خاطر رژیم غذایی اش و مسکنهای قویای که مصرف میکرد، مدتها بود که با مشکل یبوست دست و پنجه نرم میکرد. او یک کتاب هم با خود به دستشویی برد تا با آن سرش را در آنجا گرم کند. بر اساس آنچه در کتاب خاطرات جینجر آلدن به نام «جینجر و الویس» آمده، جینجر که آن زمان هنوز نیمه خواب بود به الویس گفت که حواسش باشد در دستشویی خوابش نبرد.
الویس پریسلی در کنار نامزدش جینجر آلدن
ساعتها گذشت و جینجر که در تمام آن مدت مشغول کارهای همیشگی خود شده بود، یکباره متوجه غیبت الویس شد. این موضوع عجیب بود، چون شب همان روز قرار بود الویس برای برگزاری تور جدید کنسرت هایش در آمریکا خانه را ترک کند. اندکی پس از ساعت ۲ بعد از ظهر، جینجر شروع به گشتن خانه کرد تا اینکه متوجه شد در ِ دستشویی خانه نیمه باز است. وقتی وارد دستشویی شد، الویس را دید که روی توالت خم شده بود. جینجر در کتاب خاطرات خود در اینباره نوشته: «وقتی با این صحنه مواجه شدم، همانجا ایستاده خشکم زد. الویس طوری بود که انگار وقتی داشته از توالت استفاده میکرده، یک دفعه تمام بدنش در حالت نشسته منجمد شده بود و بعدش در همان حالت به طرف جلو افتاده بود.»
جینجر همچنین نوشته صورت الویس لکه لکه و کبود شده بود و چشم هایش به جلو خیره مانده و به رنگ خون در آمده بود. او فوراً یک آمبولانس خبر کرد که در ساعت ۲:۳۳ بعد از ظهر به عمارت گریس لند رسید. دقایقی بعد الویس را به اورژانس بیمارستان باپتیست مموریال رساندند و در آنجا پزشکان تلاشهای ناموفقی برای احیای او داشتند. در ساعت ۳:۳۰ بعد از ظهر مرگ الویس به طور رسمی اعلام شد و تا ساعتی بعد رسانههای دنیا از آن باخبر شدند.
بیشتر بخوانید: «مرشد و مارگریتا» ساخته میشود
پس از مرگ الویس، همان روز ۳ پزشک به نامهای اریک مویرهد، جری فرانسیسکو و نوئل فلوردو به کالبدشکافی جسد او پرداختند. با آنکه انجام کامل کالبدشکافی ۲ ساعتی به طول انجامید، اما فرانسیسکو در میانهی کار و بدون اجازهی همکارانش، تصمیم به اطلاع رسانی دربارهی علت مرگ الویس گرفت. او به مطبوعات گفت بر اساس نتایج اولیهی کالبدشکافی، علت مرگ الویس پریسلی، آریتمی قلب یا همان حمله قلبی بوده. فرانسیسکو همچنین در آن زمان مدعی شد هیچ نشانهای مبنی بر آنکه مصرف مواد مخدر در مرگ او دخیل بوده، وجود ندارد.
وقتی خبرنگاران از او خواستند توضیحات بیشتری در خصوص دخیل بودن یا نبودن مصرف مواد مخدر در مرگ الویس پریسلی ارائه کند، فرانسیسکو طفره رفت و مدعی شد اعلام علت دقیق مرگ وی ممکن است یک یا دو هفته، تا انجام بررسیهای آزمایشگاهی به طول انجامد. فرانسیکو همچنین گفت که در چنین مواردی احتمال دارد علت دقیق مرگ هرگز روشن نشود.
چند هفته بعد، در گزارش آزمایشات سم شناسی، علت مرگ الویس پریسلی به تأیید رسید، اما نتایج گزارش به آن سادگی نبود که فرانسیسکو مدعی شده بود. بر اساس این گزارش، مصرف مواد مخدر قطعاً در علت مرگ الویس پریسلی نقش داشته.
علت مرگ الویس پریسلی
اما علت مرگ الویس پریسلی چه بود؟ الویس پریسلی گرچه بر اثر نارسایی قلبی از دنیا رفت، اما حالا این اتفاق را حاصل سابقهی طولانی وی در سوء مصرف داروهایش میدانند.
بر اساس گزارش آزمایشات سم شناسی الویس پریسلی، که چند هفته پس از مرگ او در اوت سال ۱۹۷۷ منتشر شد، مقدار قابل توجهی داروهای کدئین، دیلائودید، پرکودان و دمرول، به اضافهی ۱۰ مادهی مسکن در خون او شناسایی شده بود. الویس اعتیادی دیرینه به تریاک و علاوه بر آن، سوء مصرف دارو داشت. او داروهای خواب آور، آنتی هیستامین، باربیتورات و ملین مصرف میکرد که آخری برای درمان یبوست ناشی از مسکنهای قویای بود که مصرف میکرد. الویس احتمالاً در لحظات آخر زندگی خود، به قدری برای اجابت مزاج تقلا کرده بود که این تلاش فشار شدیدی به قلب او وارد کرده بود، امری که به حمله قلبی انجامیده بود. اینطور که به نظر میرسد بعد از مرگ پریسلی، فرانسیسکو برای رضایت خاطر خانوادهی پریسلی آگاهانه از این جزئیات چشم پوشی کرده بود چرا که خانوادهی پریسلی در آن زمان سعی داشتند اعتیاد این ستارهی موسیقی را مخفی نگه دارند و وجه عمومی او را پس از مرگش حفظ کنند.
چند سال بعد، پزشک شخصی الویس پریسلی، دکتر جورج نیکوپولس به تجویز بیش از اندازهی دارو به تعدادی از مراجعه کنندگان سرشناس خود متهم شد. نیکوپولس در ۸ ماه آخر عمر الویس پریسلی بیش از ۱۰ هزار دوز آمفتامین، باربیتورات، مسکن، آرام بخش، خواب آور، ملین و هورمون برای او تجویز کرده بود. نیکوپولس که درمان الویس را از سال ۱۹۶۷ آغاز کرده بود، مدعی شد برای آنکه کار الویس به مصرف مواد مخدر در خیابان نکشد، این همه دارو برای او تجویز کرده بود. گرچه او از تمامی اتهاماتش تبرئه شد، اما پروانهی طبابتش برای همیشه باطل شد.