تاریخ انتشار: ۱۵:۵۳ - ۲۰ مهر ۱۴۰۱

بزرگترین اعتراضات تاریخ

برخی از بزرگترین اعتراضات تاریخ در تغییر قوانین ناعادلانه، پاسخگویی دولت‌ها و موارد دیگر تعیین کننده بوده است. برخی از اعتراضات، مردم زیادی را به خیابان‌ها کشانده است که به نقطه عطفی در تاریخ جهان تبدیل شده اند. در حالی که بسیاری از اعتراض‌های بزرگ همیشه به اهداف خود نمی‌رسند، اما اثری در جامعه بر جای می‌گذارند که اغلب الهام‌بخش تظاهرات‌های دیگر در دهه‌های مختلف در سراسر جهان هستند. در این گزارش تصویری عکس‌هایی از بزرگترین اعتراضات تاریخ را ببینید.
اعتراضات دانشجویی-کارگری مه ۱۹۶۸ فرانسه، اعتراضاتی که فرانسه را در ماه می ۱۹۶۸ به بن بست کشاند و نقطه عطفی برای این کشور شد. ریچارد وینن، استاد تاریخ در کینگز کالج لندن، مدعی است که اهداف اعتراض به سختی قابل تعریف است. این اعتراضات به مدت ۴ هفته در فرانسه شکل گرفت. خیزشی که از اعتراض یک گروه دانشجویی شروع شده بود، میلیون‌ها نفر از مردم شهرنشین فرانسه را به میدان مبارزه کشاند.
در ۲۲ آوریل، که روز زمین نامگذاری شده است، بیش از ۲۰ میلیون نفر در ده‌ها هزار نفر در سراسر ایالات متحده به خیابان‌ها آمدند.
اعتراضات ۱۹۶۸ متشکل از تشدید درگیری‌های اجتماعی که بیشتر در مبارزه با نخبگان بوروکراتیک و نظامی تبلور می‌یافت، که پاسخ آن‌ها نیز با تشدید سرکوب سیاسی همراه بود. این اعتراضات علیه امپریالیسم، نژادپرستی، سرمایه‌داری و فمینیسم و همچنین حمایت از حقوق مدنی و سیاسی شکل گرفت. مهم‌ترین تجلی این رخداد در اعتراضات می ۱۹۶۸ فرانسه دیده شد. این اعتراضات دانشجویان با ۱۰ میلیون کارگر بدون رهبر همراه شد،حکومت‌های سرکوب گر بااقدامات گسترده پلیس، تیراندازی، اعدام و حتی کشتار منجر به تقابل‌های اجتماعی در مکزیک، برزیل، اسپانیا، لهستان، چکسلواکی و چین شدند. در برلین غربی، رم، لندن، پاریس، ایتالیا، بسیاری از شهرهای آمریکایی و آرژانتین سندیکاهای کارگری و دانشجویان، نقش اصلی را بازی می‌کردند و همچنین از نظر سیاسی سرکوب می‌شدند.
دانشجویان پکن در ۱۵ آوریل سال ۱۹۸۹ تظاهرات گسترده‌ای را به مدت ۶ هفته آغاز کردند. این اعتراضات علیه فساد سیاسی، تورم و اصلاحات اقتصادی چین صورت گرفت. شش هفته تظاهرات با نقطه کانونی در میدان تیان آن من دنبال شد. به گفته عفو بین الملل، در پایان ماه مه، حکومت نظامی وضع شد. تظاهرات به حدود ۴۰۰ شهر گسترش یافت. حدود ۳۰۰ هزار سرباز به میدان تیان‌آن‌من فرستاده شدند، جایی که بیش از یک میلیون نفر در آن تجمع کرده بودند. در ۳ ژوئن ۱۹۸۹، در حالی که معترضان سعی در متوقف کردن آن‌ها داشتند، ارتش وارد عمل شد. بر اساس گزارش نشنال جئوگرافیک، تعداد رسمی کشته‌شدگان حدود ۳۰۰ نفر اعلام شد، اما بلافاصله پس از آن، اعلامیه‌هایی منتشر شد که ادعا می‌کرد حدود ۳۰۰۰ نفر کشته شده‌اند. با گذشت سه دهه این اعتراضات همچنان سانسور می‌شود.
در سال ۲۰۲۰ در بحبوحه شیوع ویروس کرونا کشته شدن یک مرد سیاهپوست بدست پلیس آمریکا موجی از اعتراضات را به راه انداخت. این رخداد در ۲۵ می در مینیاپولیس به وقوع پیوست و میلیون ها نفر را به میدان اعتراضات کشاند. این تجمعات اعتراضی در ۳۰ شهر آمریکا با شعارهای "زندگی سیاهان مهم است" و "نمی توانم نفس بکشم" ادامه پیدا کرد. پلیس آمریکا به مدت ۹ دقیقه زانوی خود را روی گلوی جورج فلوید مرد سیاهپوست آمریکایی قرار داد و او را خفه کرد. ۴۸ ساعت بعد از مرگ جورج فلوید هزاران نفر به خیابان های آمریکا ریختند. یک هفته بعد این اعتراضات به ۷۵ شهر آمریکا رسید. در این اعتراضات ۴ هزار نفر دستگیر شدند. به گزارش سی ان ان در جریان این تظاهرات دونالد ترامپ دستور مداخله ارتش را صادر کرد.
بر اساس گزارش هافینگتون پست در ۱۵ فوریه ۲۰۰۳، میلیون‌ها نفر در بیش از ۶۰۰ شهر علیه برنامه‌های جورج دبلیو بوش رئیس جمهور ایالات متحده به خاطر حمله به عراق راهپیمایی کردند. تنها در رم ۳ میلیون نفر در این تظاهرات شرکت کردند. اما چند هفته بعد، حمله به عراق آغاز شد.
راهپیمایی میلیونی ۲۰۱۷ زنان . یک روز پس از تحلیف دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا تظاهرات گسترده ای علیه سیاست های ترامپ شکل گرفت. این اعتراضات با هدف حمایت از حقوق زنان، اصلاح قوانین مهاجرت و توجه به نابرابری‌های نژادی، مسائل کارگری و مشکلات زیست‌محیطی صورت گرفت.این تظاهرات از واشنگتن دی سی آغاز شد و به تدریج به شهرهای دیگر رسید.
اعتراض ۲۰۲۰ کشاورزان هند؛ در سال ۲۰۲۰ میلادی ۲۵۰ میلیون نفر از کشاورزان هند علیه سه قانون موقت برای کشاورزان که به تصویب پارلمان هند در آمده بود به خیابان ها ریختند. این قوانین شامل قانون ترویج و تسهیل تجارت محصولات کشاورزی، قانون قیمت گذاری خدمات کشاورزی و اصلاحیه قانون کالاهای اساسی بود و در ۲۸ سپتامبر نیز اجرایی شد. این اعتراضات ۷۰ کشته و خودکشی ۴ نفر را به همراه داشت. دادگاه عالی هند در ژانویه ۲۰۲۱ اجرای «قوانین مزرعه» را متوقف کرد. رهبران کشاورزان از دستور توقف که در حال اجرا است استقبال کردند. در ۲۶ ژانویه ۲۰۲۱، روز جمهوری هند، ده‌ها هزار کشاورز با کاروان بزرگی از تراکتورها رژه رفتند و وارد دهلی شدند. معترضان از مسیرهایی که توسط پلیس دهلی از قبل تعیین شده بود، منحرف شدند و منجر به خشونت و درگیری با پلیس شد. بعداً معترضان به قلعه سرخ رسیده و پرچم‌های اتحادیه کشاورزان و بیرق‌های مذهبی را بر بالای برج قلعه سرخ نصب کردند. در ۱۹ نوامبر ۲۰۲۱ دولت محلی تصمیم به لغو لوایح ارائه شده ایالتی گرفت و سپس هر دو مجلس در تاریخ ۲۹ نوامبر لایحه «قوانین مزرعه» را تصویب کردند.
منبع: جامعه24
ارسال نظر