تاریخ انتشار: ۱۲:۵۴ - ۲۰ آبان ۱۴۰۱
ناسا: «گاز متان روی کوه زباله تهران»؛ شهرداری: «ناسا دروغ می‌گوید»

فیلم/ واکنش عجیب مدیران به انتشار گاز متان در تهران

ناسا بعد از جمع آوری و تحلیل داده‌های ماهواره ای، تصاویر ۵۰ نقطه جهان - از جمله در خود امریکا - را منتشر کرده است که منبع انتشار گاز خطرناک متان هستند. آرادکوه یکی از این نقاط است، ولی از بین این ۵۰ نقطه، تنها مسوولان ایرانی هستند که مستندات و تصاویر ناسا را انکار کرده اند!

اقتصاد۲۴- ناسا سوم آبان ماه امسال گزاشی علمی منتشر و ۵۰ کانون انتشار گاز متان را در جهان معرفی کرد. یکی از این کانون‌ها مرکز دفن زباله آرادکوه در جنوب تهران است. از ابتدای انتشار نتایج این تحقیق علمی، مدیران سازمان حفاظت محیط زیست، مدیران سازمان پسماند و شهردار تهران اظهارنظر‌های قابل تاملی مطرح کردند.

تکذیب و انکار واکنش‌ها در قبال گزارش علمی ناسا بود. حتی زاکانی شهردار تهران ناسا را دروغگو خطاب کرد. سازمان حفاظت محیط زیست هم درصدد انکار این داده‌های علمی برآمده و پیام جوهرچی مدیر گروه پسماند این سازمان اطلاعات ناسا را مشکوک دانسته و ادعا کرد باید این اطلاعات بررسی شود هر چند او توضیح نداده که راستی آزمایی این اطلاعات را قرار است با چه ابزار و تجهیزاتی انجام دهد. 

همچنین عزیزی مدیرعامل سازمان پسماند تهران هم ادعا کرد این تنها یک گزارش خبری است و هنوز به صورت مکتوب به آن‌ها اطلاع داده نشده است. این مدیر شهرداری تهران توضیح نداده که دقیقا توقع دارد چه کسی و از چه ارگانی با او در این باره نامه نگاری کند؟ آیا مقصود او این است که ناسا باید ابن گزارش علمی را به دفتر او می‌فرستاد؟ عزیزی همچنین ادعا کرد ما در آرادکوه اقدامی انجام ندادیم که باعث انتشار گاز متان شود. این اظهار نظر درحالی صورت می‌گیرد که همه می‌دانند زباله های‌تر منبع مهم انتشار گاز متان است که هنوز استحصال استاندارد آن در آرادکوه صورت نمی‌گیرد.

در گزارش ویدویی پیش رو ضمن تشریح واکنش‌های مدیران در مواجهه با گزارش علمی ناسا در گفتگو با همایون مدنی کارشناس بهداشت محیط درباره اهمیت این گزارش و امکان پذیر بودن صحت سنجی اطلاعات ناسا و روش کنترل گاز متان در مراکز پسماند پرداخته شده است.

همایون مدنی این کارشناس بهداشت محیط تاکید دارد که اطلاعات ناسا درباره کانون‌های تولید گاز متان از جمله آرادکوه گزارشی نیست که به کسی بربخورد بلکه هشداری است که کنترل انتشار گاز متان را به عنوان یک گاز گلخانه‌ای ضروری می‌کند.

منبع: عصر ایران
ارسال نظر