تاریخ انتشار: ۰۹:۱۳ - ۰۷ آبان ۱۴۰۱
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ تشریح شد

معامله گران بورس از محدودیت‌های اینترنتی چه آسیب‌هایی می‌بینند؟ / بلاتکلیفی سبدگردان‌ها در فضای بدون اینترنت

کارشناسان بر این باورند که محدودیت‌ها و مسدود شدن فضای اینترنت، بخش اقتصادی که در این بین بازار سرمایه کشور از آن مسثتنی نیست را به مراتب از آگاه شدن عموم افراد نسبت به مسائل بورسی و تحلیل‌های صنایع این بازار محروم کرده و این اختلال‌های اینترنتی مانع از دسترسی سرمایه‌گذاران به اطلاعات شده است.

اقتصاد۲۴حدود دو ماه است که مردم سراسر کشوردر روز‌هایی که اینترنت به بخش جدانشدنی از زندگی افراد جامعه تبدیل شده با محدودیت‌های شدید اینترنتی مواجه شده اند و این موضوع تمامی ابعاد و حوزه‌های موجود در جامعه را به خود مشغول کرده است.

مهشید داداش زاده، تحلیلگر و مدرس بازار سرمایه درمورد ارزیابی خود از تأثیر محدودیت‌های اینترنت بر بورس ایران را چنین  به اقتصاد ۲۴ گفت: در حال حاضر نمی‌توان اظهارنظر که باعث روند مثبت و یا منفی در بورس شده است، اما اینکه به لحاظ روانی تأثیر گذاشته است که می‌توان تأیید کرد، چون بسیاری از گروه‌ها و جلساتی که در زمان کرونا برای مشتری‌های حقوقی، سبدگردان‌ها، کارگزاری‌ها، شرکت‌های مشاور سرمایه‌گذاری و ... به‌صورت آنلاین و برخط شده بود نتوانستند جلسات خود را برگزار کنند حتی برای بسیاری از سبدگردان‌ها و کارگزاری‌ها دسترسی به تلگرام برای ارائه خدمات محدود شده است.

داداش زاده در پاسخ به این پرسش که محدودیت اینترنت می‌تواند تأثیری بر روند انجام معاملات بگذارد، گفت: یکی از مشکلاتی که این موضوع به وجود می‌آورد دسترسی سخت به اطلاعات است، چون بسیاری از کاربران از شبکه‌های اجتماعی تلگرام و اینستاگرام استفاده می‌کردند هم به خاطر اینکه فضای آن‌ها User Friendly و با امنیت بالایی است و هم اینکه مدت طولانی است که در آنجا فعال هستند، به‌طور مثال کانال‌های بورسی را داریم که از زمان تأسیس تلگرام شروع به کار کرده‌اند، اما در حال حاضر به خاطر اینگونه محدودیت‌ها دسترسی به بسیاری از اطلاعات از جمله چارت‌ها و تحلیل‌های بنیادی برای مخاطبانشان سخت و دشوار شده است البته تلگرام از مدت‌ها قبل فیلتر بود، ولی تشدید فیلتر‌ها باعث شد همین دسترسی نیز بسیار به‌سختی صورت پذیرد.


بیشتربخوانید:عقبگرد بورس از سنگر ۷ماهه


وی ادامه داد: البته مخاطبان می‌توانند از سایت کدال گزارشات را پیگیری کنند، اما دیگر به چارت‌ها و تحلیل‌های بنیادی دسترسی ندارند، چون بسیاری از تحلیلگران در تلگرام و اینستاگرام فعال هستند بنابراین تاحدودی شرایط و دسترسی به اطلاعات و تحلیل‌ها سخت شده است و درصورت تداوم محدودیت‌های اینترنت اگر قرار باشد بستری را در پیامرسان‌های داخلی فراهم کنیم و اطلاعات را به آنجا انتقال دهیم طبق نظرسنجی که انجام داده‌ام تقریبا ۸۶ درصد مخاطبان مخالف نصب چنین اپلیکیشن‌هایی بودند.

این تحلیلگر بازار سرمایه ادامه داد: البته در شرایط فعلی که اینترنت داخلی شده است هرفردی می‌تواند به راحتی در سایت TSETMC جستجو و معاملات را مشاهده کند همچنین سایت کارگزاری‌ها و معاملات آنلاین نیز همه فعال هستند. اما در سرعت معاملات بورس به ویژه معامله گرانی که در کریپتوکارنسی‌ها و جفت ارز‌ها فعال هستند بسیار اثر منفی دارد و حتی از جانب معامله گران گزارش شده به دلیل اینکه در هنگام معامله در جفت ارز‌ها یا کریپتو کارنسی‌ها نتوانستند به موقع حد زیان خود را فعال کنند، این امر باعث زیان سنگین بسیاری از معامله گران شد.

این مدرس بازار سرمایه افزود: بسیاری از مدرسان آموزشی برای حل تمرین‌های بنیادی و تکنیکال و ارسال ویدیو‌های آموزشی نیز در تلگرام فعال هستند و از این حیث از زمان اعمال محدودیت‌های اینترنت تشکیل کلاس‌های آنلاین بسیار به سختی صورت می‌گیرد و حتی برگزار نمی‌شود، چون امکان ارسال تمرین‌ها وجود ندارد ضمن آنکه بسیاری از فعالان نیز از بعد آموزش در اینستاگرام فعال هستند که همچنان به دلیل کندی سرعت اینترنت امکان آپلود شدن فایل‌های ویدیویی عملا وجود ندارد.

به گفته این فعال بازار سرمایه؛ محدودیت‌های اینترنت دسترسی به سایت‌های خارجی مانند تریدینگ ویو برای مشاهده نمودار‌های نفت، مس و به‌طور کلی کامودیتی‌ها جفت ارز‌ها و کریپتوکارنسی‌ها مشکل ساز شده که در حال حاضر این مورد رفع نشده است و سرعت دسترسی به اطلاعات بسیار کاهش یافته است.

ارسال نظر