تاریخ انتشار: ۱۰:۰۴ - ۰۸ مهر ۱۴۰۱
احمد اشتیاقی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ تأکید کرد

دلیل ریزش بورس در سیاست های دولت است /تجمعات تا امروز تأثیری بر بورس نداشته است

یک کارشناس بورس گفت: ریزش بورس در روز‌های اخیر به دلایل کهنه ای، چون ادامه دخالت دولت در بورس، افزایش قیمت دلار، اخبار ضدونقیض ازبرجام، فروش نامتوازن اوراق، افزایش نرخ بهره بین بانکی است و تجمعات اعتراضی مردم تا امروز نقشی بر اُفت بورس نداشته است.

اقتصاد۲۴- مریم بهنام راد- شاید تجمعات چند روز اخیر مردم که با آشوب نیز همراه شده، تحریک منفی بازار‌های کشور برای اقتصاد و معیشت مردم را به همراه داشته باشد، اما نباید فراموش کرد که بازار سرمایه مدت هاست بدون حمایت دولت روز‌های سختی را می‌گذراند.

در حالی که از نیمه مرداد۱۳۹۹ سقوط بورس آغاز شد و با گذشت بیش از دو سال هنوزهم این روند ادامه دارد، با این حال برخی علت ریزش بازار در روز‌های اخیر را اعتراضات اخیر می‌دانند.

در این رابطه احمد اشتیاقی کارشناس بازار سرمایه با بیان این مطلب در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: هرچند رابطه مستقیمی میان امنیت و حضور سرمایه در اقتصاد و بازار‌های مختلف وجود دارد و در بعد خارجی و داخلی، امنیت حاکم می‌تواند حضور سرمایه‌گذاران در اقتصاد و بازار سرمایه را تضمین کند.

اشتیاقی تصریح داشت:اما ریزش بورس در روز‌های اخیر به دلیل ادامه دخالت دولت در بورس، افزایش قیمت دلار، اخبار ضدونقیض ازبرجام، فروش نامتوازن اوراق، افزایش نرخ بهره بین بانکی است و تجمعات اعتراضی مردم تا امروز نقشی بر اُفت بورس نداشته است.

وی تأکید داشت: بیش از یک هفته از روند نزولی بازار سرمایه می‌گذرد و سهام‌های مختلف در این بازار با اُفت قیمتی مواجه شده اند که این ریزش‌ها در ابتدا به دلیل دست انداز‌های ایجاد شده در مسیر فعالیت بورس است و در مرحله بعد بی اعتمادی سهامداران به وضعیت موجود در بازار است.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه؛ بازدهی ۶ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۱ ناامیدکننده و در حد صفر بود و در این مدت سهامداران در بازار به امید بهبود وضعیت و در انتظار خبر‌های خوش برجامی بودند.


بیشتربخوانید:شیوه فعلی بازارگردانی در بورس کارآمد نیست/مشکلات ورود نقدشوندگی به بازار سرمایه چیست؟


اشتیاقی با اشاره به اینکه بورس ریسک پذیری بالایی دارد و با هر تحرک داخلی و خارجی دستخوش تغییر خواهدشد، گفت: ارزش معاملات طی روز‌های اخیر در این بازار بسیارکاهش یافته و پیش‌بینی می‌شود با توجه به شرایط موجود در هفته آینده بازار کم حجم و کم رمق باشد و ارزش معاملات نیز همچنان به روند نزولی خود ادامه بدهد.

به اعتقاد این کارشناس بازار سرمایه؛ سال‌ها است فضای اقتصادی کشور کارکرد درستی ندارند. این عدم‌کارآیی دلیلی بر گسترش بازار‌های سفته بازی و دلالی شده که در نتیجه باعث‌شده شرایط بازار‌های مولدی همچون بازار سرمایه، تضعیف و تشکیل سرمایه در این بازار‌های ثابت متوقف شود.

وی تصریح داشت: در نتیجه ایجاد چنین فضایی این رویه عامل کند‌شدن سرعت توسعه و کاهش سطح ثروت در کشور به موجب تضعیف بازار‌های مولدی، چون بازار سرمایه شده است.

اشتیاقی تأکید کرد: سال هاست اثر تحریم در وضعیت اقتصادی امروز کشور به گونه‌ای تأثیر گذار بوده که بخش زیادی از فعالیت‌های اقتصادی کشور را تحت پوشش قرار داده، اما قطعاً یکی از ضربه‌های مهلک بر بدنه نحیف اقتصاد به ویژه بازارسرمایه، از داخل کشور و از عدم‌برنامه مشخص نظام سیاست گذار است.

این کارشناس بورس ادامه داد: بازار بورس شرایط خوبی ندارد، اما با ادامه وضعیت موجود احتمال ریزش بیشتر ارزش سهام‌ها و در نتیجه خروج سرمایه از این بازار وجود دارد چراکه سیاست دولت‌ها از هر تجمع اعتراضی مردم برای بورس مخرب‌تر است.

ارسال نظر