تاریخ انتشار: ۱۰:۰۱ - ۲۸ مهر ۱۴۰۱

نقدشوندگی بازار سرمایه افزایش می‌یابد؟

افزایش نقدشوندگی بازار در حالی در دست بازیگران بازار است که برای این منظور می بایست تعداد آنها افزایش یابد. بدین منظور باید ابزاری (مثل فروش استقراضی) در اختیار داشت که فعالان بازار سرمایه حتی در منفی‌های بازار هم بتوانند بازدهی کسب کنند.

اقتصاد۲۴- نگرانی بابت احتمال تشدید رکود در بازار سرمایه و تداوم منفی‌های این بازار، باعث شده مدام شاهد خروج نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سرمایه باشیم.

مسیح زرگر خرازی کارشناس بازار سرمایه در این خصوص بیان کرد: به هر حال بازار سرمایه آینه‌ای از ریسک‌های موجود در اقتصاد کشور است؛ بنابراین وقتی در مورد آینده بازار سرمایه صحبت می‌کنیم، باید چند ریسک مهم ارزیابی شده و باقی شرایط ثابت در نظر گرفته شود. بعنوان مثال برخی ناآرامی‌های اجتماعی چشم انداز سرمایه گذاری در بازار سرمایه را تیره و تار می‌کند و می‌تواند به بزرگ‌ترین ریسک بازار تبدیل شود. از سوی دیگر، وضعیت سایر متغیر‌ها و ریسک‌های بازار به گونه‌ای است که از شدت منفی‌های بازار کاسته شده است. اما آنچه مانع تغییر روند بازار سرمایه شده، کمبود نقدینگی است و مادامی که سرمایه گذاران نسبت به آینده سیاسی اطمینان خاطر نداشته باشند، نقدینگی وارد این بازار نخواهد شد. با فرض کلیه شرایط بازار سرمایه ما کاملا ارزنده است؛ مشروط بر آنکه ریسک‌های سیاسی داخلی برطرف شود.

وی اضافه کرد: عده‌ای بر این باور هستند که تا پایان دوره اول ریاست جمهوری، وضعیت رکودی در بازار سرمایه ادامه داشته و این بازار حرکت نخواهد کرد. اما شخصا معتقدم رئیس جمهور، رابین هود اقتصادی نیست و در میان مدت توان سرکوب نرخ ارز و قیمت گذاری دستوری و... را نخواهد داشت. کما اینکه همین حالا هم نرخ ارز شیب افزایشی داشته و عبور دلار از محدوده ۳۳ هزار تومان، سیگنال دلار ۴۰ هزار تومانی در ماه‌های آینده است. بازار سرمایه، بازاری است که فنر آن در چند ماه اخیر فشرده شده و اگر سایه ریسک‌های سیاسی کلا از سر بازار سرمایه ما برداشته شود، بازار سرمایه پتانسیل جهش و غافلگیر کردن مجدد سرمایه گذاران را خواهد داشت.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به نقدشوندگی پایین بسیاری از سهم‌های بازار گفت: نقدشوندگی پایین، معضلی است که اکثر فعالان بازار سرمایه با آن دست به گریبان اند و بجز چند نماد بزرگ گروه پتروشیمی و فولادی و پالایشی، سایر سهم‌ها نقدشوندگی پایینی داشته و سهامداران آن‌ها از چرخه نقدشوندگی خارج شده اند. برای افزایش نقدشوندگی بازار تنها راه حل افزایش تعداد بازیگران بازار است. بدین منظور باید ابزاری (مثل فروش استقراضی) در اختیار داشت که فعالان بازار سرمایه حتی در منفی‌های بازار هم بتوانند بازدهی کسب کنند. ابزار‌های فعلی عمدتا اختیار خرید هستند و سررسید محدودی دارند. سررسید ۶ ماهه یا یک ساله می‌تواند در افزایش جذابیت این ابزار موثر باشد.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)

ارسال نظر