اقتصاد۲۴- مشاهدات از بازار ارز نشان میدهد که در روز چهارشنبه، دلار نتوانست کانال ۳۳ هزار تومانی را فتح کند و بعد از درجا زدن در محدوده ۳۲ هزار و ۶۳۰ تا ۳۲ هزار و ۷۰۰ تومان در نهایت با نرخ ۳۲ هزار و ۶۶۰ تومان بسته شد. خبرهای رسیده از بازار نشان میدهد که الگوی عرضه دلار از سوی بازارساز در بازار چهارشنبه نیز تکرار شده است. از سوی دیگر، به دلیل اینترنت محدود و بسته شدن راسته فردوسی، سمت تقاضا نیز کمرونق بوده است. اما بهطور کلی، مشاهدات نشان میدهد که تمایل بازار به سمت بالابردن قیمتها و ورود به کانال قیمتی بالاتر است، اما سیاستگذار قدرتنمایی کرده و با عرضه قوی، تقاضاها را پاسخ داده و مانع افزایش قیمت شده است.
بررسی روند قیمتی دلار از ابتدای هفته نشان میدهد که در روز شنبه دلار در محدوده ۳۲ هزار و ۷۰۰ تومان خرید و فروش شد. پس از آن در دو روز یکشنبه و دوشنبه روند کاهشی شده و قیمت این ارز به ۳۲ هزار و ۲۷۰ تومان رسیده است. اما در میانه هفته قیمت دلار اوج گرفت و در یک روز ۴۸۰ تومان افزایش یافت و به رقم ۳۲ هزار و ۷۵۰ تومان رسید. اما مجددا چهارشنبه با کاهش قیمت مواجه شد و به نسبت نخستین روز هفته ۴۰ تومان و نسبت به بیشترین قیمت دلار در هفته که در روز سهشنبه رقم خورد، ۹۰ تومان کاهش را ثبت کرد. در نتیجه میتوان گفت که در هفته گذشته حرکت قیمت دلار زیگزاگی بوده است.
بیشتر بخوانید: قیمت دلار، قیمت یورو و قیمت پوند امروز پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱ + جدول
ناکامی سکه در فتح ۱۵ میلیون تومان
چهارشنبه ۲۰ مهرماه، با کاهش جزئی قیمت دلار قیمت سکه نیز نتوانست کانال ۱۵ میلیون تومانی را فتح کند. معاملات بازار سکه در روز چهارشنبه نشان میدهد که قیمت سکه ۲۰ هزار تومان به نسبت سهشنبه کاهش داشت و به قیمت ۱۴ میلیون و ۹۳۰ تومان رسید. معاملهگران بازار سکه معتقد بودند در صورتیکه قیمت دلار مرز مقاومتی ۳۲ هزار و ۸۰۰ تومان را رد کند، احتمالا قیمت سکه نیز با افزایش مواجه خواهد شد. اما دلار قدرت کافی برای شکستن مقاومت مذکور را نداشت و از طرفی اونس جهانی نیز تغییر قابل ملاحظهای نداشت. به این ترتیب قیمت سکه تقریبا در دو روز متوالی در مرز ۱۵ میلیون تومان ایستاد. قیمت سکه متاثر از قیمت اونس طلا و قیمت ارز در بازار آزاد است. البته معاملهگران به تجربه میدانند که تغییرات قیمت سکه از قیمت ارز بیشتر از قیمت اونس طلا متاثر است.