اقتصاد۲۴- مجید عشقی امروز (سهشنبه) در نشست خبری اعلام کرد: بازار سرمایه از یک دوره پر چالشی گذر کرده و در دو سال و نیم گذشته مسایل مختلفی در بازار رخ داد و منجر به ایجاد فضای روانی در بازار شد.
وی افزود: وجود چنین فضایی باعث شد تا بازار سختی را برای سرمایه گذاران داشته باشیم که در این راستا معاملات بازار فراز و فرودهای مختلفی را تجربه کرد. عشقی خاطرنشانکرد: نقش رسانه در کنترل فضای روانی، مطالبه گری شرکتها و نیز ایجاد شفافیت آشکار بوده و عملکرد خوبی را از خود نشان داده است.
رییس سازمان بورس تاکید کرد: از اوایل مهر ماه سال گذشته برنامههای مختلفی در سه محور و در حوزه بازار سرمایه تعریف و تلاشهای گستردهای برای رسیدن به اهداف انجام شد. وی ادامهداد: ١٠ راهبرد در راستای حمایت از حقوق سرمایهگذاران و با تاکید بر منافع بلند مدت و افزایش نقش بازار سرمایه در تامین مالی و ارتقای اثربخشی و هوشمندسازی نظام نظارتی در نظر گرفته شد.
عشقی اظهار داشت: در راستای تقویت بسته ۱۰بندی حمایتی دولت از بازار سرمایه و پیگیری مستمر حُسن اجرای مفاد مختلف آن براساس تاکید رئیسجمهوری در بهمن ۱۴۰۰، پیگیری و تعیین چگونگی محاسبات و اعمال سقف برای نرخ خوراک و سوخت صنایع، پیگیری تثبیت فرمول نحوه محاسبات حقوق دولتی معادن، پرداخت سود سهام عدالت حدود ۴۵ میلیون نفر و سودهای رسوبی که در شرکتها مانده بود، انجام شد که این اقدامات ادامهدار خواهد بود.
وی اضافهکرد: اقدامات لازم برای پرداخت الکترونیکی سود که مدتها به دنبال آن بودیم، انجام شد. رییس سازمان بورس خاطرنشانکرد: تقویت منابع و ساز و کارهای عملکردی صندوق تثبیت و صندوق توسعه بازار و الزام به تخصیص ۱۰درصد از وجوه حاصل از عرضه اولیه سهام دولت برای بازارگردان از دیگر اقداماتی است که در دستور کار قرار گرفته بود.
وی به افزایش میزان عرضه خودرو در بورس کالا اشاره کرد و گفت: در چند وقت گذشته روند خوبی را در پیش گرفتیم و بهتازگی پذیرش خودروهای پرتیراژ در این بازار انجام شد، اکنون هم عرضهها با هماهنگی وزارت صمت و خودروسازان در حال انجام است.
عشقی گفت: امیدوارم به جایی برسیم که همه عرضههای خودرو از طریق بورس کالا انجام شود و از این طریق روشهای عحیب فروش خودرو جمع آوری شود. رییس سازمان بورس ادامهداد: مشکل خودروسازها فقط بحث قیمت گذاری دستوری نیست، بلکه این مساله باید در اصلاح ساختار مالی، اصلاح مالکیتی و تصدی گری دولت دنبال شود که اکنون وزارت صمت پیگیر است و سازمان بورس هم اقدامات لازم در این زمینه را انجام خواهد داد.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته مشکلاتی درباره بودجه وجود داشت، تصمیمهایی اخذ شد که برخی در بودجه اعمال و برخی در زمان تصویب اجرا شد. عشقی تاکید کرد: آرامش نسبی ایجاد شده در بازار از سمت بودجه بود که در این راستا صحبتهایی در زمینه نرخ خوراک و سوخت صنایع و بحثهای مشابه انجام شد.
رییس سازمان بورس به پرداخت سود سهام عدالت اشاره کرد و گفت: سال گذشته سود سهام عدالت به صورت یکجا پرداخت شد.
بیشتر بخوانید: عملکرد عشقی در بورس
پرداخت الکترونیکی سود مجامع در دستور کار مجلس
وی، پرداخت الکترونیکی سود مجامع را دیگر اقدامهای در دستور کار سازمان بورس اعلام کرد و افزود: این موضوع و اجرایی شدن آن دور از ذهن به نظر میرسید، اما با پیگیریهای انجام شده این مساله در قانون بودجه به صورت قانون درآمد و اکنون در حال اجرا است.
مطالبهگری سازمان بورس برای پرداخت سودهای رسوبی
عشقی، به سودهای رسوبی در شرکتها اشاره کرد و گفت: با توجه به اطلاعات ارائه شده از سوی شرکت سپرده گذاری مرکزی و اوراق بهادار، این سودها شناسایی و به مرحله پرداخت رسید که همچنان این مطالبهگری برای پرداخت سودهای رسوبی ادامه دارد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به سرمایه گذاری غیرمستقیم در بورس اشاره کرد و گفت: با استفاده از ابزارها و نهادهای مالی باید سرمایهگذاری غیرمستقیم را طوری افزایش داد که همه افراد متناسب با سطح ریسک بتوانند ابزار انتخابی کنند که در راستای چنین مسالهای انواع صندوقها مثل صندوقهای اهرمی و جسورانه و تضمین سود و صندوق زمین و ساختمان تعریف شد.
توضیح عشقی درخصوص استعفای خود از سازمان بورس
عشقی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص استعفای خود شفاف سازی کرد و گفت: رفتن بنده از سازمان برای روسای سازمان شیرین است. وی اظهار داشت: اتاق رئیس سازمان به خصوص طی یکی دو سال اخیر اتاق شکنجه بوده است.
عشقی بیانداشت: تصور بنده به این صورت بود که شاید کنارهگیری ام از سازمان به نفع بازار سرمایه باشد، اما همه اعضای شورا به اتفاق با این استعفاء مخالفت کردند و منتفی شد. رییس سازمان بورس ادامه داد: این مساله باعث شد تا هیچ اسمی از شورا برده نشود و صحبتهای مطرح شده یک اشتباه خبری بود.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه آیا فشاری از سوی مجلس برای استعفا اعمال شده است یا خیر، ادامه داد: با مجلس در تعامل هستیم و این گونه نیست که مجلس برای استعفا فشاری وارد کرده باشد. وی اضافهکرد: سازمان بورس یک نهاد حرفهای و تخصصی است که امید میرود رسانهها نیز کمک کنند تا به اقدامات اصلی در این سازمان بپردازیم.