تاریخ انتشار: ۱۳:۲۵ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۱

طرح نظارت دریایی امریکایی - عربی زیر ذره‌بین تهران

آب‌های خلیج فارس صحنه قاچاق و فعالیت‌های اطلاعاتی شدیدی است که ایران را در برابر رقبای منطقه‌ای خود در شبه جزیره عربی قرار می‌دهد.

اقتصاد۲۴- متحدان امریکا به همراه نیروی دریایی این کشور در برنامه موشک‌های هدایت شونده شرکت می‌کنند.
چهارشنبه سی و یکم اوت نیروی دریایی امریکا عملیات ایران که پهپاد‌های نظارتی این کشور را در خلیج فارس هدف قرار داد، فاش کرد. تصاویر منتشر شده از سوی فرماندهی امریکا نشان می‌دهد که یک شناور پشتیبانی با پرچم ایران، یک کشتی بدون سرنشین متعلق به نیروی دریایی امریکا را که در آب‌های بین‌المللی خلیج فارس نظارت و کنترل می‌کرد، یدک می‌کشد.

تهران سعی کرده کشتی بدون سرنشین کاوشگر Saildrone را که یکی از ۱۰۰ کشتی هدایت شونده است که فرماندهی ناوگان پنجم امریکا امیدوار است در خلیج فارس و دریای سرخ مستقر کند تا توانایی‌های نظارتی خود را افزایش دهد، توقیف کند.

آب‌های خلیج فارس صحنه قاچاق و فعالیت‌های اطلاعاتی شدیدی است که ایران را در برابر رقبای منطقه‌ای خود در شبه جزیره عربی قرار می‌دهد.

با وجود هر گونه امتیازی که ممکن است دولت بایدن برای تحقق توافق هسته‌ای جدید با ایران بدهد، به نظر نمی‌رسد که این چشم انداز تلاش‌های پنتاگون را برای حفظ برنامه‌های امنیتی خود در منطقه کاهش دهد. بنا بر اظهارات معاون دریاسالار برد کوپر امریکا در حال همکاری نزدیک با بحرین، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و اسرائیل برای ایجاد برنامه‌ای موازی با سرمایه گذاری در زمینه دفاع هوایی کشور‌های عضو پیمان ابراهیم است.


بیشتر بخوانید: نگاهی به همه موانع موجود پیش روی توافق هسته‌ای


منابع مالی امریکا در نظر دارد برای ساختار دفاع هوایی کشور‌هایی که از سوی ایران تهدید می‌شوند، کمک کند. برنامه رصد دریایی نیز برنامه‌ای مشابه این خواهد بود، اما با این هدف که آنچه را که در خلیج فارس می‌گذرد بهتر رصد کند.

به نقل از وال استریت ژورنال تحلیلگران دفاعی که توانستند از تأسیسات ناوگان پنجم در بحرین بازدید کنند، معتقدند که احتمال تجهیز آن‌ها به سامانه‌های تسلیحاتی در آینده نزدیک وجود دارد.

ایران نیز در حال استقرار امکانات زیادی در آب‌های خلیج فارس برای پاسخ به رقبای منطقه‌ای خود است. تنگه هرمز یک مسیر ترانزیتی برای کشتی‌های باری ایرانی است که مقصد بسیاری از آن‌ها گاهی یمن است. به عنوان بخشی از حمایتش از شورشیان حوثی، مسیر دریایی برای ایران برای تامین نیاز شورشیان ضروری بود.

از آغاز جنگ یمن رهگیری کشتی‌های با پرچم ایران با تجهیزات نظامی چند برابر شده است. حتی با امضای آتش‌بس بین نیرو‌های دولتی و شورشیان، کشتی‌های باری از ایران به روال خود ادامه دادند.

برنامه جدید امریکا مقابله با حملات پهپاد‌های ایرانی است که متهم شده اند مسبب بمب گذاری کشتی‌های تجاری اسرائیلی اند که باعث کشته شدن دو نفر در سال ۲۰۲۱ شد.

منبع: آتالایار / دیپلماسی ایرانی

ارسال نظر